Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Gerard Bernadàs Machado Cap d’agrupament i Cap de Castors de l'AEiG Joan XXIII (Demarcació BLLGAP).
19.04.2017

"Estem recuperant el contacte amb associacions del nostre entorn"Gerard Bernadàs Machado és cap d’agrupament i Cap de Castors de l'AEiG Joan XXIII (Demarcació BLLGAP). Té 19 anys i és estudiant de Física. 

Què aporta el vostre agrupament al seu entorn més proper? 
Donem una mica més de vida a la zona antiga de Martorell, fomentem el petit comerç i donem la oportunitat als joves de Martorell de tenir un lloc per a ells, on poder ser ells mateixos, sense ser jutjats. També donem una visió més oberta de la societat actual als nostres nens, diferent a la que poden veure a les escoles. En branques més grans, com ara PiC i Truc, hi ha l’oportunitat de crear projectes 100% propis, en què els caps no influïm, només guiem.

Feu activitats de servei al vostre barri/ciutat?
Anualment fem una recollida d’aliments, i mirem de fer-la en alguna època que no sigui el Nadal, moment en què ja se’n fan moltes, ja que la gent passa gana durant tot l’any. També donem la roba que es perd en sortides i campaments i que ningú reclama a entitats que la fan arribar a gent que la necessita.

Quina relació teniu amb la resta d’entitats del vostre entorn?
Cada cop més. Estem recuperant el contacte amb diverses associacions, com ara l’esplai o entitats mediambientals. Som entitats que treballem per les mateixes coses i ens sembla que treballar conjuntament és una bona manera de fer. D’aquesta manera, tant aprenem nosaltres com a caps d’aquestes entitats com n’aprenen les nois i els nois.

Durant els propers anys, quins reptes us imagineu que pot tenir l’agrupament per tenir més impacte? 
Un dels reptes més grans en què ens trobem és el d’arribar a altres tipus de realitats socioculturals, com ara la musulmana o l’oriental. Creiem que són grups potencials i ens encantaria poder treballar amb ells, perquè també aprendríem altres maneres de fer.

Algun projecte d’impacte social que hagueu fet des de l’agrupament i que vulgueu compartir? 
No hem emprès cap projecte d’aquest tipus, o almenys jo no en recordo cap en els últims anys! 

Font: El Correu 97, secció maneres de fer pàg. 13. Primavera 2017


Etiquetes

Comparteix