Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Killian Aubà Giner Cap a l'AEiG Mossèn Jaume Oliveres
17.12.2015

"Cantant amb els castors i llúdrigues et sents una unitat, no una persona, i això és música"


Killian Aubà
Killian Aubà Giner és de l'AEiG Mossèn Jaume Oliveres (Vallès/Maresme). 21 anys. Cap de Castors i Llúdrigues

Canteu i balleu sovint amb la vostra branca de Castors i Llúdrigues?
Sempre. Al cau, la música està superinculcada, ja sigui per fer un bon dia, per beneir taula o al final del dia per fer un bona nit. La màgia de la música és que mentre realitzes una activitat pot estar sonant una cançó, o cantar-la tu mateix amb la resta de la unitat, amb instruments o sense, ho portes a dintre ja.

Quines cançons acostumeu a cantar i en quins moments?
Des de les típiques de cau, com ara Fent camí, Arrels o Puff el drac màgic, a les que els infants et demanen i són més modernes, com la de Gangnam style. A l’hora de beneir la taula, cantem la de Oh pare Déu, Arròs a la cubana, entre d’altres.
Per finalitzar el dia, a l’hora del bona nit, sempre es canta la de Bona nit d’Els Pets, o la de Bona nit bons germans. Mentre els infants s’adormen, també ajuda a calmar-los que algun cap o aquel·la estigui a prop amb la guitarra tocant un arpegi relaxant.

Per què canteu amb els castors i les llúdrigues?
Perquè cantant t’ho passes millor. Perquè els nens i nenes s’acostumin a tenir una educació amb la música, que és un idioma internacional. Perquè se sentin part del grup, perquè la imatge d’estar en rotllana, de nit, a la llum dels fanalets, amb una guitarra i tots i totes cantant, no té preu. Et sents una unitat, no una persona, i això és música.

Pel que fa a les danses, quines acostumeu a fer i en quins moments?
Hi ha la Dansa del minué, Com una palmera, Tinc un tic-tic-tic. Les danses les fem més aviat en un moment en què veiem que els nens estan cansats d’una activitat. També hi ha les improvisacions, quan la música sona, per instruments o altaveus, i el ritme se’t fica dins.

Per què danseu amb els castors i les llúdrigues?
Per expressar-nos, per desfasar-nos una mica, per perdre les vergonyes, o simplement perquè en aquell moment ens ve de gust ballar i fem una dansa.

Completeu la frase: amb els CiLL la música és...
Inevitablement essencial.

Font: El Correu 93, secció Maneres de fer. Tardor 2015
 


Comparteix