Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Elisabet Nadal Cap de Castors i Llúdrigues del Cau de Tiana i la primera persona a fer FOCA amb adaptació
02.03.2017

"A FOCA vaig aprendre moltes coses útils pel cau, però m'agradaria poder-les fer servir per treballar"

Elisabet Nadal


Què et va dur a entrar al cau? T'hi van portar els pares, potser t'ho va recomanar algun amic o amiga?
Quan era petita anava a l'esplai de Montgat, el poble del costat de Tiana, perquè hi anaven uns veïns, però les meves amigues d'escola anaven al Cau de Tiana i em vaig animar a anar amb elles. Vaig començar com a Truc.
 
Sembla que et va agradar el cau... Encara hi segueixes  vinculada. Quin paper hi desenvolupes ara?
Em va agradar tant el cau que ja fa deu anys que hi sóc. Ara mateix faig de quel·la de Castors i Llúdrigues. De fet, he estat sempre en aquesta branca perquè són els més petits i m'agrada ensenyar-los jocs, cançons, ajudar-los, etc.
 
Què és el que més t'agrada d'acompanyar els infants?
El que m'agrada més és com m'estimen, com m'abracen, com em diuen coses boniques... això em fa molt feliç.
 
T'hi veus molts anys vinculada al cau? De quina manera?
No ho sé, però ara mateix penso que m'agradaria ser-hi per sempre. A l'agrupament alguna vegada em diuen iaia, perquè sóc la més gran.
 
Què t'aporta el cau? I tu què creus que hi aportes?
Al cau comparteixo idees, reunions, xerrades, moments... Jo crec que aporto pau quan hi ha discussions. Els dic: alto, no us baralleu! No m'agraden les discussions. Sóc molt tranquil·la.
 
Vas néixer amb Neurofibromatosi de Recklinghausen, tipus 1. Què et suposa això en el dia a dia? I al cau?
Al meu dia a dia faig coses igual que la resta de persones però mes a poc a poc i esforçant-me més. Ho aconsegueixo amb paciència, ganes de fer les coses i  molts ànims. També tinc molta sort amb la resta de quel·les i caps que m'ajuden sempre que ho necessito.
 
Vas ser la primera persona que vas fer FOCA amb adaptació i vas aconseguir-ne el títol de l'Escola de Formació. Què et va semblar la formació? T'ha estat útil?
A FOCA vaig aprendre moltes coses: sobre Minyons, sobre les branques, jocs, cançons, etc. Sí, m'ha estat útil per estar al cau, però m'agradaria poder-ho fer servir per treballar com a monitora de lleure o de menjador escolar. De moment no ha pogut ser.
 
Ens han dit que ets una gran intendent! Que has fet col·laborat a vàries FOCA, Formiga, i Espais Generals. Què t'agrada d'anar d'intendent?
M'agrada cuinar, tinc molta paciència per controlar que res del menjar es cremi i que quedi al punt. Per exemple, l'arròs o la pasta. També m'agrada conèixer gent i xerrar molt i compartir estones. Sóc molt sociable.


Comparteix