Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Silvia Servent i Silvia Hernández
09.11.2016

"El nostre lema és: Creixem jugant"
Text: Mariona Forcat (membre del consell de redacció)

La Silvia Servent i la Silvia Hernández tenen 27 anys i han estat escoltes i caps a l’Agrupament Escolta i Guia de la Pobla de Segur. La primera és llicenciada en Dret i la segona llicenciada en Traducció i Interpretació i Filologia Francesa. Les dues van estudiar a Barcelona, però tenien clar que volien viure i treballar al seu poble. Malgrat que la seva carrera universitària no té res a veure amb el món del lleure, la seva trajectòria escolta i les experiències que han viscut portant a terme cada any el casal d’estiu les van empènyer fa un any a crear una ludoteca: l’Esbaiola’t. 

Què és l’Esbaiola’t?
L’Esbaiola’t és un centre de suport familiar que va néixer ara fa un any amb la idea d’ajudar les famílies a conciliar la vida familiar i laboral. És un espai on els nens i nenes a partir de tres anys poden jugar, llegir, fer treballs manuals i també poden fer deures i celebrar el seu aniversari.

« El pas per l’agrupament i per l’Escola de Formació ens ha donat uns coneixements del món del lleure que ens han ajudat molt a emprendre aquest camí »

​Què us va impulsar a obrir aquesta ludoteca?
Ja feia temps que ens rondava la idea d’obrir un centre lúdic i crèiem que faltava un servei d’aquestes característiques al nostre poble. A més a més, també vam comptar amb el factor que totes dues volíem tornar a viure a la Pobla, i continuar aportant el nostre granet de sorra en el desenvolupament dels serveis del poble.

Quin paper hi ha jugat el vostre pas per Minyons a l’hora d’obrir aquesta ludoteca?
El fet que les dues hàgim estat molts anys a l’agrupament i també totes les formacions que hem anat fent de l’Escola de Formació de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, fa que tinguem uns coneixements del món del lleure que ens han ajudat molt a emprendre aquest camí.

Què hi ha a l’Esbaiola’t que es pugui identificar amb els valors escoltes? 
A la porta d’entrada hi tenim un vinil on hi posa: “Oh, benvinguts, passeu, passeu”, i això creiem que ja diu molt d’on venim. És molt difícil separar el que hem viscut nosaltres dins l’agrupament i el Moviment perquè és una part de com som. Per exemple, ens agrada molt fer sortides pel nostre entorn amb els nens i nenes que participen als casals que realitzem durant les vacances. També intentem que els nens i nenes siguin els protagonistes del seu aprenentatge i que l’assoleixin tot jugant. De fet, el lema que caracteritza l’Esbaiola’t és “Creixem jugant”, i és bàsicament el que ens agradaria que fessin els nens i nenes quan vénen a l’Esbaiola’t. 

« És molt difícil separar el que hem viscut dins l’agrupament perquè és una part de com som »

Quina valoració feu d’aquest primer any? Com s’ha rebut per part de les famílies?
Estem molt contentes de la rebuda que ha tingut l’Esbaiola’t a la Pobla tot i sabent que el primer any sempre és difícil perquè és una cosa nova. Les famílies semblen molt contentes i els infants hi vénen encantats! El que més èxit ha tingut ha estat el casal d’estiu que enguany hem realitzat al voltant de l’eix d’animació de “La màquina del temps”.

​També heu participat en activitats pel poble?
Sí, intentem col·laborar per generar activitats també en dies marcats, com festes populars i diades. Durant aquest any hem aportat oferta per infants dins els actes de Sant Jordi i la setmana cultural amb un espectacle infantil o durant la Diada dels Raiers, juntament amb el cau de Pobla, vam organitzar el Xics a Rai, una iniciativa per acostar la festa als més petits.

Quins reptes de futur us plantegeu?
Com a reptes de futur ens hem plantejat fer més activitats adreçades a les famílies com a tal, no només als infants. Ens imaginem, per exemple, poder oferir tallers sobre com gestionar els trastorns d’aprenentatge, massatges per a nadons. A més, volem iniciar un cicle de cinema infantil. I, lògicament, el nostre principal objectiu és continuar millorant tot allò que ja hem anat realitzant durant aquest any.Font: El Correu 96, secció gent de moviment pàg. 20. Tardor 2016

 
 
 


Etiquetes

Comparteix