Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Ester Culleré i Monfà Cap de Llops i Daines de l'AEiG Terra Plana
15.03.2016

"Hi ha dos tipus de Llops i Daines: els de dia i els de nit"

Ester Culleré
Ester Culleré i Monfà és cap de Llops i Daines de l'AEiG Terra Plana (Nord-Occidental). Té 21 anys i és Tècnica de laboratori. 

Per a tu, quins són els trets principals que defineixen els llops i daines?
Són molt actius i no pararien mai de jugar i de moure’s. També tenen una motivació selectiva i has de saber bé què els agrada per preparar una activitat i que vagi bé. Als campaments vam descobrir dos tipus de llops i daines, els de dia i els de nit. Durant el dia teníem els llops i daines més esvalotats, distants i juganers del món, i a les nits eren tot tendresa i proximitat, un espai que ens va facilitar molt la reflexió i la introspecció. A més, són uns nens i nenes adorables, quan volen...

En la teva unitat, quin paper juga la mítica de Llops i Daines El llibre de la selva? Per què?
Al nostre cau no hi ha tradició de tenir-ho com un eix fix de Llops i Daines. Creiem en la variació d’eixos, ja que un nen o nena es queda tres anys en la mateixa branca, i això ens ajuda a adaptar-nos a les seves inquietuds i, per tant, a motivar-los més. Tot i que mai hem descartat l’opció, ja que creiem que podria aportar moltes coses positives.

Fins a quin punt són conscients els llops i daines de l’existència del Moviment? (no en el sentit de conèixer MEG com a associació, sinó del fet que no estan sols al món, que hi ha molts més escoltes)
La manera d’educar-los a través del mètode escolta els fa conscients que no són els únics que formen part del Moviment, però no s’imaginen la magnitud que té. Tot i així, a mesura que passen per les branques se’n van adonant.

Com es pot treballar per construir la identitat escolta a la branca?
Treballant els valors escoltes i fent reflexions, a partir de jocs cooperatius, de confiança... amb l’objectiu que siguin persones respectuoses, crítiques i compromeses a transformar la societat; per a nosaltres això és la identitat escolta.

Què responen els llops i daines quan els preguntes que vol dir ser de cau? (o què creus que et dirien)
Per ells es resumeix a jugar, aprendre, gaudir i portar fulard. Escrit així sembla molt simple, però per ells és molt més, és la seva manera d’expressar-ho.

Font: El Correu 94, secció Maneres de fer. Primavera 2016 


Etiquetes

Comparteix