Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Maria Coll Sagué Cap d’agrupament i animadora de Truc de l'AEiG Itaca (Sector IV Demarcació Barcelonès)
10.04.2017

"L’impacte social ha de començar en l’educació de l’infant"
Maria Coll Sagué és cap d’agrupament i animadora de Truc de l'AEiG Itaca (Sector IV Demarcació Barcelonès)​. Té 25 anys i és estudiant d’art.

Què aporta el vostre agrupament al seu entorn més proper? 
Per nosaltres, l’impacte social ha de començar en l’educació de l’infant. Per fer-ho és important donar les eines i l’oportunitat als nanos de poder ser crítics amb el seu entorn i de trobar la seva pròpia coherència. 

Feu activitats de servei al vostre barri/ciutat?
Estem contents! A poc a poc comencem a conèixer més l’entorn més proper, que és l’Esquerra de l’Eixample, i a ser-ne més conscients. Cada cop estan sortint més propostes, i això ens està permetent crear una xarxa d’entitats. Per exemple, la unitat de RiNG va dur a terme l’ExcursioNeta del Queix, una excursió oberta a tothom amb la finalitat de recollir i netejar la brossa trobada pel camí. I treballem per continuar fent barri i servei!

Quina relació teniu amb la resta d’entitats del vostre entorn?
En primer lloc, hi ha l’espai Germanetes, un espai autogestionat en una illa de l’Eixample que ara està al servei del barri. Compta amb un hort urbà, una paret d’escalada i un espai on es fan tallers i diversos espectacles gratuïts. Des de l’Itaca, hi hem participat per donar suport a la lluita per la seva permanència. I, d’altra banda, també tenim el fantàstic casal de joves Queix, un casal de joves autogestionat amb moltes ganes de treballar en les necessitats dels joves del barri. 

Durant els propers anys, quins reptes us imagineu que pot tenir l’agrupament per tenir més impacte? 
Amb el barri, seguir creant aquesta xarxa de comunitat i de col·laboració on puguem ser protagonistes i responsables de l’impacte que creem. I per la nostra banda, continuem amb la nostra feina amb els infants per fer-los conscients del seu entorn i de la oportunitat i el poder que tenen d’influir i participar en el canvi. 

Algun projecte d’impacte social que hagueu fet des de l’agrupament i que vulgueu compartir? 
L’any passat vam fer un projecte molt maco, i el més important: els Castors i Llúdrigues es van convertir per un dia en cuiners fantàstics del “restaurant” Castorlàndia, ubicat a l’espai Germanetes. Amb l’objectiu de destinar tots els diners recaptats a Stop Mare Mortum. La unitat, en conèixer aquesta situació, van voler posar el seu petit gra de sorra, 
i van servir d’exemple per a tot l’agrupament!

Font: El Correu 97, secció maneres de fer pàg. 13. Primavera 2017


Comparteix