Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

AEiG Movi de Tou (Demarcació de la Catalunya Central)
23.09.2020

Maneres de fer #CAUaCASA
Com s'ha organitzat l'equip de caps per crear i per fer arribar les activitats als infants i joves?
La proposta de l'agrupament va ser fer una hora de cau durant la setmana amb les nenes i els nens a través de videoconferència. Les activitats eren aptes per a totes les edats des de Castors i Llúdrigues a Trucs. La idea de la videoconferència era per tenir  un tracte més proper amb les famílies i, així, veure'ns les cares i fer l'activitat totes juntes. Cada dia l'activitat era dirigida per una cap diferent amb suport. Abans de començar, també vam tenir la idea d’obrir-ho no només a les famílies de l'agrupament sinó també a amics i famílies dels infants de l'agrupament que els pogués interessar.

Quin tipus d'activitats heu preparat?
L’equip de caps escollíem l'activitat que volia fer cadascú, era una mica lliure. Cada cap feia el que li venia de gust. Vam preparar tot tipus d'activitats amb la condició que es poguessin seguir en línia com, per exemple, tallers de cuina, un Kahoot!, un bingo musical, manualitats, entre moltes altres coses.
 
Quin ha sigut el major repte?
El major repte ha estat, un cop passades les dues primeres setmanes, seguir oferint activitats motivadores i que es poguessin realitzar a casa. Durant la tercera setmana, vam seguir oferint cada dia una activitat diferent, però, a partir de la quarta, ja vam començar a baixar el ritme i les propostes eren més esglaonades. A part de totes aquestes activitats, hem intentat mantenir el contacte amb els infants i les famílies, de manera que, fins i tot, hem realitzat reunions en línia. Per tant, podem dir que el repte més gran ha estat seguir amb la motivació i la innovació de les activitats, ja que no volíem repetir-les en cap moment.
 
Heu pogut recollir les activitats fetes pels infants i joves? Com?
Totes les activitats i tasques que han anat fent les hem anat observant i el retorn que en teníem era la fotografia que enviaven al grup del WhatsApp. A través d'aquestes fotos, vèiem el seguiment real de l'activitat. 

Quina ha sigut l'acollida de seguir fent cau a casa tant per part dels infants i joves com de les famílies?
Estem molt contents de la rebuda que va tenir, ja que hi havia una vintena de famílies seguint les activitats, sobretot de Castors i Llúdrigues i de Llops i Daines, però també algun rànger i noia guia. A part de tota la gent de l'agrupament, a l'obrir-ho i fer activitats obertes al públic, vam poder arribar a famílies a les quals no hauríem arribat mai.

Font: El Correu 103, secció Maneres de fer pàg. 13. Estiu 2020


Comparteix