Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Guillem Gottschalk Animador i adjunt de Truc de l’AEiG Pare Bertran
20.07.2015

"El motor de la branca i la presa de decisions ha de recaure en els trucaires"
Text: Ignasi Llobera (membre del Consell de Redacció).

El Guillem Gottschalk és Animador i adjunt de Truc de l’AEiG Pare Bertran (Sector II), de la Demarcació del Barcelonès. Té 21 anys i és estudiant de Filosofia.

Com treballeu la participació dels trucaires?
El motor de la branca i de la presa de decisions ha de recaure en els trucaires. A principi de curs vam instaurar tots junts un espai similar al consell, l’akelarre, amb ordre del dia, acta, etc., per tal de tenir un moment on tots poguéssim dir la nostra. El dia a dia s’ha anat menjant aquest espai i ha esdevingut un continu en cada cau.

« La participació dels trucaires hauria de ser sincera i compromesa, defugint dels tòpics, fruit d’un progrés personal al llarg de la seva etapa al cau »

I la seva participació més enllà de l’escoltisme i el guiatge?
En aquest cas intentem proporcionar-los totes les informacions possibles de col·laboració, creació i cooperació amb la resta de la societat, per tal d’oferir un ventall més ampli d’oportunitats per participar.

Com hauria de ser la participació dels trucaires?
La participació dels trucaires hauria de ser sincera i compromesa, defugint dels tòpics, fruit d’un progrés personal al llarg de la seva etapa al cau. Per mi, Truc no només és servei, malgrat sigui una bona eina per treballar la consciència global.

Creieu que la unitat de Truc és idònia per treballar la participació?
La unitat de Truc està formada per joves presumiblement crítics, compromesos i que fan servei. Això fa que a vegades ens sigui més fàcil plantejar-nos un treball de participació de “cara a fora”. No obstant això, crec que totes les persones d’un agrupament haurien de poder treballar la participació, tant externa com interna, ja que formen part d’una associació i també d’una societat.

A la vostra Demarcació hi ha un projecte específic per a Truc. Com hi participen els vostres trucaires?
A la Demarcació de Barcelonès hi ha el projecte de construir una Xarxa Truc a partir de trobades d’intercanvi: la Fira d’Entitats i trobades de Truc (Macrotruc). Ho organitza de forma cooperativa la Comitruk (trucaires motivats d’agrupaments de la Demarcació), la Taula d’Adjunts (adjunts de Truc dels quatre sectors) i l’Equip Truc. Els nostres trucaires hi participen de manera activa. Aquest any han optat per reformular la creació de la Xarxa Truc, i han establert la coneixença i la cooperació com a pilars per on començar a construir la xarxa.

Font: El Correu 92, secció Maneres de fer. Estiu 2015


Comparteix