Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Sílvia Hernández Cap de Ràngers i Noies Guia de l'AEiG La Pobla de Segur
12.05.2015

"Els ràngers i noies guia participen en l'elecció i planificació de les excursions"


Sílvia Hernández


Text: Ignasi Llobera (membre del Consell de Redacció).

La Sílvia Hernández és cap de Ràngers i Noies Guia de l'AEiG La Pobla de Segur (Dem. Nord-Occidental). 25 anys. Estudiant.

Durant el curs, feu excursions?
Intentem fer sortides de dia al llarg dels tres trimestres, tot i que a l’hivern és més complicat perquè la majoria dels nostres ràngers i noies guia esquien i els caus els fem a la tarda, quan ja és fosc. Les excursions les fem pels voltants de la Pobla, perquè hi podem arribar a peu, sense necessitat de cap transport, i així aprofitem per conèixer al màxim el nostre entorn.

I durant els campaments, acostumeu a fer excursions?
Durant la setmana de campaments fem, com a mínim, una excursió. Quan fan el raid, els ràngers i noies guia acostumen a trobar alguna ruta que plantegem des de l’equip de caps en funció del lloc on ens trobem i del que pretenem que aprenguin els nois i noies.

Com s’implica la unitat de RiNG en la preparació de les excursions?
Com que els nostres ràngers i noies guia coneixen força l’entorn, escullen ells mateixos les excursions que fem, de manera que els fem participar en l’elecció de la ruta i també en la planificació a l’hora de triar el dia, el temps que necessitem per dur-la a terme, què ens hem d’endur, etc.

Feu tallers sobre excursionisme abans o durant les excursions?
Normalment no fem tallers sobre excursionisme abans de les sortides. El que més treballem és l’orientació durant les excursions, però sense fer cap “classe magistral”, perquè són coses que ja han après i que posen en pràctica.

I mentre camineu, aprofiteu per fer alguna dinàmica o activitat?
Sí, però també depèn com ens hàgim plantejat l’excursió. Moltes vegades anem a caminar per fer cohesió de grup i simplement xerrem amb els ràngers i noies guia per crear un ambient de confiança, sense fer cap dinàmica o activitat.  

La vostra unitat de RiNG està motivada per fer excursions?
Tenim un unitat molt motivada. Els agrada molt fer excursions i moure’s pel nostre entorn. De fet, sempre ens proposen fer sortides, ja sigui d’un dia o d’un cap de setmana, així que aprofitant aquesta empenta intentem moure’ns al màxim sempre que el temps ens ho permet.

Font: El Correu 90, secció Maneres de fer. Hivern 2014


Comparteix