Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Branca de Pioners i Caravel·les de l'AEiG Salvador Espriu
19.06.2017

"Passem a l'acció d'acollir"

Pioners i Caravel·les
AEiG Salvador Espriu


D’on va sorgir la idea de fer un rap per denunciar la situació de les persones refugiades?   
L’any passat vam fer un taller de rima amb el Pau Llonch i estàvem molt motivats/des en gravar un rap. Ens va arribar la veu que hi havia un concurs que consistia en l’elaboració d’un Rap per la Pau i vam aprofitar la oportunitat. Vam anar a l'estudi, amb el Tolo MC (productor). Tot i que en un inici teníem dues opcions: fer un curtmetratge tractant algun problema social o fer el rap, ens va motivar molt més fer el rap i li vam afegir la creació del videoclip.
 
La cançó parla de les persones refugiades, de la lluita per la dignitat i la igualtat. Vau treballar el tema abans de fer la cançó?
Sí que vam treballar el tema: primer vam veure el documental Astral que parla sobre el rescat de les persones refugiades en el Mediterrani. Després els caps ens van fer una xerrada sobre la situació d’aquestes persones. Teníem el contacte de la Maria Clapés que estava fent de voluntària en un camp de persones refugiades i vam gravar unes preguntes per enviar-les a nens i nenes que es trobaven en un camp. Més tard va venir la Maria en persona i ens va explicar la situació i com vivia la gent en el camp. Finalment vam anar a la manifestació que es feia per a les persones refugiades a Barcelona.
 
El títol diu “Passem a l’acció”. A què us referiu?
Passar a l’acció d'acollir, ajudar, integrar, no discriminar, conscienciar, fer igualtat. Totes les accions que contribueixin en millorar la situació de les persones refugiades.
 


Heu col·laborat amb gent externa al cau per fer el projecte? En quina mesura s’han involucrat?
Sí, com hem dit anteriorment, la Maria ens ha fet la part de conscienciació i sensibilització i, a més, el Tolo MC ens va ajudar a gravar el rap.
 
Què en voleu fer d’aquest rap i del videoclip? Teniu previst fer-ne difusió?
Tenim previst de fer difusió contactant amb artistes de l’escena musical catalana per tal que ens ajudin a difondre’l. La nostra il·lusió és aconseguir que algun d’ells gravi la cançó amb nosaltres. També vam presentar el videoclip als pares i mares de l’agrupament i ben aviat el difondrem per les xarxes socials.
 
Quin impacte creieu que pot tenir el vostre Rap per la pau?
Creiem que aquest videoclip pot arribar a conscienciar algun sector de la població, sobretot l’àmbit jove.


Els Pioners i Caravel·les gravant la cançó


Comparteix