Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Etiqueta aprenentatge servei

Notícia
17.04.2020.

Crida per realitzar projectes d'ApS durant la crisi per la COVID-19

El Centre Promotor d’ApS fa una crida a participar en l'activitat d’aprenentatge servei en situació de confinament per tal de mitigar alguna de les conseqüències de la COVID-19 utilitzant l'etiqueta #ApSdesdeCasa.

Notícia
13.02.2020.

Projectes d’agrupaments a la trobada ‘Canviar l’educació per canviar el món’

Agrupaments, voleu participar de la III Trobada 'Canviar l’educació per canviar el món' presentant un projecte vostre?

Notícia
13.06.2019.

Participeu en els Premis Aprenentatge i Servei 2019, fins al 15 de setembre

Fins el 15 de setembre teniu temps per presentar la candidatura dels vostres projectes als Premis Aprenentatge i Servei 2019.

Notícia
03.06.2019.

Els campaments, una bona oportunitat per fer servei

Aprofitar els campaments per dur a terme un servei amb la vostra branca és una bona oportunitat, ja que la seva durada permet realitzar accions més completes.

Notícia
29.05.2019.

De l’1 al 9 de juny, una nova edició de la Setmana de la Natura

La Setmana de la Natura és una campanya dirigida a promoure activitats a tot Catalunya per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la natura i el territori.

Entrevista
10.05.2019.

"Volíem donar a conèixer el poble sahrauí i generar un impacte en la nostra societat"

El cau ens ha ensenyat a ser crítics, a pensar com aconseguir una societat millor, i que res és impossible si t’ho proposes Una descoberta ens va obrir els ulls i ens va despertar molta curiositat per a fer un projecte relacionat amb el poble sahrauí

Opinió
09.04.2019.

El que no s'aprèn a l'escola

El cau m’ha obert les portes a fer des de rutes per la nostra terra fins a un pròxim voluntariat a l’estranger.

Notícia
21.03.2019.

Projecte Boscos de Muntanya, una iniciativa de voluntariat ambiental

Celebrem el Dia Internacional dels Boscos apropant als agrupaments el Projecte Boscos de Muntanya, una iniciativa molt interessant de cura i protecció d’aquests paratges.

Notícia
25.09.2018.

Fent servei als campaments

Compartim l'experiència de servei als campaments dels PiC de l'AEiG Sant Jaume de Parets del Vallès. I vosaltres, us engresqueu vosaltres a fer servei durant els campaments?

Notícia
19.09.2018.

Oberta la convocatòria del Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil 2018

Els agrupaments poden presentar les seves actuacions a favor de les persones o dedicades a la millora de l’entorn natural als Premis Jaume Ciurana fins el dia 15 d’octubre de 2018.

Notícia
01.08.2018.

Una jornada de servei per a Trucs i Caps als Aiguamolls de l'Empordà

Sou Trucs o Caps i voleu participar en una jornada de servei als Aiguamolls de l'Empordà amb joves d'altres agrupaments? Apunteu-vos-hi abans del 15 d'agost!

Notícia
29.06.2018.

Els escoltes dissenyen un mapa de barreres arquitectòniques de la ciutat de Figueres

Els infants a més s’han conscienciat sobre els problemes d’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda gràcies a aquest projecte d’aprenentatge servei.  

Notícia
12.06.2018.

Aquests campaments fareu APS? Graveu l'experiència i presenteu-la al Premi Aprenentatge Servei!

La Red Española de Aprendizaje-Servicio, la Fundació Educo i Editorial Edebé tornen a impulsar la convocatòria de caràcter estatal Premio Aprendizaje-Servicio 2018, adreçada a entitats socials i centres educatius que estiguin desenvolupant pràctiques de aprenentatge servei.

Notícia
18.04.2018.

La Fundació Josep Sans estrena nou web

Hem renovat el web de la Fundació Josep Sans (FJS) amb el propòsit de millorar la manera en que la FJS comunica, per arribar a vosaltres de manera clara, concreta i aportant valor.

Notícia
09.04.2018.

Aquest estiu, conta-contes als campaments!

Es tracta d’un taller de conta-contes de caràcter reflexiu que han creat els TRUC 2 de l’AEiG Sant Sadurní com a projecte de curs.

Notícia
12.03.2018.

Una quarantena d’infants i joves participen en la jornada de servei "Plantem la llavor del canvi"

La jornada d’aprenentatge-servei ha culminat una de les accions de compromís assumides a la Jamborinada, la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai a Catalunya, que va tenir lloc a Tàrrega l’abril passat.

Notícia
13.07.2017.

[Reportatge] Creixem transformant(-nos)

“Som, fem, transformem” és el lema del nostre pla estratègic, aprovat el novembre del 2015, que estableix tres grans objectius estratègics: identitat escolta i guia, participació i impacte social. I és que si una cosa defineix els escoltes és la voluntat de deixar aquest món una mica millor de com l’hem trobat, però alhora de créixer com a persones en tot aquest procés. I no només són paraules boniques. Tenim uns projectes educatius pensats i repensats per tal que també tinguin una utilitat social: tenim els projectes d’Aprenentatge i Servei. 

Entrevista
19.06.2017.

"Passem a l'acció d'acollir"

Notícia
13.06.2017.

Últims dies per a la presentació de projectes als XIII Premis d’Educació en el Lleure

Els guardons estimulen i reconeixen els projectes que afavoreixen el sentiment de pertinença, el coneixement del territori, el servei a la comunitat, i l’aprenentatge d’habilitats i valors. El termini per optar als 5 premis de 4.000 € a nous projectes, a una experiència i a la trajectòria d’una entitat, finalitza el dia 16 del present mes de juny.

Entrevista
12.06.2017.

"És important prendre part en la conservació de la natura i el medi ambient"

Com a caus podem col·laborar de moltes maneres per ajudar en aquesta tasca de conscienciació

Notícia
02.02.2017.

Dia Mundial dels Aiguamolls 2017: fem servei a les zones humides de Catalunya!

Us convidem a celebrar aquesta jornada posant el vostre petit gra de sorra tot fent un servei en col·laboració amb alguna de les moltes entitats i administracions que treballen per a la conservació i millora dels aiguamolls de Catalunya.

Notícia
13.01.2017.

S’amplien les inscripcions als Campaments APS “Generem!” fins al 25 de gener!

Encara teniu uns dies més per apuntar-vos als Campaments APS Generem!

Notícia
19.12.2016.

Obertes les inscripcions a La Murga Lleida!

Un any més, Pioners, Caravel·les i Truc tenen l’oportunitat de participar en el projecte d’ApS que promou una visió crítica i transformadora entorn de l’habitatge. Les inscripcions romandran obertes fins el 15 de gener.

Notícia
16.12.2016.

Els Truc dels agrupaments Cardenal Lluch i Antoni Gaudí són guardonats amb el 30è premi Jaume Ciurana

Els joves han estat premiats pel projecte d’Aprenentatge i Servei “Transformem Manresa”.

Opinió
01.12.2016.

Transformem Manresa

Estem contents d’haver entès el carrer com a espai de participació ciutadana, d’intercanvi d’idees i d’esperit crític Els escoltes i guies tenim ganes d’aprendre i lluitar per una societat més cohesionada i justa

Notícia
24.10.2016.

Els equips de formació de l'Escola aprofundeixen en l'ApS

Membres de l'Escola de Formació van reflexionar sobre l'Aprenentatge i Servei en el marc del darrer Congrés de Formació.

Notícia
17.10.2016.

Un gra de sorra dels escoltes i guies per eradicar la pobresa

Avui és el Dia internacional per a l’Eradicació de la pobresa (#EndPoverty), que enguany té per lema “De la humiliació i l’exclusió a la participació: Posar fi a la pobresa en totes les seves formes”

Notícia
07.10.2016.

Ja us podeu presentar al Premi Ciurana a l’actuació cívica juvenil

El Premi Jaume Ciurana l’impulsen el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Josep Sans. Va destinat a grups formats com a mínim per 6 joves de més de 12 anys, integrats en organitzacions sense afany de lucre, que hagin realitzat alguna acció cívica destacada, de forma voluntària i gratuïta.

Notícia
19.09.2016.

La Murga, 20 anys sensibilitzant a joves pel dret a un habitatge digne

La Murga és un projecte d’Escoltes Catalans en què joves de 15 a 18 anys rehabiliten pisos de persones en risc d’exclusió social al districte de Ciutat Vella de Barcelona i al Casc Antic de Lleida i en el qual MEG hi ha participat en múltiples ocasions.

Notícia
15.09.2016.

Voleu fer ApS en matèries científiques?

Voleu fer projectes d'aprenentatge servei en matèries científiques amb la vostra unitat? L'aprenentatge servei és també una oportunitat per promoure els coneixements, les competències i les vocacions científiques al cau. 

Notícia
14.07.2016.

Premis Aprenentatge i servei 2016

Ja podeu presentar la candidatura dels vostres projectes als Premis Aprenentatge i servei 2016.

Notícia
09.04.2016.

Nou web sobre Aprenentatge Servei

Avui 9 d'abril s'estrena el web de Projectes d’Aprenentatge Servei, creat arrel de l'èxit del Laboratori d'Acció i Innovació educativa d'Aprenentatge Servei.

Notícia
14.03.2016.

L’AEiG Torrent de les Bruixes rep un dels Premis de d’Educació en el lleure de la Fundació Carulla

El grup de Trucs de l’AEiG Torrent de les Bruixes de Terrassa va rebre un dels Premis d’Educació en el lleure de la Fundació Carulla pel seu projecte d’intercanvi Detrunkis cap a nous horitzons dut a terme el passat estiu a Guatemala.

Notícia
04.03.2016.

Trobada de reflexió al voltant de l’APS en clau de pau, drets humans i solidaritat

"Quines propostes d’Educació per a la Justícia Global transformen la realitat?”, aquest és el títol de la trobada organitzada pel Centre Promotor d’APS, l’Ajuntament de Barcelona i LaFede.cat

Notícia
13.01.2016.

Fem servei als campaments... també a Europa!

Arreu d'Europa hi ha moltes propostes d'associacions escoltes i guies per fer servei ambiental. Tot contribuint a millorar els entorns naturals i rurals i els equipaments d'ús públic, podem conèixer nous territoris i fer amics internacionals. Aquí teniu tres exemples propers:

Notícia
29.09.2015.

Us animeu a fer un projecte d'aprenentatge servei sobre noves tecnologies o finances ètiques?

Fins el 26 d'octubre us podeu presentar a una convocatòria que ofereix suport econòmic i assessorament a projectes d'ApS en aquests àmbits.

Notícia
03.07.2015.

50 pioners i caravel·les rehabiliten pisos del Casc Antic de Lleida

El projecte "La Murga" vol ajudar a millorar la qualitat de vida dels ciutadans en risc d’exclusió i sensibilitzar els joves participants sobre les causes de la pobresa al nostre entorn.

Notícia
05.06.2015.

Bon Dia Mundial del Medi Ambient! Us convidem a fer servei ambiental durant els campaments

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una oportunitat per plantejar-nos què podem fer per millorar el nostre entorn.

Notícia
01.04.2015.

Ja comença la Tramuntanada, trobada de caps de 4vents

A partir d'avui dia 2 d'abril i fins diumenge dia 5, 120 caps de Catalunya, Mallorca, Menorca, València i L’Alguer participaran a la Tramuntanada a Sant Pere Pescador (Alt Empordà).

Notícia
03.03.2015.

Fem servei als campaments de setmana santa!

Arreglar i marcar camins, col·laborar en la gestió d'un riu... Són algunes de les activitats que podeu fer a prop dels terrenys d'acampada durant els campaments de setmana santa, a partir de les propostes de servei que que us ofereix Campaments i Més.

Notícia
27.02.2015.

Voleu participar a la Murga Lleida 2015? Inscriviu-vos-hi fins el 27 de març!

Coneixeu el projecte de la Murga? Estàveu esperant aquesta notícia per apuntar-vos-hi immediatament?

Notícia
13.02.2015.

Vols formar part de l’Equip de La Murga?

La segona edició d'aquest projecte d'aprenentatge i servei, impulsat per la FCEG, busca membres per a l'equip!

Notícia
05.02.2015.

Participem a la Formació Específica de Mètode d'Escoltes de Menorca

Dues membres de la Taula Pedagògica de MEG van viatjar fins a Menorca el passat 30 de gener per realitzar aquest curs de cap de setmana, establert dins el curs de monitors de lleure, en què es van tractar temes relacionats amb la metodologia escolta i la proposta educativa de la nostra entitat.

Notícia
09.12.2014.

Fem aprenentatge servei en l'àmbit de l'intercanvi generacional i les persones grans?

El Centre Promotor d'APS obre una línia d'ajuts econòmics a projectes d'aprenentatge servei que apropin col·lectius de diferents edats. Us hi podeu presentar fins el 7 de gener.

Notícia
11.11.2014.

El 22 de novembre, recollim productes d’higiene per al quart món

Els agrupaments del Barcelonès estan convidats a participar en una recollida de productes d’higiene personal per a persones en risc d’exclusió social, impulsada per dos caps.

Notícia
06.11.2014.

Celebrem la Castanyada fent servei!

Què millor que aprofitar la Castanyada per reunir les famílies del cau i fer servei al poble col·laborant amb altres entitats? És el que han fet a l'AEiG Sebastià Montraveta de Gironella (Demarcació de Catalunya Central).

Notícia
27.10.2014.

Et donem totes les claus per fer un projecte d'aprenentatge servei al cau

Al monogràfic "Aprenem fent servei" t'acompanyarem pas a pas per dur a terme un projecte d'aprenentatge servei amb el teu agrupament. Inscriu-t'hi abans del 30 de novembre!

Notícia
25.10.2014.

Participem a les 5es Jornades d’Intercanvi d’Experiències d’Aprenentatge Servei

L’AEiG Xaloc de Tarragona i l’AEiG Sant Cugat de Salt presentaran projectes en aquestes jornades a nivell català. Si voleu anar-hi, encara hi sou a temps! 

Notícia
24.10.2014.

Recollim telèfons mòbils vells per a la Fundació Mona

No us perdeu el vídeo de la campanya per recollir mòbils entre els agrupaments de l'equip Ambienta’t de la Demarcació de Girona. Participeu-hi, hi ha premi!

Notícia
22.10.2014.

Necessiteu rehabilitar el local del cau? L’AEiG Damián de Veuster us hi ajuda

L'agrupament celebra aquest any el 30è aniversari i s'ha proposat promoure el servei, tot ajudant aquells caus que necessitin rehabilitar el seu local. 

Notícia
18.09.2014.

15 joves de l'AEiG Sant Cugat de Salt han col·laborat en el primer camp de treball escolta de la ciutat

Ha tingut lloc entre el 3 i el 17 d’agost. Ha estat de temàtica social i ha tingut com a lema "Un Salt a la diversitat!"

Notícia
05.08.2014.

Fem un projecte d'aprenentatge servei en l'àmbit de les finances ètiques?

El Centre Promotor d'Aprenentatge Servei, en col·laboració amb Oikocrèdit, ofereix suport a entitats que vulguin fer projectes d'aps sobre finances ètiques amb joves. El 17 de setembre a Barcelona presentaran la iniciativa.

Notícia
04.07.2014.

Joves escoltes rehabiliten pisos de veïns del Casc Antic de Lleida

La Murga és un projecte d’aprenentatge-servei que pretén millorar la qualitat de vida dels ciutadans en risc d’exclusió reivindicant el dret a un habitatge digne. Del 4 al 9 de juliol, joves d’entre 15 i 18 anys conviuen amb veïns i veïnes escollits per Serveis Socials, cooperant amb ells per millorar les seves condicions de vida.

Opinió
03.07.2014.

L’escoltisme participa al Clean Up The Med

Sembla que fins que no participes en alguna activitat com aquesta no t’adones de totes les deixalles que hi ha al teu voltant.

Notícia
18.06.2014.

Campaments i Més: 10 anys acampant amb tu

El servei ha fet 10 anys i per celebrar-ho han creat una monografia.

Notícia
19.05.2014.

500 escoltes i guies netejaran les platges i conscienciaran la població per protegir el Mediterrani

El proper 24 de maig, mig miler de nens i nenes de 6 agrupaments escoltes i guies de l’Alt Maresme i La Selva, acompanyats dels seus caps, faran accions coordinades per netejar les costes dels seus municipis, en el marc de la campanya internacional Clean Up The Med.

Notícia
16.05.2014.

El Cau de Pineda instal·la farmacioles d'emergència a diversos punts del Montnegre

Les farmacioles contenen material bàsic per fer unes primeres cures en cas d'una caiguda o de patir algun incident de salut lleu. Aquesta acció de servei s'emmarca en les iniciatives que cada any fa l'AEiG Montpalau per millorar el medi natural al Montnegre.

Notícia
14.05.2014.

La trobada "Mulla't pels aiguamolls" canvia de data

La trobada per a unitats de Truc que vulguin fer servei als Aiguamolls de l'Empordà ha hagut de ser postposada al 14 i 15 de juny. S'ha reobert el procés d'inscripció, ja podeu omplir el formulari!

Notícia
14.04.2014.

Obert el període de preinscripció als camps de treball

Fins el 22 d’abril et pots inscriure als camps de treball de la Direcció General de Joventut, que tenen lloc a Catalunya o altres comunitats autonòmes.

Notícia
09.04.2014.

13.000 infants i joves participaran en un dels 500 campaments escoltes de setmana santa i primavera

Aquests campaments, organitzats pels 200 agrupaments membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), fan de la natura i el grup una oportunitat única per educar en valors a través d’activitats i jocs. Les opcions són variades: des d’uns campaments a la natura, passant per una travessa o fins a un servei a l’entorn.

Notícia
04.04.2014.

Voleu fer-vos vetlladors d’un tram d’El Camí?

El projecte Camiescola proposa a entitats de lleure i centres educatius que es converteixin en vetlladores d’un tram d’El Camí al seu poble o ciutat. Us hi animeu?

Notícia
19.03.2014.

Recollim dos premis d'Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla

Membres de la comissió Ambienta't de la Demarcació de Girona i els Pioners i Caravel·les de l'AEiG Pla de l’Estany acompanyats d'altres membres de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya  i d'algunes famílies, van recollir ahir 18 de març dos premis d’Educació en el Lleure.

Notícia
10.03.2014.

La màgia de l'escudella de recapte

Sabíeu que preparar una escudella es pot convertir en un signe d’identitat, una acció de servei, una manera de potenciar el companyerisme i moltes coses més? Ens ho explica l’equip d’agrupament de l’AEiG Flos i Calcat.

Notícia
01.03.2014.

Aquest Sant Jordi, reciclem llibres i transformem la vida de les persones

Torna Recicla Cultura, la iniciativa de la Fundació Servei Solidari que promou donar llibres per tal que altres persones els puguin adquirir a un preu simbòlic el dia de Sant Jordi amb l’objectiu de finançar cursos d’alfabetització i llengua. Animeu-vos a crear un punt de Recicla Cultura!

Notícia
03.12.2013.

L’AEiG Montpalau de Pineda i la Demarcació del Barcelonès, guardonats als premis Jaume Ciurana

El projecte “Desmarca’t: som servei, fem recapte” i la recuperació de l’Erola d’Hortsavinyà van ser guardonats ahir als Premis de Civisme a l’Actuació Cívica Juvenil 2013. Moltes felicitats a tots!

Notícia
29.10.2013.

Campaments internacionals? Consells aquí!

Després de participar en una trobada internacional, els pioners i les caravel·les de l’AEiG Cavall Bernat de Manresa han creat un web amb recomanacions per ajudar altres unitats que vulguin fer una aventura similar!

Notícia
28.10.2013.

La societat actual, vista pels infants i joves escoltes i guies de la Demarcació de Tarragona

Demà s’inaugura a l’Espai Jove Kesse de Tarragona l’exposició “Macedònia. L’11 de maig, jo faig”, que recull la visió que els més petits tenen de la nostra societat. 

Notícia
15.10.2013.

Presentem el projecte “Trucaires per l’Empordà” al Congrés del Tercer Sector

Aquesta experiència d’aprenentatge servei ha estat seleccionada per al Congrés, on també intervindrem en una taula rodona sobre economia social i tindrem un estand per difondre l’escoltisme i el guiatge.

Notícia
11.10.2013.

Escoltes d’arreu d’Europa es troben a Barcelona aquest cap de setmana

La FCEG acull la reunió anual del Grup Lisboa, que tractarà l'aprenentatge servei i el lideratge de grup, entre altres temes.

Notícia
02.05.2013.

Voleu fer servei al Montseny?

Notícia
15.05.2012.

El Camí busca vetlladors!

Notícia
22.03.2012.

Voleu fer servei als campaments?

Notícia
22.03.2012.

Voleu fer servei als campaments?

Notícia
22.03.2012.

Voleu fer servei als campaments?

Notícia
07.09.2010.

Continuem ‘fent Servei’

Notícia
01.09.2009.

Comencem el curs 2009-2010