Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

BenvingudaLEscola de Formació de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya té uns trets identificatius molt arrelats: és participativa, de base voluntària, dinàmica i vivencial, territorial i descentralitzada i transformadora, fomenta el creixement personal, el treball en equip, la relació amb la natura i l’esperit crític, alhora que parteix de l’experiència i el coneixement particular de cadascun dels nostres alumnes.
 
Es duen a terme més de 40 cursos i monogràfics, impartits per més de 200 formadors/es, formant d’aquesta manera a més de 1.000 joves.
 
Les formacions ofertes per l’Escola van des dels títols de monitor/a i de director/a de lleure infantil i juvenil, passant per les formacions específiques per a cada branca, fins a més de 10 formacions específiques que aprofundeixen al màxim temes d’interès per les persones que s'estan formant, com per exemple el gènere o l'orientació i l'astronomia.
 
La nostra Escola és dinàmica i, per tant, està en constant transformació i evolució, es treballa cada curs per millorar la seva qualitat i actualitzat-la a les noves necessitats realitzant 2 Claustres a l’any on participen tots els equips voluntaris de formació de l’entitat. 
 
Amb el nou pla estratègic ens proposem revisar des de la Taula Pedagògica el Mètode Escolta a les diferents unitats, una revisió en què hi participen les taules pedagògiques de les demarcacions i sectors i els agrupaments escoltes.
 
Ens en sentim orgullosos/es de l’Escola perquè la fem entre tots/es, perquè hi dediquem moltes hores i perquè donem el millor de nosaltres mateixos/es per a garantir una escola de qualitat, adequada a les necessitats dels voluntaris/es de l’entitat i a les del nostre entorn, per deixar, en definitiva, el món millor del que l’hem trobat.
 
 
Àmbit de Mètode i Formació