Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Experiències
LAIA RIUS
Formant del monogràfic "Renaturem".
Extret de la revista El Correu 95, secció Informa'm


Després d’un viatge fosc per un desert que ha aparegut de sobte, trobem la casa, So Rafel, So Pedro i So Francisqueta amb els intendents. Comença la llengua, la cultura, les rotllanes... i una bogeria que ho amenitza tot i que s’encomana.
Lo dia comença amb una passejaeta per conèixer les piantes de la zona i los seus usos, l’eixida del sol nos torra a tots la cara, però seguim soscaiguts. A la tarda fem tots los tallers i a la nit un tast de los diferents vins de nous. Astí tot passa més a poc a poc, però de sobte ens adonem que ja s’acabe, només nos queden les tintures i la construcció tradicional.
Ha sigut molt intens i amb el record de les últimes abraçades tornem al nostre món, però esperant rerenaturar.
JOAN PAU JÀVEGA
Formant de Formiga I (Demarcació de Tarragona).
Extret de la revista El Correu 94, secció Informa'm.


A grans trets, podríem dir que la FOCA ens ensenya a ser caps dins de l’agrupament. La FORMIGA I (FOCA II a la Demarcació de Tarragona) no només reforça el Mètode, sinó que ens trasllada a una altra realitat: ens ensenya a ser caps dins del Moviment.
A la FORMIGA I li dec una dedicació sense límit en l’escoltisme. Gràcies a la formació comprenc que formo part d’un grup amb qui comparteixo una ideologia, una pedagogia i un objectiu comú: deixar el món millor de com l’hem trobat. Quan ets conscient de tot això, aprens a estimar-ho. I quan s’estima, es fan les coses per amor. I entles d’aquesta manera, els i les caps esdevenim incansables. 
SÍLVIA GARCIA
Cap de Llops i Daines a l’AEiG Sant Antoni Abat (Sector III i Nord, Demarcació del Barcelonès). Participant en la FOCA del Sector III i Nord. Extret de la revista El Correu 94, secció Informa'm.

La FOCA per a mi ha significat creixement, reflexió i aprenentatge. Durant aquesta formació, he experimentat moltes emocions diferents que han fet que tot el que he viscut, tant amb els ​altres focaires com amb els formadors, ara sigui una part més de la meva vida, que no vull oblidar. Cada cap de setmana de FOCA he après un munt de coses noves, i la motivació ​per aprendre cada vegada ha anat a més.

GINA SUBIELA

Animadora de Truc a l’AEiG Perot Guinarda i adjunta de Truc Sector 2. FORTRUCExtret de la revista El Correu 91, secció Informa'm.

Penso fermament que tothom hauria de fer aquesta formació. Us ben asseguro que totes les persones que hi vam participar (animadors, caps d’altres unitats i persones dels equips de demarcació), vam sortir d’allà entenent el misteri de Truc i amb ganes d’encendre llums i donar-li forma en els consells d’agrupament i grups de Truc de demarcació. No només vam fer ponències i posades en comú de l’experiència en els nostres caus, sinó que també vam viure i compartir de nou el Truc entenent-lo des de dins, amb uns formadors que s’hi van deixar la pell en tot moment perquè tot això fos possible. Moltes gràcies, fortrucaires!
PD: Visca la COOP!
ALUMNES DE FOFO
Formació de Formadors del 2014. 
Extret de la revista El Correu 89, secció Informa'm.


No trobes les paraules per explicar-ho. Creies que ja sabies el que t’esperava, però va ser més que un espai formatiu: misteriós, enigmàtic, creatiu... va ser una experiència fantàstica i significativa! Tot i que les papallones a la panxa et fessin perdre la gana, no podies dir que no als deliciosos plats que sortien de la cuina. Malgrat les poques hores de son, els mestres maçònics aconseguien mantenir-te atent, receptiu i motivat. Van ser cinc dies per poder fer un viatge personal i grupal a través de la reflexió que et van permetre aprofundir en el teu creixement personal. Fa dies que et sents com si estiguessis als núvols. Haver trobat la llum de la veritat t’ha enlairat fins aquí i a partir d’ara tens la responsabilitat de transmetre-la. Continues sense trobar les paraules...