Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Gerard Vallejo Cap de l'AEiG Arrels de Manlleu (Demarcació de l’Alt Ter)
22.02.2019

"La comunicació és imprescindible perquè la nostra feina tingui un impacte social"


Gerard Vallejo
És important comunicar el que es fa en un agrupament? Per què?
És imprescindible perquè la nostra feina tingui un impacte social. Hem de treballar per aconseguir que el major nombre de gent conegui l’educació en el lleure des del voluntariat que fem. Comunicar al conjunt de la població tot allò que som i fem des de l’escoltisme és, alhora, un mitjà més per contribuir a la transformació social per la qual treballem.

Quina necessitat comunicativa teníeu com a agrupament? És a dir, per què vau començar a potenciar les xarxes socials i la web.
Sempre s’ha donat força importància a la comunicació. Quan vam estar treballant el PEA vam fer una reflexió sobre el coneixement que tenien els habitants de Manlleu sobre nosaltres. A partir d’aquí, vam adonar-nos que calia dedicar més esforços a fer-nos conèixer, per tal de desmuntar tòpics que s’havien anat construint al voltant de la nostra entitat i de l’escoltisme en general.

Què representa actualment la comunicació per al vostre agrupament?
És un element molt important. Procurem que tot allò que fem arribi al màxim nombre de persones, i destinem bastants esforços que això sigui possible. Per això, ens hem acostumat a tirar fotografies sovint, a fer algun vídeo, etc. No només compartim aquelles activitats que fem al cau, sinó que també intentem transmetre continguts relacionats amb els valors de l’escoltisme en general.

Creieu que podríeu millorar la comunicació que feu o arribar a més gent?
Som conscients que el món comunicatiu és un canvi constant. Ens hem d’adaptar a les noves realitats i aprofitar les possibilitats de les eines comunicatives que van sorgint. Utilitzar les mateixes xarxes socials que els joves que formen part de l’Agrupament ens pot ajudar a ser més propers a ells.

Les noves lleis de drets d’imatge i les de protecció dels menors us condicionen?
No excessivament, són una realitat i toca adaptar-s’hi. A més, la cobertura de drets d’imatge de MEG permet que els agrupaments tinguem una gran autonomia per difondre continguts de manera segura i legal. Amb els menors seguim el consell de “si dubtem, no ho publiquem”.

Font: El Correu 100, secció Maneres de fer pàg. 13. Hivern 2019


Etiquetes

Comparteix