Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Etiqueta FCEG

Notícia
23.02.2018.

Celebrem la #DiadaPensament2018 a les xarxes socials

Ahir, 22 de febrer, com cada any vam celebrar la Diada del Pensament per recordar la importància de la tasca social i educativa que desenvolupa el moviment escolta. Enguany des de #Somdecau hem volgut plasmar aquesta tasca amb les vostres fotografies acompanyades dels fulards representatius de cada agrupament. Tots diferents però amb un objectiu comú: deixar el món millor de com l’hem trobat.

Notícia
12.02.2018.

El #CAUrnestoltes 2018 a les xarxes socials

#SOMDECAU ha fet un recull de les imatges del #CAUrnestoltes que els agrupaments heu penjat a les xarxes. Totes elles demostren la festa i l’originalitat que ha regnat durant aquest cap de setmana, com no podia ser menys en la celebració més esbojarrada del curs!

Notícia
08.02.2018.

Preparem la Diada del Pensament 2018 treballant el nostre impacte escolta!

Des del 1926, cada 22 de febrer, l’escoltisme d’arreu del món celebrem la Diada del Pensament, una oportunitat per prendre consciència de la gran presència que té aquest Moviment (a nivell internacional). També és una oportunitat per perquè imaginem com hauria de ser aquest món millor que volem, i fer-lo realitat tot transformant el nostre entorn més immediat, començant pel nostre Agrupament, els nostres barris, els nostres pobles, les nostres ciutats.

Notícia
07.02.2018.

La TRINCA 2018 forma una vintena de caps

Un any més s’ha celebrat la TRINCA, una formació per a aquells i aquelles caps d’unitat que volen desenvolupar un projecte de curs a l’estranger aquest any.
 

Notícia
01.02.2018.

Entra en funcionament la Plataforma Virtual de participació del pre-Congrés

Un cop engegat el pre-Congrés i amb tota la documentació llesta per ser treballada, us presentem una eina per facilitar i agilitzar la participació i on també hi haurà un apartat per resoldre dubtes.

Notícia
20.11.2017.

La FCEG busca tècnic/a de comunicació pel procés d'unitat

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge ofereix una plaça vacant com a Tècnic/a de comunicació per a joves beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil de la Generalitat de Catalunya.

Notícia
17.11.2017.

Obertes les inscripcions a l’Eurosea 14 a Barcelona!

La 14a edició del Seminari Europeu d’Escoltisme Marí “Eurosea” tindrà lloc a casa nostra, a Barcelona, del 5 al 9 de setembre. No te’l perdis!

Notícia
23.10.2017.

Torna la International Fair 2017!

Us esteu plantejant realitzar un projecte internacional aquest curs i necessiteu una mica d’inspiració? La International Fair és el vostre lloc!

Notícia
20.07.2017.

L’Escoltisme i el Guiatge Català dona suport a les persones solidàries del vol de Vueling VY7888

L’Escoltisme i el Guiatge Català dona suport a les persones solidàries del vol de Vueling VY7888 i exigeix que s’acabin les deportacions i el tracte discriminatori a les persones migrades

Notícia
17.07.2017.

Més de 18.000 infants i joves de Catalunya participaran aquest estiu en campaments escoltes

La finalització del curs escolar i l’arribada de les revetlles de Sant Joan marca l’inici de l’estiu i les vacances, i amb elles l’inici del període en què l’escoltisme i guiatge organitza els campaments. Les opcions són variades, des d’un campament a la natura, passant per una travessa o un campament internacional fins a un camp de treball.

Notícia
27.06.2017.

L’ANPEC celebra el seu XXè aniversari

El passat 20 de juny, la cambra catalana ha celebrat solemnement els 20 anys de la creació de l’ANPEC, i el treball que ha vingut desenvolupant des d’aleshores.

Notícia
24.05.2017.

Crònica del II Congrés Escolta Mundial d'Educació

El II Congrés Escolta Mundial d’Educació és una trobada internacional amb l’objectiu d’explorar i debatre els reptes educatius mundials per assolir la Visió 2023: que el 2023 l’escoltisme sigui el moviment educatiu mundial capdavanter i que permeti a 100 milions de persones al món de participar activament per incidir positivament a la comunitat i a l’entorn.

Notícia
04.05.2017.

Monogràfic d'escoltisme marí


Un any més, l’Equip Marí d’Acció Escolta de Catalunya convida tots els i les caps escoltes de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge a participar del Monogràfic d’Escoltisme Marí per conèixer aquest tipus d’escoltisme especialitzat.

Notícia
20.02.2017.

Manifestació #VolemAcollir: gran participació d'escoltes i guies

Vam ser molts els escoltes i guies que vam participar a la manifestació #VolemAcollir de la campanya Casa nostra, casa vostra per exigir que es respectin els drets humans i s'obrin les fronteres. Així ho demostren les vostres fotografies, vídeos i publicacions que vau anar penjant durant el cap de setmana sota els hashatgs #ObrimElsCaus. Us en deixem un recull.

Notícia
13.02.2017.

Analitzem les funcions del marc simbòlic en un nou Vespre de Mètode

El cincquè Vespre de Mètode ja te data i lloc! Aquest proper divendres 17 de febrer ens espera per parlar de marc simbòlic de l'escoltisme i guiatge.

Notícia
13.02.2017.

Trobada 2017, una trobada fonamental

La Trobada d’enguany serà el diumenge 12 de març de 2017. Aquesta serà una Trobada decisiva, atès que de la vostra participació en sortiran les propostes, sobre les quals debatrem durant el curs vinent.

Notícia
27.01.2017.

Vols participar a la nova edició de l'Àgora Europea?

Ets Ròver, TRUC o Claner? Doncs la WOSM Europa també té una oportunitat per tu!

Notícia
13.01.2017.

Obertes les inscripcions per la TRINCA 2017

Arriba la TRINCA 2017, la formació per a caps que s’embarquen a l’aventura internacional.

Notícia
11.01.2017.

WAGGGS Europa et busca

L'Associació Mundial de Noies Guies i Noies Escoltes (WAGGGS) a Europa us oferix l'oportunitat de formar part dels equips europeus pel trienni 17-19.

Notícia
02.01.2017.

Reflexionem sobre l’entorn i les seves potencialitats: un nou Vespre de Mètode!

Comencem el nou any reflexionant sobre les potencialitats educatives dels entorns a la tercera sessió dels Vespres de Mètode. T'hi apuntes?

Notícia
19.12.2016.

Obertes les inscripcions a La Murga Lleida!

Un any més, Pioners, Caravel·les i Truc tenen l’oportunitat de participar en el projecte d’ApS que promou una visió crítica i transformadora entorn de l’habitatge. Les inscripcions romandran obertes fins el 15 de gener.

Notícia
13.12.2016.

Rècord de participació a la International Fair 2016

Creix l’interès pels projectes internacionals, i això es demostra amb la participació creixent que rep cada any la International Fair, l’activitat de descoberta adreçada a aquelles unitats amb ganes de dur a terme alguna activitat o projecte internacional.

Notícia
09.12.2016.

L’acompanyament d’infants i joves a debat. Arriba un nou Vespre de Mètode

Els Vespres de Mètode és un cicle que neix amb la intenció d’analitzar les darreres tendències educatives i l’impacte de la proposta educativa de l’escoltisme i el guiatge en la societat que ens acompanya.

Notícia
29.11.2016.

L’escoltisme i el guiatge català s’adhereix a la campanya “Casa nostra, casa vostra”

L’escoltisme i el guiatge català s’adhereix a la campanya “casa nostra, casa vostra”. Ho dèiem fa mesos, i ho seguim dient: obrim els nostres caus i les nostres cases, si és que hi ha caus i cases d’algú. Fem de l’educació un refugi perquè el què esta passant a la mar Mediterrània no es repeteixi mai més, no ho pateixi mai més ningú, enlloc. Us animem a entrar a la seva web www.casanostracasavostra.cat i adherir-vos al manifest.

Notícia
14.11.2016.

Cicle de "Vespres de Mètode"

El cicle neix amb la intenció d’analitzar les darreres tendències educatives i l’impacte de la nostra proposta educativa en la societat que ens acompanya.

Notícia
08.11.2016.

Torna la International Fair!

Us esteu plantejant realitzar un projecte internacional aquest curs i necessiteu una mica d’inspiració? La International Fair és el vostre lloc!

Notícia
26.10.2016.

L’Escoltisme i Guiatge català encetem un any fonamental

Tenim per endavant un curs molt important on la participació dels agrupaments és del tot imprescindible per construir unes propostes de qualitat per a l'escoltisme i guiatge català del futur.

Notícia
17.10.2016.

Un gra de sorra dels escoltes i guies per eradicar la pobresa

Avui és el Dia internacional per a l’Eradicació de la pobresa (#EndPoverty), que enguany té per lema “De la humiliació i l’exclusió a la participació: Posar fi a la pobresa en totes les seves formes”

Notícia
26.09.2016.

Barcelona acollirà el seminari europeu d’escoltisme marí Eurosea

L’Equip Marí d’Acció Escolta acollirà la catorzena edició de l’Eurosea amb el suport de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge l’estiu de 2018 a Barcelona.

Notícia
09.09.2016.

Diada 2016: compromesos amb els drets i les llibertats

Com cada any arriba el principi d’un nou curs i, amb aquest, una data assenyalada: l’11 de setembre, la Diada nacional de Catalunya. Una Diada que la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge es fa pròpia i on participa activament.

Notícia
10.08.2016.

El rodatge sobre l’escoltisme i el guiatge català comença amb els campaments de la FCEG!

Muntanya, pantans i pobles del Pirineu són l’escenari de les primeres imatges capturades.

Notícia
15.07.2016.

Es presenta l’ANPEC al Parlament de Catalunya

L’Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya (ANPEC) de l’XI legislatura es va constituir dijous a la tarda.

Notícia
04.07.2016.

Llibreta #somdecau 2016-2017! No et quedis sense!

Arriben les llibretes #somdecau 2016-2017! Feu la vostra comanda comanda abans del 17 de juliol!

Notícia
27.06.2016.

L’Assemblea Europea d’Escoltisme i Guiatge reafirma el seu compromís a favor de les persones refugiades i migrants

L’Assemblea Europea d’escoltisme (WOSM) i de guiatge (WAGGGS), celebrada del 17 al 21 de juny a Noruega, ha reafirmat el seu compromís amb els Drets Humans i la crisi humanitària dels migrants i refugiats a través de l’aprovació d’una resolució sobre aquest tema impulsada per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge.

Notícia
20.06.2016.

15a Assemblea Europea d’Escoltisme i Guiatge: Elecció dels nous comitès europeus

Membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge participen a les Assemblees Regionals Europees en representació de Catalunya

Notícia
16.06.2016.

L’escoltisme i el guiatge català s’adhereix a la manifestació “Obriu fronteres, volem acollir”

Amb motiu del rebuig en la gestió de la crisi humanitària dels refugiats de la guerra, l’escoltisme i el guiatge català donen suport a la manifestació del 19-J amb el lema “Obriu fronteres, volem acollir”.

Notícia
02.06.2016.

L’escoltisme i guiatge català a favor del riu Ebre

El juliol de 2002 el Govern espanyol va votar a favor d’una llei que donava llum verda al Plan Hidrológico Nacional. Aquest pla preveia el transvasament de més d’un bilió de litres d’aigua del riu Ebre per tal de resoldre la manca d’aigua a les grans ciutats.

Notícia
26.04.2016.

Agrupaments de les tres associacions participen en la Trobada 2016

Més d’un centenar d’agrupaments de les tres associacions membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, s’han trobat aquest passat diumenge 24 d’abril per debatre i posar en comú els seus punts de vista sobre el futur de l’escoltisme i el guiatge català dins del procés cap a l’associació única.

Notícia
11.01.2016.

La Murga torna a Lleida aquest mes de març

Fins el 31 de gener, les unitats de PiC i Truc us podeu inscriure a la 3a edició d'aquest projecte d'aprenentatge i servei que promou una visió crítica i transformadora sobre l'habitatge.

Notícia
18.11.2015.

Pre-inscripcions a la Roverway obertes fins el 15 de desembre!

La Roverway, la trobada de ròvers, trucs i claners de tot Europa ja s’acosta i és el moment de fer passos en ferm per a poder-hi participar.

Notícia
16.11.2015.

Comunicat de l’escoltisme mundial sobre els atemptats de París

L’Organització Mundial del Moviment Escolta està en xoc després dels atemptats que han tingut lloc a París.

Notícia
11.11.2015.

International Fair 2015, un espai per conèixer les millors propostes internacionals!

Us esteu plantejant realitzar un projecte internacional aquest curs i necessiteu una mica d’inspiració? La International Fair és el vostre lloc!

Notícia
10.11.2015.

Revindiquem la feina d’esplais i agrupaments al debat sobre el dret al lleure educatiu

Aquest matí hem participat al debat “El dret al lleure educatiu. Un repte per la nova legislatura” organitzat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Notícia
10.11.2015.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ofereix la seu de Valldoreix per acollir persones refugiades

Temporalment i mentre l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès els cerca una llar definitiva, MEG cedirà les instal·lacions de la seu central de Can Cadena, a Valldoreix, per tal de normalitzar en la mesura del possible la seva situació.

Notícia
29.10.2015.

Vols formar part de l'equip de la Murga Lleida?

Després de dos anys de consolidació del projecte, l'equip de La Murga busca nous caps que es vulguin implicar en la seva organització!

Notícia
24.09.2015.

Decàleg de l’escoltisme i el guiatge per les eleccions al Parlament de Catalunya del 27S

El proper diumenge 27 de setembre, els catalans i catalanes estem cridades altre cop a les urnes. Després de gairebé dues setmanes de campanya, des de l’escoltisme i el guiatge volem aprofitar l’oportunitat de canvi que es planteja per reivindicar aquells punts essencials que haurien d’assumir les institucions públiques per garantir un escoltisme de qualitat i a l’abast de tothom els propers anys.

Notícia
14.09.2015.

L’escoltisme català convida Antonio Baños i la resta de candidats a les eleccions del 27-S a visitar un agrupament escolta per conèixer de prop aquest moviment educatiu

 Com a moviment intensament compromès amb el seu entorn, no només natural sinó també social, l'escoltisme s’ha mostrat implicat en els afers de la pròpia comunitat amb el seu propi sentit crític. 

Notícia
10.09.2015.

Diada 2015. Decidim escoltisme i decidim el futur del país

Comunicat de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge en motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Notícia
08.09.2015.

Posicionament de l’escoltisme i el guiatge català en solidaritat a les persones refugiades

Els escoltes i guies, persones compromeses amb l’entorn i amb vincles a tots els territoris del món, estem vivint aquesta situació amb profunda tristesa, ràbia i impotència.

Notícia
07.09.2015.

Sis mesos d’Scoutasmus al Canadà

La Meritxell ha participat al moviment escolta canadenc durant una estada d'estudis en aquest país i ens explica la seva experiència.

Notícia
20.08.2015.

Quatre agrupaments catalans acullen un intercanvi sobre memòria històrica i interculturalitat amb escoltes de Bòsnia i Montenegro

Un grup de 70 escoltes i guies de Bòsnia, Montenegro i Catalunya realitzen un projecte conjunt per treballar la memòria històrica, la construcció de pau i la interculturalitat.

Notícia
03.07.2015.

50 pioners i caravel·les rehabiliten pisos del Casc Antic de Lleida

El projecte "La Murga" vol ajudar a millorar la qualitat de vida dels ciutadans en risc d’exclusió i sensibilitzar els joves participants sobre les causes de la pobresa al nostre entorn.

Notícia
23.06.2015.

Sense associacionisme no hi ha cultura popular. Bona revetlla de Sant Joan!

Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, publiquem un nou article al Blog de l'Escoltisme sobre la regulació de l'espai públic i la cultura popular.

Notícia
18.06.2015.

18.000 escoltes i guies de Catalunya marxem de campaments aquest estiu

Els 200 agrupaments de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge organitzen més de 500 campaments com a culminació del projecte educatiu de curs dels infants i joves.

Notícia
10.06.2015.

Vota les cançons més caueres i sortiran publicades a l’agenda #sócdecau!

De totes les cançons proposades, ara pots votar les que són més importants per a tu i que més sovint cantes en les excursions o en els campaments del cau. Aquelles que obtinguin més aclamació, seran les que sortiran publicades a l’agenda #sócdecau del curs vinent.

Notícia
05.06.2015.

Prepara’t per la Roverway!

Troba la teva manera de participar a aquesta trobada de Truc de tot Europa que tindrà lloc a França l'estiu del 2016!

Notícia
04.06.2015.

Quina és la teva cançó de cau preferida?

Des de la FCEG s'està preparant l'agenda #sócdecau del curs vinent, que tindrà com a eix temàtic la música i les cançons en l'escoltisme i el guiatge.

Notícia
15.05.2015.

Agenda #sócdecau pel curs 2015-2016: demana-la o et quedaràs sense!

Aquest any s'introdueixen dos elements nous: caldrà que cada agrupament faci la demanda de quantes agendes vol (només s'imprimiran les que es demanin) abans del 5 de juliol i que aporti 1 euro per cada exemplar.

Notícia
28.04.2015.

Donem suport a la societat i als escoltes del Nepal davant de la situació d’emergència creada pel terratrèmol

L’escoltisme i el guiatge català vol mostrar el seu condol per les víctimes del terratrèmol al Nepal del passat 25 d’abril i mostrar el seu suport a les tasques de rescat i de suport a les víctimes que s’hi estan duent a terme.

Notícia
27.04.2015.

Ens adherim al manifest “Per la fi del Genocidi Migratori a la Mediterrània”

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge s’adhereix al manifest “Per la fi del genocidi migratori a la Mediterrània” i demana que es prenguin en consideració les demandes que hi han, totes elles relacionades amb els drets humans.

Notícia
13.04.2015.

Propostes per fer campaments internacionals aquest 2015

Aquí teniu algunes idees per si aquest estiu voleu viure l'aventura internacional amb la vostra unitat o com a caps (inclosa una oportunitat per fer-ho sense sortir de Catalunya). Trieu el que trieu, si feu campaments internacionals, no us perdeu la JAMbarretina!

Notícia
02.04.2015.

Avui és el primer dia dels campaments generals d'Acció Escolta

Del 2 al 6 d'abril, a Guardiola de Berguedà, se celebren els Campaments Generals d'Acció Escolta de Catalunya, on estem convidats tots els membres de MEG i d'Escoltes Catalans. 

Notícia
10.03.2015.

Els escoltes diem no a la Llei Mordassa

Llancem un comunicat des de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge oposant-nos a l'anomenada "Llei Mordassa".

Notícia
09.03.2015.

Oferta de feina a la FCEG: cap de projecte pel desenvolupament del full de ruta

La Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge busca una persona per donar suport tècnic al desenvolupament del full de ruta per la creació d’una associació única d’escoltisme i guiatge.

Notícia
03.03.2015.

Tens entre 18 i 22 anys? Participa a l’Agora 2015 a París!

Ets escolta o guia i tens entre 18 i 22 anys? Tens experiència en xarxa nacional o Fòrum Ròver? L’Àrea Internacional de la FCEG té una proposta per a tu: l’Agora 2015.

Notícia
27.02.2015.

Voleu participar a la Murga Lleida 2015? Inscriviu-vos-hi fins el 27 de març!

Coneixeu el projecte de la Murga? Estàveu esperant aquesta notícia per apuntar-vos-hi immediatament?

Notícia
26.02.2015.

Anem als campaments generals d'Acció Escolta?

Del 2 al 6 d'abril, a Guardiola de Berguedà, tindran lloc els Campaments Generals d'Acció Escolta de Catalunya, on estem convidats tots els membres de MEG i d'Escoltes Catalans. 

Notícia
17.02.2015.

Bona Diada del Pensament escolta i guia!

Fomentem una associació mundial per al desenvolupament.

Notícia
13.02.2015.

Vols formar part de l’Equip de La Murga?

La segona edició d'aquest projecte d'aprenentatge i servei, impulsat per la FCEG, busca membres per a l'equip!

Notícia
10.02.2015.

Estrenem "El blog de l'escoltisme" al Diari de l'Educació

Aquesta iniciativa de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge vol aportar la veu pròpia del moviment escolta i guia als reptes educatius i socials del present. El primer article parla sobre la natura com a espai d'aprenentatge.

Notícia
09.02.2015.

L’Assemblea Extraordinària aprova iniciar la construcció d’una nova associació única de l’escoltisme i el guiatge català

La proposta d’horitzó comú, conjunta amb Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans, va obtenir un 63,41% dels vots a favor, un 32,60% en contra i un 3,99% en blanc.

Notícia
04.02.2015.

L’escoltisme català defensa el voluntariat associatiu davant del Projecte de llei del Voluntariat

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) ha comparegut aquest dimarts a la tarda davant de la Comissió de Benestar, Família i Immigració del Parlament de Catalunya per donar la visió de la comunitat escolta i guia davant del Projecte de llei del Voluntariat

Notícia
18.01.2015.

No us perdeu els Campaments Generals, oberts a tota la FCEG!

Els Campaments Generals 2015 és una gran activitat que organitza Acció Escolta de Catalunya (AEC) per a tots els escoltes i guies de Catalunya entre el 2 i el 6 d’abril.

Notícia
14.01.2015.

Tota la informació de la TRINCA 2.0

La TRINCA 2.0 és un espai de trobada i de formació per a tots aquells caps que esteu desenvolupant un projecte a nivell internacional. Durant dos dies rebreu assessorament per escollir el projecte internacional que millor s’adapta a les necessitats de la unitat o formació per tal de fer-lo un projecte més complet i enriquidor per a tothom. La TRINCA 2.0 és un espai imprescindible per tots els que ja teniu clar que fareu projecte internacional enguany  i enriquidor per a tots aquells que vulgueu descobrir i aprofundir en la vessant internacional del moviment.

Notícia
21.11.2014.

International Fair 2014

Us esteu plantejant realitzar un projecte internacional aquest curs i necessiteu una mica d’inspiració?

Notícia
17.11.2014.

La instal·lació juvenil la Censada acull una trobada on es difonen idees neofeixistes i racistes malgrat el rebuig de la FCEG i altres entitats

Divendres la FCEG va llançar un comunicat rebutjant l'ús d'una instal·lació juvenil per a una trobada de les joventuts de PxC. La trobada s'ha celebrat igualment aquest cap de setmana.

Notícia
11.11.2014.

Fem una TACA amb Escoltes Catalans i Acció Escolta!

Una vintena de caps d’agrupament d'Escoltes Catalans, Acció Escolta de Catalunya i MEG es van trobar a Torredembarra.

Notícia
14.10.2014.

Acció Escolta de Catalunya ens convida als seus Campaments Generals

L'entitat escolta ens anima a assistir a una trobada prèvia el proper 17 d'octubre, on explicaran els detalls del projecte, obert a les persones interessades a participar-hi com a cap o com a voluntàries (staff).

Notícia
08.10.2014.

L’escoltisme i el guiatge compareix davant la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya

Les tres associacions d’escoltisme i guiatge de Catalunya van comparèixer ahir a la tarda davant la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya representades per les respectives presidències. 

Notícia
29.09.2014.

Comunicat davant la suspensió de la consulta del 9N

Des de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge animem a la participació en les concentracions de rebuig a aquesta decisió i de suport a la celebració de la consulta del 9N.

Notícia
17.09.2014.

9N: Els i les joves hi tenim dret!

Els escoltes i les guies ens sumem a la campanya 9N, HI TENIM DRET! (#hitenimdret) del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), que vol contribuir a la celebració de la Consulta del 9 de novembre sobre el futur polític de Catalunya i en afirmar que els i les joves hem tenir un rol actiu en aquest procés.

Notícia
15.08.2014.

L’Assemblea Mundial del Moviment Escolta reafirma el seu compromís per l’educació per la pau a l’escoltisme

La Conferència Mundial Escolta, celebrada entre l’11 i el 15 d’agost a Ljubjiana (Eslovènia), ha reafirmat el seu compromís envers l’educació per la pau en aprovar avui, durant la darrera sessió de la seva assemblea general, una resolució impulsada per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).

Notícia
07.08.2014.

Participem a l’Assemblea Mundial del Moviment Escolta a Eslovènia

6 delegats de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge participaran entre l’11 i el 15 d’agost a la 40a Assemblea General de l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM).

Notícia
06.08.2014.

13 dies plens d’intensitat a Bòsnia!

50 escoltes catalans i bosnians han participat en un intercanvi entre el 13 i el 26 de juliol del 2014. Aquest post explica la seva experiència!

Notícia
08.07.2014.

Últims dies per fer la comanda de l'agenda #Sócdecau curs 2014-2015

Un curs més, s’ofereix a tots les persones que formaran part del Consell d’Agrupament durant el curs vinent l’agenda escolta i guia!

Notícia
04.07.2014.

Joves escoltes rehabiliten pisos de veïns del Casc Antic de Lleida

La Murga és un projecte d’aprenentatge-servei que pretén millorar la qualitat de vida dels ciutadans en risc d’exclusió reivindicant el dret a un habitatge digne. Del 4 al 9 de juliol, joves d’entre 15 i 18 anys conviuen amb veïns i veïnes escollits per Serveis Socials, cooperant amb ells per millorar les seves condicions de vida.

Notícia
05.06.2014.

Bloc escolta i guia per la cercavila del 14J

A tots aquells agrupaments que assisteixin a la cercavila convocada per Somescola el proper 14 de juny a les 18.00h, se’ls convida a fer-ho a través del bloc escolta i guia!

Notícia
29.05.2014.

Totes som Can Vies. Can Vies és del Barri

L’Escoltisme i el Guiatge català rebutja la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de desallotjar i enderrocar Can Vies, el projecte de 17 anys de dinamització social i construcció d’alternatives de la vila de Sants.

Notícia
09.04.2014.

13.000 infants i joves participaran en un dels 500 campaments escoltes de setmana santa i primavera

Aquests campaments, organitzats pels 200 agrupaments membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), fan de la natura i el grup una oportunitat única per educar en valors a través d’activitats i jocs. Les opcions són variades: des d’uns campaments a la natura, passant per una travessa o fins a un servei a l’entorn.

Notícia
28.03.2014.

Arriba la JAMBarretina 2014!

Teniu un projecte internacional entre mans amb la vostra unitat? Marxeu de campaments a l’estranger aquest estiu? La JAMBarretina és l’activitat que estàveu esperant!

Notícia
14.03.2014.

La Murga de Lleida ja està en marxa!

La primera edició de La Murga de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG), que tindrà lloc entre 4 i el 9 de juliol a la ciutat de Lleida, ja comença a perfilar-se.

Notícia
12.03.2014.

Exitosa primera “cita a cegues”!

Les “cites a cegues” entre els agrupaments del Vallès, el Maresme i el Baix Llobregat de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG) ja han començat i amb èxit! 

Notícia
11.03.2014.

Arriba la segona part del Cacau del Barcelonès!

El proper 16 i 30 de març arriba la segona part del Cacau, on els caps de Barcelona d'Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i MEG han creat un espai per resoldre inquietuds i dubtes sobre el procés d’unitat i fer-se’n partícips!

Notícia
27.02.2014.

Cites “a cegues” entre els agrupaments del Vallès, el Maresme i el Baix Llobregat

El proper 8, 15 i 22 de març hi haurà trobades “a cegues” entre agrupaments dels territoris del Vallès, el Maresme i el Baix Llobregat de les tres entitats de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG), per realitzar dinàmiques de coneixença i sobre diversitat.

Notícia
26.02.2014.

I vosaltres, com vau celebrar la Diada del Pensament escolta i guia?

Hem fet un recull de com els agrupaments d'arreu de Catalunya van viure la Diada del Pensament Escolta i Guia el passat 22 de febrer, a partir de les actualitzacions penjades a les xarxes socials. Aquest any, el lema de la Diada era "Per a una educació de qualitat i universal per a tots els infants i joves".

Notícia
19.02.2014.

Diada del pensament escolta i guia 2014

Cada 22 de febrer, els 40 milions d’infants i joves escoltes i guies d’arreu del món celebrem la Diada del Pensament. Aquesta diada és una oportunitat per fer-nos conscients del poder transformador que tenim a nivell local i global si focalitzem les energies en fer un món millor i més just.

Notícia
04.02.2014.

Inaugurem el MISC, un nou centre escolta internacional a Montserrat

El 22 de febrer, Diada del Pensament, inaugurem el Montserrat International Scout Centre (MISC), un nou espai per a caps escoltes i guies on desenvolupar la teva dimensió espiritual. No hi faltis!

Notícia
23.01.2014.

El Barcelonès posa en marxa el “Cacau”

Els agrupaments d’Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya situats al Barcelonès posen en marxa el “Cacau”, un conjunt de trobades locals amb l’objectiu de conèixer-se i tenir espais de debat i reflexió entorn a la diversitat.

Notícia
08.01.2014.

Si vols fer un projecte internacional, no et perdis la TRINCA 2.0

Al febrer tindrà lloc una nova edició de la TRINCA 2.0, un espai de trobada i de formació per tots aquells caps que desenvolupen projectes a nivell internacional. 

Notícia
12.11.2013.

Comença el compte enrere per la Jamboree 2015

Del 28 de juliol al 8 d’agost de 2015, es celebrarà a Kirar-hama (Yamuaguchi, Japó) la 23a Jamboree Escolta Mundial.

Notícia
24.10.2013.

Si penses en uns campaments fora de Catalunya, no et perdis la International Fair!

Aquest dissabte, a la seu de la FCEG, es presentaran totes les propostes de campaments internacionals existents per aquest curs. Totes les unitats interessades poden treure-hi el cap!

Notícia
23.10.2013.

La FCEG s’oposa a la LOMCE i dóna suport a la vaga d’educació del 24 d’octubre

Reproduïm el comunicat de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge, de la qual formem part Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Escoltes Catalans i Acció Escolta de Catalunya, en suport a la vaga de dijous.

Notícia
11.10.2013.

Escoltes d’arreu d’Europa es troben a Barcelona aquest cap de setmana

La FCEG acull la reunió anual del Grup Lisboa, que tractarà l'aprenentatge servei i el lideratge de grup, entre altres temes.

Opinió
17.09.2013.

Com posicionem el Moviment?

Notícia
25.04.2013.

Ja és aquí la Tropicat!

Notícia
11.02.2013.

Trinca 2.0: resum edició 2013!

Notícia
11.07.2012.

Ja és aquí la Roverway 2012!

Notícia
15.06.2012.

La Clarotada s'acosta!

Notícia
26.05.2011.

Última excursió de la temporada

Notícia
25.05.2011.

Ja arriba la JAMbarretina 2011!

Entrevista
01.05.2011.

Entrevista als “kumbes del Mambo”

“Amb més de 1.000 caps no havíem tocat mai, però sí que ho havíem fet a llocs amb molta gent de cau, com al Xarbot”