Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Ferran Tubert Rànger de l'AEiG La Claca
22.09.2016

"Deixa el planeta millor de com l'has trobat"

Ferran Tubert
AEiG La Claca


En Ferran Tubert és Rànger de l'AEiG La Claca de Cassà de la Selva i també ambaixador de Plant-for-the-Planet, una fundació que lluita contra el canvi climàtic. A principis de juny d'aquest any va denunciar l’impacte mediambiental que suposa acollir el vaixell més gran del món a Barcelona a través d’una carta que va fer arribar a diverses institucions, entre les quals, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, i va rebre resposta de l'alcaldessa de Barcelona.


Com vas conèixer la fundació infantil Plant-for-the-Planet i què és el que et va dur a formar part d’ella?
Jo vaig conèixer la fundació infantil Plant for the Planet a través de l’escola, ja que la fundació li va proposar a l’escola que alguns alumnes anéssim a una acadèmia un dia de formació, on trien uns certs nens, el que tenen més qualitat d’exposar i son més creatius. Aquests nens són els que passen a ser ambaixadors de la justícia climàtica.
 
Què és el que fas com a ambaixador per la justícia climàtica?
La nostra tasca com a ambaixadors per a la justícia climàtica és dur a terme un seguit d'accions per tal de lluitar contra el canvi climàtic. El nostre objectiu principal és que cada vegada es plantin més arbres.

Al cau també cal fer feina de denúncia

« Com a escoltes hem de respectar el planeta i fer tot el que sigui possible per lluitar contra el canvi climàtic »

i ajudar a fer activitats més sostenibles i respectuoses amb al medi ambient?

Sí, jo crec que com a escoltes hem de respectar el planeta i fer tot el que sigui possible per lluitar contra el canvi climàtic. En el nostre cau som bastant respectuosos amb el Medi Ambient, i seguim molt la frase “Deixa el planeta millor de com l’has trobat”.
 
Què podrien fer els agrupaments per actuar de manera més responsable amb el medi ambient? Dóna’ns algun exemple.
Jo crec que els agrupaments haurien de transmetre més les iniciatives per respectar el canvi climàtic. Els agrupaments podrien plantar un arbre quan un grup de nens entra al cau i així a mesura que van passant els anys en que estan a l’agrupament poder veure com creix l’arbre també.
 
Com engrescaries a més joves a participar en espais d’acció i denúncia com la fundació Plant-for-the-Planet?
Les fundacions tipus Plant for the Planet fan que nens com jo puguem lluitar contra el canvi climàtic de manera efectiva, ja que ens donen totes les eines que necessitem per poder lluitar contra el canvi climàtic. Jo diria a joves com jo que tinguin iniciativa i ganes de fer, i que la lluita contra el canvi climàtic només la guanyarem junts.


Comparteix