Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Oriol Cervera Cap de Ràngers i Noies Guia de l'AEiG Fent Camí
07.05.2015

"El curs passat l’eix d’animació va ser sobre la natura per conèixer-la i respectar-la"


Oriol Cervera


Text: Ignasi Llobera (membre del Consell de Redacció).

Oriol Cervera és cap de Ràngers i Noies Guia de l'AEiG Fent Camí (Demarcació de Tarragona). 20 anys. Estudiant de Biologia.

Durant el curs, feu excursions?
Procurem fer com a mínim una sortida de branca cada trimestre. Anem on anem, fem una bona ruta o un cim. Per exemple, el curs passat vam fer el Gallicant de Prades.

I durant els campaments, acostumeu a fer excursions?
Tenim reservats tres dies dels campaments que dediquem a fer la ruta, que inclou també algun cim (depenent de quant es queixin...). Són tres dies en què marxem amb les tendes i les provisions repartides entre tots i totes, i a l’aventura!

Com s’implica la unitat de RiNG en la preparació de les excursions?
Ho gestionem des de l’equip de caps. Nosaltres ho triem tot: el lloc, la ruta, els cims..., tot i que ara penso que potser els hauríem de donar un vot de confiança, potser així estarien més motivats a l’hora de caminar.

Feu tallers sobre excursionisme abans o durant les excursions?
Sí! El curs passat vam lligar l’eix d’animació amb la natura i vam dedicar una bona part del temps a conèixer-la, respectar-la i a les seves aplicacions pràctiques, com ara les plantes medicinals. Durant el tercer trimestre i els campaments, vam treballar la supervivència, un tema que els va motivar molt.

I mentre camineu, aprofiteu per fer alguna dinàmica o activitat?
Cada cap, a títol personal, explica els tallers que hem fet. El Carles ens parla dels estels i com ens ajuden a orientar-nos, la Zoe explica històries d’hospitals i així repassem els primers auxilis, jo els pregunto sobre les espècies (sobretot de líquens) i els explico curiositats animalístiques, i a l’Ester... a l’Ester li encanta parlar-nos sobre les coses bones de la vida, que de fet són les més importants.

La vostra unitat de RiNG està motivada per fer excursions?
“Pse”. Com en tots els caus del món, suposo, hi ha discrepàncies a l’hora de caminar. En general tots són bastant aventurers i aguanten bastant, però quan un es comença a queixar, el segueixen tots. Ei, sempre acabem arribant allà on toca!

Font: El Correu 90, secció Maneres de fer. Hivern 2014


Comparteix