Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Guillem Rico Cap de Pioners i Caravel·les de l'AEiG Comte Jofre i Verge de Rocaprevera (Demarcació de l’Alt Ter)
07.07.2016

"A PiC hi ha més moments per treballar el creixement personal d’una forma més conscient"


Guillem Rico
Guillem Rico és Cap de Pioners i Caravel·les de l'AEiG Comte Jofre i Verge de Rocaprevera (Demarcació de l’Alt Ter). Té 32 anys i és Periodista

Segons la teva experiència personal, quins rols apareixen en la branca de Pioners i Caravel·les?
En la branca de PiC apareixen diversos rols que moltes vegades són propis de l’edat. Hi ha qui estira i qui es deixa estirar, els que tenen mandra i els que no en tenen tanta. En algunes ocasions això també es nota en funció de si són de primer, segon o tercer any. Generalment, els de tercer any, amb més experiència, són els que ho estiren tot.

Com es manifesta el lideratge a Pioners i Caravel·les?
El lideratge es manifesta en tot moment, però sobretot en moments en què cal proposar i escollir projectes. Si algú té uns objectius més clars que la resta, pot condicionar en positiu o en negatiu; però cal tenir clar que liderar no és només marcar el ritme, sinó que hi ha altres aspectes a tenir en compte.

Quines eines té la branca per liderar-se a si mateixa?
Una de les eines amb què compta és el treball en petit grup, que fa que tot sigui més participatiu i que tothom pugui intervenir i participar més.

Com és el treball en petit grup?
El treball per equips permet als pioners i caravel·les mostrar-se i sentir-se més acollits i valorats i potser menys jutjats. Tot això pot ser beneficiós pel grup en general, ja que ajuda a generar confiança.

Creus que Pioners i Caravel·les és un bon espai per a treballar el lideratge personal?
Ser a PiC fa que es puguin trobar més moments per treballar el creixement personal d’una forma més conscient. Tenen una edat en què ja són més grans i se’ls poden plantejar dinàmiques i situacions d’autoreflexió. Això els ajuda a formar-se com a persones. També està clar que es troben en una edat en què poden sorgir molts dubtes i que serà clau, i passar pel cau els pot ajudar a parar-se a pensar cap on volen anar i què volen fer.

Font: El Correu 95, secció maneres de fer pàg. 13. Estiu 2016


Comparteix