Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Entrevistes

Francesc Mateu Director d’Intermón Oxfam a Catalunya i Andorra
21.03.2013

"Em sembla heroic tenir els caps que hi ha als agrupaments actualment"


Francesc Mateu té quatre fills. Tots van al cau. Descobrim la visió d’un pare que ha decidit portar els seus fills al cau, però també d’un escolta que en el seu moment va ser nen i també cap. 

Valors del cau
“L’escoltisme que he conegut m’ha convençut. Educar amb la responsabilitat per una banda, però això fer-ho amb l’entorn i el grup. El treball inclusiu que es pot fer en un cau és una passada”.
 
Líders amb formació escolta
“Els valors que moltes vegades es treballen en un cau són poc visibles, però llavors t’adones que hi ha molta gent que acaba tenint papers importants en el seu entorn social i que han après moltes coses als caus. No crec que l’escoltisme sigui una formació destinada a formar líders, però els líders tenen formacions com les que fem als caus. Un lideratge no és res més que saber situar-se a l’entorn i tirar endavant els projectes”.
 
L’heroisme dels caps
“Em sembla heroic tenir els caps que hi ha als agrupaments actualment. Quan jo era cap tot era molt més fàcil i diferent. És admirable que molta gent no només hi dediqui el temps, sinó que es juguin moltes coses per poder portar els nens amunt i avall”.
 
El paper dels pares i mares als agrupaments
“Crec en la implicació dels pares a tot arreu: escola, cau... Els pares som els primers de voler donar un cop de mà”.
 
Els valors del cau a la vida professional
“Tinc la sensació d’haver-me educat en la responsabilitat. El meu escoltisme va acabar en un camp internacional a Kènia, i vaig treballar mà a mà amb escoltes kenians. Això va acabar de configurar la meva trajectòria professional. És un període que recordo amb una il·lusió especial que arribés el dissabte a la tarda per poder anar al cau”.


Comparteix