Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Vicenç Sugrañes caps de PiC a l'AEiG Alexandre de Riquer (Dem. de la Catalunya Central)
31.03.2015

"A Pioners i Caravel·les és l'edat en què es passa de la reacció a l'acció"


Vicenç Sugrañes


Text: Ignasi Llobera (membre del Consell de Redacció)

Vicenç Sugrañes és caps de PiC a l'AEiG Alexandre de Riquer de la Demarcació de la Catalunya Central. 26 anys. Estudiant.

La vostra unitat de PiC té entre mans un projecte de transformació social. En què consisteix?
El projecte, que és de tot l’agrupament, consisteix en la creació d’horts urbans en un terreny del poble que actualment es troba abandonat. L’objectiu és promoure una agricultura ecològica i sostenible i alhora crear un espai d’intercanvi d’idees, opinions i coneixements entre persones del poble de diferents edats, cultures i condicions socials.
 
D’on va sortir la proposta de realitzar aquest projecte?
Després d’uns anys plens d’activitats pel poble, els caps vam pensar a fer un projecte més transcendental, que deixés empremta i que tingués continuïtat al llarg dels anys. Un projecte de caire social per dinamitzar tot el poble.
 
Com s’està implicant la unitat durant la preparació i la realització del projecte?
Estem mirant de fer diverses sortides i tallers amb experts per adquirir experiència en l’àmbit de la permacultura i dels models de vida sostenibles.
 
Quins són els reptes més importants que heu hagut d’afrontar?
Penso que un dels passos més difícils d’aquests projectes és fer que arribi a ser alguna cosa real, independentment que surti més o menys bé. Actualment estem negociant la cessió dels terrenys i això és un obstacle burocràtic que s’està allargant més del que ens agradaria.
 
Creus que la branca de PiC és la idònia per fer projectes de transformació social?
Des de totes les branques es pot incidir en la societat, però els pioners i les caravel·les són joves que es troben en una edat molt creativa, amb moltes capacitats i molta motivació. Tenen ganes d’emancipar-se dels pares i començar a implicar-se en la transformació social. Podríem dir que és l’edat en què es passa de la reacció a l’acció.
 
Recordes haver fet altres projectes d’aquest tipus a l’agrupament?
Des que vam tornar a obrir el cau ara fa cinc anys, no s’havia fet cap projecte d’aquest tipus. El fet d’obrir aquest any les branques de RiNG i PiC ha suposat una dosi extra de motivació per als caps de buscar un projecte que donés vida a aquestes branques i a tot l’agrupament.
 
Un últim comentari...
Si algú coneix algun projecte semblant, que es posi en contacte amb nosaltres i ens l’expliqui per donar-nos un cop de mà. Us estarem molt agraïts!

Font: El Correu 91, secció Maneres de fer. Primavera 2015


Comparteix