Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Judit Pedret AEiG Sant Ferran (Sector IV - Demarcació Barcelonès). Cap de RiNG.
12.02.2020

Formar-se mentre s’és cap


Judit Pedret
Per què és important formar-se com a cap? Com fomenteu les formacions al teu agrupament?

La formació és una eina essencial per a poder realitzar la nostra tasca com a caps perquè, a part d’aprendre dels formadors, també aprens altres maneres de fer d’altres agrupaments. Al Consell sempre intentem explicar com són les formacions que hem fet alguns caps per tal de motivar els altres.

Com es viuen a la vostra demarcació les formacions? Què en destacaríeu?

Crec que al nostre sector hi ha agrupaments que participen en moltes formacions, però d’altres no estan motivades o no tenen temps per formar-se, ja que els caps de la demarcació del Barcelonès normalment duren entre 3 i 5 anys i això dificulta poder fer certes formacions com ara FORMIGA, que té una durada de 2 anys com a mínim.

Heu fet o teniu previst fer alguna formació d’agrupament? 

Pel que fa a formacions conjuntes, com a agrupament mai ens ho hem plantejat. El que sí que ens hem proposat és que alguns caps facin formació d’alguns temes en concret dels quals hi ha necessitat a l’agrupament, com per exemple algunes formacions de branca.

Creus que cal formar-se durant tota l’etapa de cap?

En la meva opinió, és molt important anar-se formant durant l’etapa del cau perquè ho necessitem per a transmetre uns bons valors escoltes als nostres infants i joves. Per a ser un bon cap crec que és molt important una bona base (FOCA) i després formar-nos més específicament en aquelles coses que ens motiven i ens defineixen a cadascun de nosaltres com a caps.

Font: El Correu 102, secció Maneres de fer pàg. 13. Tardor 2019


Comparteix