Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Ton Carles Tort Cap de l'AEiG Jaume Caresmar / Ma Antònia Salvà i intendent de l'AEiG Pare Claret (Girona)
09.10.2019

"Fer d'intendent a caus d'altres demarcacions és enriquidor perquè veus altres maneres de fer"


Quina motivació et va dur a fer d’intendent en un altre agrupament en un primer moment?

Doncs el vincle que vam crear a FOCA amb una companya de Manresa va fer possible que a l'estiu anéssim d'intendents amb els amics al cau on ella estava (AEiG Antoni Gaudí, de Manresa).

Entenc que l’experiència va ser positiva, ja que has repetit aquest any amb un altre agrupament. A quin agrupament has donat un cop de mà aquests campaments?

« Recomano l'experiència al cent per cent »

Doncs si, va ser molt positiva; aquest cop vaig fer d'intendent amb un cau de Girona, l’AEiG Pare Claret, amb la unitat de Daines i Llops la primera setmana de setembre a sota del Pedraforca, a Saldes, més concretament al Camp d'en Jou.

Com vas saber de la necessitat d’intendents dels altres agrupaments?   

Era un dia que jo estava de campaments amb RiNG al Cadí (Estana) i vaig pujar al que anomenàvem "monte cobertura", ja que era l'únic lloc de la zona on arribava cobertura, i allà una companya em va enviar un vídeo motivador proposant-me de fer d'intendent.
El fet de tenir vincles personals amb una quel·la d'aquella unitat del cau en un ambient informal va fer-ho possible.

Quines tasques hi vas dur a terme? Et vas involucrar amb alguna activitat més enllà de la intendència?

Doncs les tasques principalment van ser d'intendència. El primer dia ens vam trobar la cuina ja muntada i els quatre primers àpats comprats, per tant les tasques es van limitar a cuinar. Un cop es va acabar el menjar que teníem, la tasca es va ampliar a anar al poble a comprar quan faltés menjar, i l'últim dia desmuntar la cuina. Més enllà de la tasca d'intendent crec que hem vaig involucrar també a dur a terme una petita tasca de suport a l'equip de quel·les i caps durant les activitats i en moments d'anar a dormir, per exemple. Per altra banda crec també que això va fer possible crear un vincle entre els infants. Gràcies a aquest vincle/confiança crec que vaig dur una petita tasca educativa d'avisar als infants quan la liaven o els motivava a escoltar a l'equip de quel•les i caps.
 
Què t’endús de l’experiència? Recomanaries a altres caps de marxar de campaments amb agrupaments d’altres territoris?

« Veure formes diferents de fer sempre és enriquidor »

M'enduc molts records positius de l'experiència de fer d'intendent, els vincles amb l'equip de quel·les i caps, amb les altres intendents i amb alguns infants. Però allò que més em va marcar va ser el com treballen i encaren certs temes. Veure formes diferents d'actuar sempre és enriquidor, i una forma d'enriquir-se amb això és anant d'intendent amb agrupaments d'altres territoris, així que recomano l'experiència al cent per cent.


Campaments amb l'AEiG Pare Claret de Girona.
 
De cara al curs que ve, planteges fer alguna activitat o projecte comú entre el teu agrupament i l’agrupament on has fet d’intendent?

Justament aquest curs ja no estic al cau, però tot i que crec que la distància física potser complicaria una miqueta el fet d'organitzar-ho penso que seria interessant, ja que a vegades acostumem a treballar amb caus de la zona (suposo que per proximitat) i sempre va bé conèixer nova gent.
 
Què creus que aporta a MEG el fet que caps, infants i joves es coneguin i col·laborin interterritorialment?

Doncs crec que aporta una diversitat de pensaments i formes de treballar que poden ser molt constructives, ja que dels altres aprenem també; per altra banda crear vincles amb persones d'altres demarcacions facilita també la connexió entre elles i així és més fàcil fer projectes comuns.


Comparteix