Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Irene Esteve Cap de l'unitat de LLiD de l'AEiG Xaloc (Demarcació Tarragona)
21.10.2019

"A l'agrupament mirem sempre de comprar al mercat, amb la idea de trobar productes sostenibles"
Què enteneu per consum responsable?
Entenem que és ser conscient del consum que fas des d'una posició crítica. Mirar d'on prové i de quina manera es produeix tot el que consumim.

Quines en són les bases, per a vosaltres?
Ho serien, per exemple, comprar productes locals, de quilòmetre zero, i procurar que allà on es compri siguin espais è

« Anem a comprar amb els infants i els expliquem perquè comprem en aquelles botigues »

tics, de productes ecològics i directes del proveïdor. Però no sempre és possible, sovint costa de trobar totes aquestes qualitats a l'hora de comprar. Tot i així, anem millorant cada vegada.

Quines mesures s'apliquen per procurar la sostenibilitat i el consum responsable a l'agrupament?
A l'agrupament mirem sempre de comprar al mercat, amb la idea de trobar productes sostenibles. Establim convenis amb les botigues d'allà, per tal que ens facin preu i poder així equilibrar economia i ètica. Existeix també El Comprador, una botiga de productes sostenibles, que a més ens porten la comanda allà on els ho demanem.

Es treballen aquests temes amb els infants?
Sí, de diverses maneres. Per exemple, cada any fem un projecte d'agrupament, que enguany va sobre el consum responsable. Hem organitzat descobertes a llocs on es venen productes sostenibles. També tallers per a castors, llúdrigues, llops i daines en què vam incidir especialment en la idea 'com més distància menys sostenible', un concepte que van acabar per entendre. De vegades, anem a comprar amb els infants i els expliquem perquè comprem en aquelles botigues, fins i tot ho fan els mateixos comerciants.

És generalitzada aquesta preocupació a la vostra demarcació?
Doncs sí. De fet, tenim un equip a la demarcació que s'encarrega de mirar de quina manera podem fer un comerç responsable, per exemple, mitjançant convenis amb comerciants. Anem treballant-ho.

Font: El Correu 101, secció Maneres de fer pàg. 13. Estiu 2019


Etiquetes

Comparteix