Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Carla Manero Animadora de Truc 1 de l’AEiG Alverna
15.01.2021

Maneres de fer: La cultura popular i l’agrupament
Quin paper té la cultura popular al teu cau?

 
A l’AEiG Alverna, la cultura popular hi és present durant tot el curs. Hi ha dies que es veu més reflectit que d'altres, però intentem ser actives i potenciar la nostra cultura entre els infants i joves. Ens agrada sortir al carrer i fer-nos visibles. Com a entitat, creiem important treballar la nostra cultura.
 
De quina manera treballeu la cultura popular a l'agrupament en les diferents unitats?
 
Treballem la cultura en diversos espais a través de les danses populars o els jocs. Però quan queda més reflectit és en dies més puntuals: l'11 de Setembre participem en una rua del barri en què traiem el gegant i el drac fet pels infants amb la resta d'entitats. Altres exemples són la Castanyada, quan els joves fan una paradeta per vendre castanyes, per Sant Jordi, quan muntem una paradeta a la rambla amb roses i llibres, per Carnestoltes, festivitat en què tot l'agrupament participem en la baixada del pajaritu i les caps fem walkis a la rua, o bé per Santa Tecla, diada en què fem un acte de presència i les caps fem extrajobs.
 
El vostre cau manté vinculació amb alguna entitat impulsora de cultura popular en el vostre entorn?
 
Moltes de les caps estem implicades en entitats o elements del seguici de Santa Tecla, però com a cau no tenim cap repercussió dins de la Festa Major. Com a AEiG Alverna, estem en contacte amb l'esplai Sant Fructuós i amb l'Associació de Veïns, ja que participem en les festes del barri. Fa dos anys que ens vam mudar a aquesta zona i ens agradaria implicar-nos-hi una mica més.

Creus que en el teu agrupament hi ha hagut un augment o una disminució respecte a la vinculació amb la cultura popular? Per què?
 
Generalment, l'AEiG Alverna ha estat vinculat amb la cultura popular, sobretot la de Tarragona. Considero que s'hi ha mantingut bastant la mateixa línia, sense una disminució o un creixement sobtat de la cultura. Seguim participant en molts actes que fèiem fins ara i som visibles de cara a la ciutat. Però, com a caps, volem tenir una mica més d’implicació.
 
La cultura popular té un paper important a l'hora de formular projectes o objectius del teu cau?
 
A l’AEiG Alverna, realment, no tenim massa en compte la cultura popular a l'hora de fer un projecte o els objectius. Durant el curs l'anem treballant, sigui de manera més o menys explícita, però acostumem a tenir-la més en compte en altres àmbits. Com a agrupament no tenim aquest costum.

Font: El Correu 104, secció Maneres de fer pàg. 13 · Hivern 2021


Etiquetes

Comparteix