Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Carles Pauné Cap de l'AEiG Jaume Caresmar i Ma Antònia Salvà (Demarcació de la Catalunya Central)
25.03.2019

"La revista 'El cauet' fa molta comunitat i és una forma diferent d’explicar el que fem."


Carles Pauné
És important comunicar el que es fa en un agrupament? Per què?
Sí. Al nostre cau tenim xarxes socials però també fem una revista, El Cauet. Potser no es pot notar tant la importància de la revista en el present, però crec que és important perquè d’aquí uns anys es pugui recuperar el que es feia. No és tant rellevant en els nostres dies sinó de cara al futur.

Quina necessitat comunicativa teníeu com a agrupament?
De fet, la revista es va començar a fer als anys 70 i es va deixar de fer als anys 90. La vam recuperar fa uns anys i ja anem pel número 25. Se’n publiquen 2 o 3 números a l’any perquè creiem que és important tenir-la. Fa molta comunitat perquè tothom la llegeix i és una forma diferent d’explicar el que fem. 

Què representa actualment la comunicació per al vostre agrupament?
Som conscients que cal comunicar i actualitzem les xarxes socials com a mínim un cop per setmana. També és una plataforma on podem mostrar coses solidàries que es fan o en les quals participem. La pàgina web fa uns anys que la vam intentar renovar, però ara mateix està desactualitzada. Al nostre agrupament comuniquem bàsicament a través de les xarxes socials i El Cauet

Creieu que podríeu millorar la comunicació que feu o arribar a més gent?
Sempre es pot millorar, però per nosaltres és un petit èxit poder fer la revista. Representa una feina extra per als caps però és molt gratificant perquè tothom la llegeix. Pel que fa a la revista, podríem millorar sobretot amb el temps: sempre anem a última hora i a vegades algunes peces no estan fetes i hem d’improvisar. 

Les noves lleis de drets d’imatge i les de protecció dels menors us condicionen?
Són molt necessàries. El que sí que veiem és que a vegades molts caps no són conscients que no poden publicar imatges dels infants a les seves xarxes socials. Per a la revista, a principi de curs passem a les famílies un formulari de drets en què ja expliquem que les fotos també poden sortir a la revista.Font: El Correu 100, secció Maneres de fer pàg. 13. Hivern 2019


Etiquetes

Comparteix