Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Imma Rodríguez Primera coordinadora de Campaments i Més
03.02.2014

"Cal continuar treballant perquè és difícil fer els campaments com a alguns ens agradaria"

campaments

Imma Rodríguez


Campaments i Més estem d’aniversari! Ara fa 10 anys, després de la dissolució d’ATAC (Associació d’entitats per al foment dels Terrenys d’Acampada de Catalunya), Minyons Escoltes i Guies de Catalunya va decidir crear el seu propi servei de terrenys d’acampada. Per saber com va començar tot, entrevistem l'Imma Rodríguez, coordinadora del servei des de l’any 2003 fins al 2008.

Per què es va decidir crear un servei de campaments, primer amb ATAC i després amb Campaments i Més?
L’ATAC sorgeix d’una iniciativa conjunta amb l’administració, el llavors Institut de la Joventut de la Generalitat, i neix per a donar resposta a les nostres mancances. Cada vegada ens costava més trobar llocs per a poder acampar, principalment quan comencen a declarar-se les zones protegides dels parcs naturals i quan augmenta el nombre de grups que volen acampar, es fa evident la necessitat d’unir esforços en un projecte comú, per tal de superar mancances comunes i lluitar contra una legislació que és cada vegada més restrictiva i que ens dificulta una activitat imprescindible per al desenvolupament del nostre projecte educatiu.

Creus que, al llarg d’aquests 10 anys, s’han acomplert els objectius?
I tant que s’han acomplert! Cal continuar treballant, evidentment, perquè continua sent difícil fer els campaments com a alguns ens agradaria, però crec que com a mínim hem aconseguit aturar algunes de les normatives restrictives i hem aconseguit també, a través de les nostres relacions, posar en evidencia la importància de les nostres activitats a la natura.

Quin model de servei vau voler crear? Teníeu algun referent internacional?
Doncs no existia cap referent a Europa, de fet, diria que encara Campaments i Més és un servei únic a Europa. Clar que també és veritat que a Europa no tenen les dificultats que nosaltres tenim a Catalunya. A França o a Irlanda, per exemple, un escolta pot acampar on cregui oportú. Vam fer una anàlisi de les necessitats dels nostres grups, i vàrem pensar en el servei que ens hagués agradat tenir a l’abast quan érem caps, aquest va ser el nostre punt de partida.

Quins són els teus desitjos per als propers 10 anys de Campaments i Més?
Sempre deia que el principal objectiu de Campaments i Més era acabar desapareixent, perquè havíem de poder fer com els francesos, tenir un estatut especial. Com que ja tinc clar que això és excessivament utòpic, desitjaré que continuï creixent, en serveis, recursos i molts campaments!

Font: El Correu 86, secció Campaments i Més. Tardor 2013


Etiquetes

Comparteix