Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Ariadna Ampurdanés Responsable Pedagògica de l'AEiG Mare de Déu del Pla (Demarcació Nord-Occidental)
21.01.2020

"La petjada ecològica és important, intentem ser tan curosos amb el medi com podem"
Què enteneu per consum responsable?
Per a nosaltres, el consum responsable és aquell consum que pretén reduir, sobretot, la contaminació del medi ambient i que incentiva a gastar per gastar perquè després les coses es facin malbé.

Quines en són les bases, per a vosaltres?

« Els intentem mostrar que la natura és un espai que hem de cuidar »

Per a nosaltres, una de les bases per intentar practicar-lo és portar una llista sempre actualitzada dels materials que necessita l'agrupament, per poder mirar on els comprem, tenir-ne en compte l'impacte ambiental i analitzar-ne la quantitat de residus que generarem. D’altra banda, treballem sobretot amb materials reciclats.

Quines mesures s'apliquen per procurar la sostenibilitat i el consum responsable a l'agrupament?
Com que per a nosaltres la petjada ecològica és important, intentem ser tan curosos amb el medi com podem. Per això, com he dit, sempre treballem amb llistes per evitar comprar dues coses iguals o bé per esbrinar on és millor comprar-ho. Per exemple, en el cas dels campaments, la fruita i la verdura procurem comprar-la a un establiment petit i de quilòmetre zero, prop del camp de campaments i tenir-ne molt en compte la data de caducitat.

Es treballen aquests temes amb els infants?
Sí que els treballem, ja que és un dels pilars bàsics del cau. Els intentem mostrar que la natura és un espai que hem de cuidar i que tot allò que comprem i gastem la pot fer malbé si no mirem el producte. S’acostuma a treballar a nivell d'agrupament, tot i que cada any hi ha una branca encarregada de treballar-ho més i difondre-ho a la resta de joves i infants. A més, a principi de curs recordem com es reciclen els residus i a campaments ho tornem a explicar.

És generalitzada aquesta preocupació a la vostra demarcació?
Sí! El consum responsable sempre és un tema que està damunt de la taula. Deixem el món millor de com l'hem trobat!

Font: El Correu 101, secció Maneres de fer pàg. 13. Estiu 2019


Etiquetes

Comparteix