Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Mohamed Shaimi Cap de Ràngers i Noies Guia de l'AEiG Can Tona (Demarcació de Girona) de 33 anys
14.07.2018

"A través de les experiències vitals que els aporta el cau, els infants van introduint-se en el món escolta"


Mohamed Shaimi
Com treballeu la cohesió?

Els dissabtes al cau la treballem a través de dinàmiques, jocs i amb el desenvolupament del projecte. Però quan la podem treballar més és durant les sortides, sobretot aquelles en què passem la nit junts. Totes les experiències viscudes, una gran ruta, una tempesta, una lesió d’una quel·la... creen un vincle entre les nostres noies guies i els ràngers. 

Fins a quin punt la branca s’adapta a les necessitats individuals?
L’única modificació que hem fet en aquest sentit és tenir en compte les diferències a l’hora de preparar el menú. Com que a la nostra branca la majoria mengen halal, a l’excursió tota la branca mengem halal.

Quins aspectes teniu en compte a l’hora de preparar cau?
En general, tenim en compte el trimestre en què som per dedicar-nos al principi a fer més cohesió de grup i el segon i tercer trimestres a desenvolupar el projecte segons la metodologia escolta. En el dia a dia del cau de la unitat de RiNG, principalment tenim en compte que els infants no coneixen l’escoltisme i cal explicar-los molt bé cada una d’aquestes fases. És evident que la unitat és molt nova, que no tenen tot el bagatge de portar mitja vida al moviment escolta i, per aquest mateix motiu, treballem més la cohesió de grup.

Què significa a la branca de RiNG ser escolta?
Segurament, si ho preguntéssim als ràngers i noies guies del cau de Can Tona què significa ser escolta, ens contestarien que és passar-s’ho bé, jugar molt, anar d’excursió a la natura... A poc a poc, a través de les experiències vitals que els anem aportant, van introduint-se cada cop més en el món escolta. D’aquí uns anys, quan els tornem a fer la mateixa pregunta, la resposta serà totalment diferent!

Font: El Correu 99, secció Maneres de fer pàg. 13. Estiu 2018


Comparteix