Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Etiqueta campaments

Notícia
11.08.2021.

Què cal fer davant l’onada de calor si estem de campaments?

La prevenció i estar ben informats són les millors eines per poder seguir amb normalitat amb les activitats d’estiu tot i les altes temperatures.

Notícia
02.07.2020.

Últimes places als campaments estables!

Encara queden places als campaments estables que habilita MEG aquest estiu en diferents regions sanitàries per tal que pugueu centrar la vostra tasca en l'acompanyament dels infants i joves. Feu la vostra reserva!

Notícia
03.06.2020.

Dossier de campaments, Fitxa d'activitats i normativa específica (especial estiu 2020)

D’acord amb els requisits que fixa la Direcció General de Joventut per a poder dur a terme activitats de lleure aquest estiu, hem actualitzat el dossier i la fitxa bàsica de MEG (sense que representi grans canvis). També hem fet un resum de les normatives específiques per a entendre millor i saber com aplicar les mesures fixades.

Notícia
13.05.2020.

MEG anul·la els campaments d’estiu que no tinguin lloc a Catalunya

Anul·lem tots els campaments que s'havien de fer aquest estiu fora de Catalunya d'acord amb les recomanacions de Salut i la DGJ. Les activitats es podran dur a terme a partir de l'1 de juliol, sempre que les fases de desescalada ho permetin.

Notícia
19.02.2020.

​Disponible la nova actualització del Dossier de Campaments i la Fitxa Bàsica

Ja teniu disponible la versió actualitzada del Dossier de Campaments, la Fitxa Bàsica i els annexes. Com sempre, la podeu trobar a l'Espai del cap. Per descarregar tots aquests documents cal que entreu amb la vostra contrasenya a l’apartat de Documents de l’Espai del cap, dins la categoria Campaments i Excursions (subcategoria Dossier).

Notícia
30.01.2020.

Un dossier de campaments més àgil, senzill i útil

Quan arriba el moment de fer el Dossier de Campaments us venen tots els mals? Ara és el moment de dir-hi la vostra, caps. L'Àmbit de Campaments està treballant en una proposta per crear un nou Dossier de Campaments més àgil, senzill i útil i vol comptar amb totes les vostres propostes.

Notícia
09.01.2020.

Recomanacions per reservar terrenys

Us disposeu a buscar un terreny d'acampada? Us deixem uns consells per fer la reserva a través de la xarxa de Campaments i Més.

Notícia
10.12.2019.

Preparats i preparades pels riscos d'hivern

Un any més, Protecció Civil inicia la campanya de sensibilització davant dels riscos d’hivern: nevades i glaçades, allaus, onades de fred, ventades, i prevenció d’intoxicacions i d’asfíxies per ús incorrecte de calderes i escalfadors.

Entrevista
09.10.2019.

"Fer d'intendent a caus d'altres demarcacions és enriquidor perquè veus altres maneres de fer"

Veure formes diferents de fer sempre és enriquidor Recomano l'experiència al cent per cent

Notícia
05.09.2019.

Carta d’un pare a la seva filla abans de marxar de campaments per primera vegada

Recuperem la carta que un pare escriu a la seva filla on li explica què li agradaria que li passés durant els seus primers campaments amb el cau. Un text que diu molt de què suposa aquesta experiència i de fins a quin punt ajuda a créixer!

Notícia
16.08.2019.

124 grups viuen l'aventura internacional aquest estiu

Un any més, han estat més de 120 grups els que han escollit sortir de Catalunya per viure l'aventura internacional durant campaments d'estiu a través de descobertes, rutes, conèixer l’escoltisme mundial o desenvolupar projectes de cooperació.

Notícia
25.07.2019.

On podem aconseguir troncs per fer pionerisme?

El pionerisme ens permet fer treball per projectes en plena natura i desenvolupar habilitats de fusteria, nusos i lligades. Però no sempre és fàcil aconseguir els troncs que necessitem.

Notícia
24.07.2019.

Mesures per fomentar l’economia circular durant els campaments

De campaments, infants i joves tenen l'oportunitat d'aprendre, conscienciar-se i veure l'impacte de l'economia circular de la manera més vivencial possible.

Notícia
22.07.2019.

Primers auxilis als campaments

Marxar de campaments és tota una aventura però això no treu que haguem d'estar preparats i preparades per qualsevol actuació ràpida que haguem de dur a terme.

Notícia
19.07.2019.

Com fer unes bones latrines als campaments

Arriba l’estiu i toca preparar tots els aspectes dels campaments més llargs i esperats del curs: activitats, temes legals i burocràtics, intendència, logística... I hi ha un dels elements de la logística que acostuma a ser poc protagonista, però que és de gran importància per al correcte funcionament dels campaments: les latrines.

Notícia
12.07.2019.

Com predir el temps durant els campaments?

A la muntanya, i sobretot durant els campaments, tenir coneixements de meteorologia ens pot ser molt útil per evitar situacions de risc o per poder actuar correctament en cas d'emergències climàtiques.

Notícia
28.06.2019.

De campaments amb 'My112', l'aplicació mòbil d'emergències amb geolocalització

L'aplicació My112 facilita l'assistència immediata del servei d'emergències en cas de necessitat, ja que amb la geolocalització del mòbil activada localitza amb precisió a l'usuari.

Notícia
25.06.2019.

Temps de revisar les tendes

Hem estat posposant al màxim aquest moment perquè fa molta mandra però ja no hi ha excusa... toca revisar les tendes abans de marxar de campaments!

Notícia
11.06.2019.

De campaments, compartim!

Quan marxem de campaments convivim amb la natura de la zona, els veïns i les veïnes del poble però també amb altres grups que, com nosaltres, estan duent a terme els seus campaments.

Crear vincles amb aquests grups ens proporcionarà un munt de beneficis com fer noves amistats, compartir recursos i despeses, facilitar-nos ajuda, ... entre d’altres.

Notícia
03.06.2019.

Els campaments, una bona oportunitat per fer servei

Aprofitar els campaments per dur a terme un servei amb la vostra branca és una bona oportunitat, ja que la seva durada permet realitzar accions més completes.

Notícia
30.05.2019.

Notificació d'activitats de lleure pas a pas

Compartim la infografia elaborada per la Direcció General de Joventut amb l'objectiu de facilitar el tràmit de notificar les activitats de lleure.

Notícia
28.05.2019.

Ja està disponible l’'Anem preparats 2019'

Un any mes, la Direcció General de Joventut actualitza i presenta aquesta guia amb informacions per prevenir els possibles riscos i millorar la realització de les activitats d’educació en el lleure.

Notícia
13.05.2019.

Afrontem l'aventura idiomàtica d'uns campaments internacionals

Marxeu de campaments a l'estranger o acolliu a un agrupament de fora i us preocupa com us comunicareu amb ells i elles? No us preocupeu! Us proporcionem un glossari bàsic per a sobreviure en una aventura escolta internacional!

Notícia
29.04.2019.

Aneu de campaments a l'Aragó? Assessoreu-vos amb l'equip Muntanya Segura de l'IAJ

L’Instituto Aragonés de la Juventud, per tal de potenciar la seguretat i facilitar l’organització d’activitats senderistes de muntanya que es realitzen en les acampades i colònies juvenils a l’Aragó, ofereix un assessorament previ per a aquest tipus d’activitats.

Notícia
09.04.2019.

L’escoltisme a punt per fer viure a 14.000 infants i joves els campaments de primavera

Durant la Setmana Santa, s’organitzaran campaments per part dels més de 200 agrupaments i un total de 14.000 joves, membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).

Notícia
08.04.2019.

De campaments ens preparem per les emergències!

De vegades de campaments ens trobem amb imprevistos que hem d’afrontar de forma tranquil·la però amb seguretat. Si ho planifiquem prèviament ens ajudarà a saber com hem de reaccionar tant per evitar com per solucionar emergències que es puguin produir.

Notícia
09.03.2019.

Els campaments com a eina per deconstruir els estereotips de gènere

La lluita contra les desigualtats de gènere, la denuncia de les agressions masclistes i la conscienciació de les injustícies patriarcals estan a l’ordre del dia. Tot i així, no podem oblidar que queda molta feina per fer i que l’educació en el lleure pot ser un espai transformador en aquest aspecte.

Notícia
06.03.2019.

Top 10 de les sortides per unitats

Campaments i Més va fer per a El correu núm. 100 un recull del Top 10 de les sortides ja publicades en anteriors números de la revista.

Notícia
31.01.2019.

Quan plou...stay calm and keep camping!

El mediterrani és una zona de pluges torrencials i això ho hem de tenir en compte quan marxem de campaments. No cal alarmar-nos però sí preparar-nos per afrontar-ho de la millor manera.

Notícia
22.01.2019.

Fins al 27 de gener, inscripcions als campaments 'GENEREM!' 2019

Del 18 al 27 d'abril de 2019 l’Equip de Gènere de la Demarcació del Barcelonès organitza els campaments GENEREM! adreçats a branques de PiC i TRUC* de les 3 entitats de la FCEG.

Notícia
02.01.2019.

10 propòsits pels campaments 2019!

Us heu plantejat propòsits pels campaments d'aquest any nou? Campaments i Més ha fet un llistat de les coses que vol millorar durant el 2019 i que de ben segur algunes,sinó totes, les compartireu.

Notícia
11.12.2018.

Pujarem dalt dels cims....ben organitzats!

L’activitat estrella de la majoria d’entitats de lleure són els campaments. Aquests poden tenir lloc a l’hivern, per Setmana Santa o, els més habituals, a l’estiu. A més poden tenir diferents formats: es pot acampar durant uns dies sense canviar d’ubicació o podem anar movent-nos realitzant el què anomenem: la ruta.

Notícia
05.12.2018.

Consells pels campaments d'hivern

Campaments i Més ens deixa un bon grapat de consells per afrontar el fred durant els campaments d'hivern i consells ecològics pel Nadal. No te'ls perdis!

Notícia
26.11.2018.

Buscant el terreny perfecte pels campaments

Molts agrupaments ja esteu rebuscant per trobar un terreny d’acampada ideal tant pels campaments de Setmana Santa com pels d’estiu.

Notícia
02.10.2018.

Nou terreny d'acampada: Camí de Llops

Campaments i Més obre un nou terreny d'acampada al municipi d'El Vilosell, a la comarca de les Garrigues: Camí de Llops.

Notícia
25.09.2018.

Fent servei als campaments

Compartim l'experiència de servei als campaments dels PiC de l'AEiG Sant Jaume de Parets del Vallès. I vosaltres, us engresqueu vosaltres a fer servei durant els campaments?

Notícia
29.08.2018.

Rutes pel sostre de Catalunya

Notícia
23.08.2018.

Rutes per les muntanyes de Prades

Notícia
17.08.2018.

"Als caps del meu fill", la carta d'una mare agraïda

Compartim les boniques pararules que una mare d'un llop d'Itàlia dirigeix als caps del seu fill després que aquest hagi tornat de campaments, traduïda al català.

Opinió
16.08.2018.

Temps de campaments

No hi ha estiu sense tendes de campanya, motxilles, rutes i fulards al coll. Anar de campaments és créixer, que no vol dir només fer-se gran sinó, sobretot, no perdre la curiositat per voler entendre tot el que ens envolta.

Notícia
02.08.2018.

Aquest estiu més de 120 grups surten de Catalunya per fer els campaments

Un any més, han estat més de 120 grups els que han escollit sortir de Catalunya per viure l'aventura internacional durant campaments d'estiu a través de descobertes, rutes, conèixer l’escoltisme mundial o desenvolupar projectes de cooperació.

Notícia
27.07.2018.

7 lectures d'estiu per reviure els campaments

L’estiu és sempre un magnífic moment per agafar un llibre i perdre’t en les seves històries. Us en recomanem alguns ambientats en els campaments d’estiu. Tant si heu anat mai de campaments com si no, les seves històries segur que us enganxaran!

Notícia
24.07.2018.

[Reportatge] El camp base de l’escoltisme i el guiatge

En plena temporada de campaments recuperem aquest reportatge publicat a 'El correu 94' que els situa com a camp base de l'escoltisme i el guiatge.
 

Notícia
16.07.2018.

Aquests campaments aprofiteu per fer fotos pel calendari escolta 2019!

Marxem de campaments amb la idea de fer fotos xules pel calendari escolta 2019! Enguany serà sobre la participació infantil i juvenil.

Notícia
13.07.2018.

Inaugurem el camí Ripoll-La Planassa

El proper dissabte 21 de juliol s’inaugura la Ruta de la Riera de les Llosses, que permet anar a peu des de Ripoll fins al terreny de La Planassa i seguir fins a Santa Maria de Matamala per enllaçar amb el camí d’accés als terrenys de Can Llimós: Bot de l’Oli i La Bagueta de Campaments i Més.

Notícia
09.07.2018.

El valor de l’acampada

Notícia
21.06.2018.

Els 10 millors articles de Campaments i Més per llegir abans d'anar de campaments

Us presentem un recull dels articles de Campaments i Més més interessants per preparar els campaments i que res no se'ns escapi!

Notícia
18.06.2018.

20.000 infants i joves de Catalunya viuran l’experiència dels campaments escoltes aquest estiu

El mes de juny inicia el compte enrere per als campaments d’estiu. Enguany, uns 20.000 infants i joves d’arreu de Catalunya gaudiran un any més de l’experiència d’algun dels gairebé 700 campaments que organitzen les tres entitats que formen la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).

Notícia
11.06.2018.

Preparats, llestos... CAMPAMENTS!

Un any mes donem el tret a la campanya de campaments d'estiu recuperant l'article de Campaments i Més que ens recorda tot el que ens cal tenir a punt per a marxar de campaments!

Notícia
10.05.2018.

Nou formulari web per a ampliar l'assegurança de campaments fora de Catalunya

Si esteu preparant els vostres campaments fora de Catalunya, heu de saber que des d'avui mateix hi ha un nou sistema per a ampliar l'assegurança: un formulari online.

Notícia
09.05.2018.

L’escoltisme és un pont als intercanvis internacionals

Un dels pilars de l’escoltisme és la seva voluntat de crear llaços a nivell internacional amb agrupaments, joves i infants d’arreu del món. Durant l’any es realitzen nombroses trobades escoltes a diferents països i continents que podeu consultar a l’apartat l’Aventura Internacional.

Notícia
05.05.2018.

La intendència durant els campaments

La intendència és tot allò que fa possible la preparació i elaboració dels àpats que menjarem durant els campaments. És una part important del dia a dia, per tant, cal que dediquem temps a pensar com ho farem i, si és possible, que els infants i joves també hi puguin participar d’alguna manera ja sigui pensant els menús, cuinant o ajudant a la seva instal·lació.

Notícia
18.04.2018.

La Fundació Josep Sans estrena nou web

Hem renovat el web de la Fundació Josep Sans (FJS) amb el propòsit de millorar la manera en que la FJS comunica, per arribar a vosaltres de manera clara, concreta i aportant valor.

Notícia
16.04.2018.

Marxeu de campaments a l'Aragó? Assessoreu-vos amb l'IAJ!

L'Instituto Aragonés de la Juventud (IAJ) ofereix enguany un servei gratuït d'assessorament per a planificar les activitats de muntanya amb menors a l'Aragó que es duguin a terme aquest estiu. Si feu els campaments a l’Aragó no deixeu passar aquesta oportunitat i poseu-vos les piles que perquè només estarà disponible entre abril i maig!

Notícia
05.04.2018.

Generem: uns campaments amb ulleres liles

Al costat del riu Anoia i a resguard gràcies als edificis que conformen la colònia ecoindustrial postcapitalista de Ca la Fou, més de 45 PIC i Truc amb les seves respectives caps i animadores van gaudir dels campaments Generem durant les vacances de Setmana Santa.

Notícia
04.04.2018.

Ja està disponible l’'Anem preparats 2018'

Un any mes, la Direcció General de Joventut actualitza i presenta aquesta guia amb informacions per prevenir els possibles riscos i millorar la realització de les activitats d’educació en el lleure.

Notícia
03.04.2018.

Campaments de primavera 2018, entre sol i fred

La FCEG ha fet un recull de les fotografies que els agrupaments escoltes de Catalunya han anat penjant a les xarxes durant aquests campaments de Setmana Santa. Us les compartim!

Notícia
21.03.2018.

El Dia Mundial de l'Aigua explorem solucions basades en la natura

El lema d’enguany per aquest dia mundial és «La solució és a la natura» i proposa fer front a les inundacions, sequies i contaminació de l'aigua explorant alternatives basades en la natura. I sabeu què? A MEG ja ho fem!

Notícia
19.03.2018.

Recuperem els 'Consells per acampar amb fred'

L'hivern ens atrau perquè trobem paisatges diferents als que estem acostumats, el fred es presenta com una novetat o fins i tot un repte pels infants i la neu ens resulta divertida. Però atenció; si voleu acampar amb fred, cal que tingueu presents algunes consideracions.

Notícia
22.02.2018.

De ruta sobre rodes!

Fa poc parlàvem de les rutes durant els campaments i ens vam centrar en aquelles que es fan caminant. Però hi ha una modalitat molt popular entre els grups escoltes i els esplais que consisteix en desplaçar-se en bicicleta. Es per això que avui parlem de les rutes sobre rodes!

Notícia
20.02.2018.

Nou terreny d'acampada: Vinya del Rector

Campaments i Més obre un nou terreny d'acampada al municipi de Brunyola, a la comarca de la Selva: Vinya del Rector.

Notícia
26.01.2018.

Nou camí per anar a peu al terreny de La Planassa

Ja podeu anar caminant des de l'estació de tren de Ripoll fins al terreny d'acampada de La Planassa (les Llosses).

Notícia
22.01.2018.

Campaments d’hivern per fer passar el fred

Escoltisme i campaments són dos conceptes difícils de deslligar. És una de les activitats més destacades de tot el curs i moltes vegades la més esperada, durant aquells dies s’apliquen i es transmeten els valors que també es treballen al cau cada setmana.

Notícia
15.12.2017.

Voleu fer servei als Aiguamolls de l'Empordà?

Voleu incorporar en els vostres campaments una activitat de servei ambiental, tot col·laborant amb el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà? Podreu entrar en contacte amb els tècnics dels Parc i col·laborar amb ells en feines d'estudi i millora dels ecosistemes, o de manteniment de les infraestructures d'informació i d'acollida als visitants.

Notícia
01.12.2017.

Darrer mes per preinscriure's a PIOCAM 2018!

L’estiu del 2018 tornarà a tenir lloc el campament internacional escolta de Pioners i Caravel·les a Mallorca, organitzat per 4vents. Les inscripcions ja són obertes.

Notícia
29.11.2017.

Campaments i Més fa balanç del curs 2016-2017

Quantes persones han acampat el darrer curs en terrenys de Campaments i Més? Quantes persones han utilitzat instal·lacions ambientals durant les seves acampades?

Notícia
01.08.2017.

El valor dels nostres campaments

Avui 1 d'agost, 110 anys després del primer campament escolta a l'illa de Brownsea recuperem aquest article per reivindicar el valor dels nostres campaments. Baden-Powell ja deia en el seu llibre Escoltisme per a nois que l’acampada és “una part molt agradable de l’escoltisme” on "assolireu una salut i una felicitat que les parets i el fum de les ciutats mai no us proporcionaran".

Notícia
03.07.2017.

10 consells per fer la motxilla dels campaments!

Vols saber com fer la motxilla dels campaments per no deixar-te res, no carregar pes innecessari i trobar-ho tot fàcilment? Recuperem l'article que us ajudarà en aquesta tasca!

Notícia
26.06.2017.

Fem servei als campaments!

Aprofitar els campaments per dur a terme un servei amb la vostra branca és una bona oportunitat, ja que la seva durada permet realitzar accions més completes.

Notícia
31.05.2017.

Arriba el bon temps i marxem de cap de setmana!

Res millor que aprofitar caps de setmana i ponts festius per a visitar llocs més propers geogràficament que els triats per realitzar campaments llargs, però que són igualment interessants.

Notícia
27.03.2017.

Nou terreny d'acampada: Can Patllari

Campaments i Més obre un nou terreny d'acampada al municipi de Sant Llorenç de la Muga, a la comarca de l'Alt Empordà: Can Patllari.

Notícia
20.03.2017.

El tractament de les aigües residuals als campaments

Avui Dia Mundial de l'Aigua, enguany dedicat a les aigües residuals, volem recuperar consells i recursos per als agrupaments sobre el tractament d'aquestes aigües als campaments.

Notícia
10.01.2017.

Nous terrenys d'acampada: Camp dels cavalls i Rocablanca

Campaments i Més obre dos nous terrenys d'acampada al municipi de Borredà, a la comarca del Berguedà: Camp de cavalls i Rocablanca.

Notícia
02.01.2017.

D'excursió, no marxeu sense mapa!

Per preparar una excursió a la muntanya és imprescindible saber quin serà el camí que farem i seguir-lo correctament. Us oferim un recull d’idees que us pot servir per saber on sou, d’on veniu i on aneu, sense que quedi cap dubte!

Notícia
19.12.2016.

Sensibilització davant dels riscos d’hivern

Des de Protecció Civil s'inicia un any més la campanya de sensibilització davant dels riscos d’hivern: nevades i glaçades, allaus, onades de fred, ventades, i prevenció d’intoxicacions i d’asfíxies per ús incorrecte de calderes i escalfadors.

Notícia
01.12.2016.

El cel nocturn durant els campaments d'hivern

Una de les activitats màgiques dels campaments és l'observació d'estels a la nit. Lluny de la contaminació lumínica de les ciutats, a la muntanya el cel i les estrelles ens cauen al damunt.

Notícia
21.11.2016.

Com podem prevenir els residus als campaments?

Entre els dies 19 i 27 de novembre s’organitza arreu d’Europa la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, per sensibilitzar sobre la importància de reduir la generació de residus, i fomentar accions per prevenir-los.

Notícia
24.10.2016.

Sessions formatives sobre el nou Decret de Lleure

La Generalitat ofereix sessions formatives sobre el nou Decret de les activitats d'educació en el lleure que entra en vigor l’1 de novembre

Notícia
06.10.2016.

Més de 22.000 persones usuàries dels terrenys d’acampada de Campaments i Més durant el 2015-2016

Augmenta en 3.000 persones el nombre de persones usuàries dels 100 terrenys de Campaments i Més, respecte al curs 2014-2015.

Notícia
31.08.2016.

Experiències úniques viscudes aquests campaments

Avui acomiadem l'agost, i amb ell el curs 2015-2016, recuperant algunes de les publicacions que heu anat fent durant els vostres campaments d'estiu.

Notícia
09.08.2016.

Aquest estiu més de 120 grups estan vivint l'aventura dels campaments internacionals

Fer rutes, descobertes, conèixer l’escoltisme mundial i desenvolupar projectes de cooperació són algunes de les raons que els empenyen a aventurar-se a sortir de Catalunya.

Notícia
11.07.2016.

Recuperem 8 consells per combatre la calor als campaments

Quan pugen les temperatures cal prendre precaucions, especialment en les activitats a l’aire lliure. Recuperem vuit consells bàsics perquè la calor no ens espatlli els campaments!

Notícia
30.06.2016.

Preparem els cançoners!

Fent la motxilla per marxar de campaments no podem oblidar un element indispensable; i no parlem dels mitjons o el fulard, no, parlem del cançoner!

Notícia
06.06.2016.

Imprimeix-te el manual de crisi abans d'anar de campaments

​Hem creat un manual de pautes d'actuació per a situacions de crisi a l'agrupament, per estar preparats.
Un dels moments en què cal estar més preparats és durant el campament.

Notícia
04.06.2016.

De campaments, no t'arrisquis!

Sovint, durant els campaments d’estiu ens trobem amb situacions que es repeteixen i que provoquen malestar o fins i tot problemes de salut entre els infants i joves. Amb aquest recull de casos proposem algunes mesures de prevenció senzilles que ens evitaran haver de posar en pràctica tècniques de primers auxilis.

Notícia
12.05.2016.

Nou terreny d'acampada: Els Vilars de l'Albera

Campaments i Més obre un nou terreny d'acampada al municipi d'Espolla, a la comarca de l'Alt Empordà: Els Vilars de l'Albera.

Notícia
13.04.2016.

Nous terrenys d'acampada: Mas Tres Puig de Dalt i de Baix

Campaments i Més obre dos nous terrenys d'acampada al municipi de Rabós d'Empordà, a la comarca de l'Alt Empordà: Mas Tres Puig de Dalt i Mas Tres Puig de Baix.

Notícia
07.04.2016.

La primavera, la sang altera. Sortim a gaudir-la!

Quines sortides podem fer només en aquesta època? Quines excursions tenen el seu màxim esplendor a la primavera? Aquí tenim alguns suggeriments.

Notícia
05.04.2016.

"Anem preparats 2016", normativa i consells per l’educació en lleure

Ara que ja ha passat Setmana Santa i que ens posem les piles per ultimar la planificació del campaments d’estiu hem de tenir a mà la nova publicació “Anem preparats 2016”.

Notícia
31.03.2016.

Nou terreny d'acampada: La Ribera

Campaments i Més obre un nou terreny d'acampada al municipi de Queralbs, a la comarca del Ripollès: La Ribera.

Notícia
14.03.2016.

Nou terreny d'acampada: El Molí del Solé de Baix

Campaments i Més obre un nou terreny d'acampada al municipi d'Odèn, a la comarca del Solsonès: El Molí del Solé de Baix.

Notícia
14.03.2016.

El valor dels nostres campaments

Ara que s'apropa Setmana Santa volem aprofitar per reivindicar el valor dels campaments! Si és que Baden-Powell ja deia en el seu llibre Escoltisme per a nois que l’acampada és “una part molt agradable de l’escoltisme” on "assolireu una salut i una felicitat que les parets i el fum de les ciutats mai no us proporcionaran".

Notícia
11.03.2016.

Una nova aplicació mòbil que ens geolocalitza en cas d’emergències

El telèfon d’emergències CAT112 crea una aplicació gratuïta per a mòbils que ens geolocalitza automàticament quan truquem per alertar d’una situació d’emergència.

Entrevista
15.02.2016.

“El poble sahrauí és un poble organitzat i amb moltes capacitats, sovint desaprofitades pel context en què viuen”

Hem conegut de primera mà el conflicte polític en el que es troba el poble sahrauí de la veu dels propis implicats, adonant-nos que per a ells és una situació molt dolorosa i que per la nostra societat són uns grans desconeguts.

Notícia
01.02.2016.

Coneixes els serveis de MEG?

Campaments i Més, Centres Escoltes i Brownsea. Fes-te'ls teus!

Notícia
21.01.2016.

CanPaTruc, campaments per la transformació social per a Truc

Una nova proposta per descobrir projectes de transformació social del nostre entorn que es farà a Manresa durant les vacances de setmana santa.

Notícia
13.01.2016.

Fem servei als campaments... també a Europa!

Arreu d'Europa hi ha moltes propostes d'associacions escoltes i guies per fer servei ambiental. Tot contribuint a millorar els entorns naturals i rurals i els equipaments d'ús públic, podem conèixer nous territoris i fer amics internacionals. Aquí teniu tres exemples propers:

Notícia
20.12.2015.

Consells per acampar amb fred

L'hivern ens atrau perquè trobem paisatges diferents als que estem acostumats, el fred es presenta com una novetat o fins i tot un repte pels infants i la neu ens resulta divertida. Però atenció; si voleu acampar amb fred, cal que tingueu presents algunes consideracions.

Notícia
27.10.2015.

Quantes persones acampen cada any en un terreny de Campaments i Més?

Descobreix dades interessants de la nostra xarxa de terrenys d’acampada en una infografia que fa balanç del curs passat.

Notícia
07.10.2015.

Aquestes han estat les notícies més llegides del 2015

Voleu saber quines han estat les notícies més visitades durant el 2015 a www.escoltesiguies.cat? No us ho perdeu!

Notícia
31.08.2015.

Els moments més màgics viscuts als campaments d'estiu

Quin ha estat per a tu el moment més irrepetible d'aquests campaments? Potser el trobaràs en aquesta llista feta amb imatges penjades per escoltes i guies a les xarxes socials. 

Notícia
26.08.2015.

Diari d'un campament

Dues caravel·les de l'AEiG Pla de l'Estany ens expliquen com va anar el campament que van fer a Sant Mer aquest estiu amb uns escoltes italians.

Notícia
10.01.2017.

Nous terrenys d'acampada: Camp dels cavalls i Rocablanca

Campaments i Més obre dos nous terrenys d'acampada al municipi de Borredà, a la comarca del Berguedà: Camp de cavalls i Rocablanca.

Notícia
04.07.2017.

Prevenim els riscos durant els campaments d'estiu

Quan marxem de campaments hem de conèixer molt bé els riscos que ens envolten. Des de Protecció Civil editen diferents documents per ajudar-nos a prevenir els riscos de l'estiu.

Notícia
11.04.2016.

Nova aplicació mòbil de Campaments i Més!

Voleu consultar els terrenys d'acampada del servei Campaments i Més, filtrar i acotar les cerques per trobar el terreny més adient a la vostra unitat i els seves necessitats i compartir-los amb els i les vostres co-caps? Descarregueu-vos la nova aplicació mòbil del servei de Campaments i Més!

Notícia
01.12.2016.

El cel nocturn durant els campaments d'hivern

Una de les activitats màgiques dels campaments és l'observació d'estels a la nit. Lluny de la contaminació lumínica de les ciutats, a la muntanya el cel i les estrelles ens cauen al damunt.

Opinió
21.08.2015.

Els ulls dels Castors i Llúdrigues

Els petits castors criden un silenci que em posa la pell de gallina

Notícia
31.07.2015.

Més de 100 campaments fora de Catalunya aquest estiu

Enguany ja són més de 100 grups de 77 agrupaments de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya que marxen a fer els seus campaments d’estiu fora de Catalunya i que faran d’ambaixadors i ambaixadores del nostre moviment fora del nostre territori.

Notícia
23.07.2015.

7 consells per acampar amb pluja

Esteu de campaments i us preocupa que plogui? Seguiu aquests senzills consells per tal que la pluja no interfereixi en els vostres campaments!

Notícia
20.07.2015.

Aquest estiu, cap campament sense cim!

Animeu-vos a buscar el cim més proper al lloc on vas de campaments i planifiqueu l’ascensió amb l’ajuda d'aquestes fitxes.

Notícia
17.07.2015.

Com afecten les noves tecnologies a les excursions?

Les noves tecnologies han arribat al món de l’excursionisme i això obre noves possibilitats, com ara més informació amb un accés més fàcil  i l’oportunitat de compartir les experiències amb tot el món. Cada vegada més, per preparar una excur-sió, cerquem la informació a Internet i ens descarre-guem els tracks per seguir la ruta gràcies al GPS.

Notícia
23.06.2015.

Vacunes i campaments: aquestes són les recomanacions de la Generalitat

Es recomana que les famílies d’infants no vacunats emplenin un document de Declaració Responsable que alliberi l’agrupament de responsabilitat.

Notícia
18.06.2015.

18.000 escoltes i guies de Catalunya marxem de campaments aquest estiu

Els 200 agrupaments de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge organitzen més de 500 campaments com a culminació del projecte educatiu de curs dels infants i joves.

Notícia
17.06.2015.

Convocatòria extraordinària de beques per a campaments i casals d'estiu

Els campaments són un moment molt important en el progrés personal de cada infant i jove i és per això que hem de fer esforços per garantir que ningú se'n quedi al marge.

Notícia
16.06.2015.

Recull de recursos per anar de campaments

Ja s'apropen un dels dies més esperats del curs, els campaments! Us hem preparat uns recursos i consells que us seran molt útils. No us els perdeu!

Notícia
05.06.2015.

Bon Dia Mundial del Medi Ambient! Us convidem a fer servei ambiental durant els campaments

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una oportunitat per plantejar-nos què podem fer per millorar el nostre entorn.

Notícia
21.05.2015.

Nou terreny d'acampada: El Cor de la Llacuna

Campaments i Més obre un nou terreny d'acampada al municipi de Masarac, a la comarca de l'Alt Empordà: El Cor de la Llacuna.

Notícia
13.04.2015.

Propostes per fer campaments internacionals aquest 2015

Aquí teniu algunes idees per si aquest estiu voleu viure l'aventura internacional amb la vostra unitat o com a caps (inclosa una oportunitat per fer-ho sense sortir de Catalunya). Trieu el que trieu, si feu campaments internacionals, no us perdeu la JAMbarretina!

Notícia
08.04.2015.

Quin valor té l'acampada?

Anar de campaments té valor per als infants i joves que hi participen, però també per als municipis que els acullen, per a les persones propietàries dels terrenys, per a l'entorn natural i per a la societat. Sabries explicar per què?

Notícia
08.04.2015.

Recull de fotos i experiències brutals dels campaments de Setmana Santa 2015

Entre tots i totes hem omplert les xarxes socials de fotos precioses i experiències úniques viscudes en aquests campaments. N'hem recollit algunes, si hi trobeu a faltar la vostra aviseu-nos a través de les xarxes socials o a comunicacio@escoltesiguies.cat. Visca els campaments!

Notícia
02.04.2015.

Avui és el primer dia dels campaments generals d'Acció Escolta

Del 2 al 6 d'abril, a Guardiola de Berguedà, se celebren els Campaments Generals d'Acció Escolta de Catalunya, on estem convidats tots els membres de MEG i d'Escoltes Catalans. 

Notícia
31.03.2015.

Tens la síndrome post-campaments (SPC)?

Si has tornat de campaments, però quan tanques els ulls només veus un prat verd i les cares dels teus companys del cau, segurament pateixes una síndrome molt comuna aquests dies. T’expliquem quins en són els símptomes!

Notícia
30.03.2015.

Com saber quanta estona falta perquè es faci fosc (sense rellotge)

Amb aquest senzill truc sabreu quanta estona de llum solar queda per acabar l’activitat, tornar al campament o muntar la tenda abans de quedar-nos a les fosques.

Notícia
26.03.2015.

10 consells per tenir cura de la tenda de campanya

Us proposem mesures per conservar bé el material d’acampada i allargar la vida de les tendes de campanya. Tot i que estiguin fetes amb material resistent, també poden patir desperfectes si no vigilem.

Notícia
25.03.2015.

5 cançons de muntanya d’ara i de sempre

Recordem aquelles cançons de sempre que s'han convertit en icones, que ens parlen de la natura i la muntanya i ens fan molt bona companyia quan anem d'excursió o de campaments!

Notícia
24.03.2015.

TEST: Quina relació tens amb la natura durant els campaments?

Sí, tots estimem la natura, però quin impacte real generem sobre l'entorn quan anem de campaments? Des del sabó que fem servir fins on anem al lavabo, tot compta! Posa't a prova ;-)

Notícia
16.03.2015.

Dossier de campaments actualitzat

Aquest dossier us ajudarà a aprofitar al màxim els vostres campaments, amb seguretat i previsió. 

Notícia
03.03.2015.

El 15 de març tanca la convocatòria de subvenció de projectes internacionals

Esteu preparant uns campaments internacionals i voleu demanar una subvenció per ajudar a cobrir les despeses? Afanyeu-vos-hi!

Notícia
03.03.2015.

Fem servei als campaments de setmana santa!

Arreglar i marcar camins, col·laborar en la gestió d'un riu... Són algunes de les activitats que podeu fer a prop dels terrenys d'acampada durant els campaments de setmana santa, a partir de les propostes de servei que que us ofereix Campaments i Més.

Notícia
26.02.2015.

Anem als campaments generals d'Acció Escolta?

Del 2 al 6 d'abril, a Guardiola de Berguedà, tindran lloc els Campaments Generals d'Acció Escolta de Catalunya, on estem convidats tots els membres de MEG i d'Escoltes Catalans. 

Notícia
22.12.2014.

Com escollir un sac de dormir?

Què cal tenir en compte abans de comprar un sac de dormir per anar d'excursió o de campaments? Segueix aquests consells i aprofita per equipar-te!

Notícia
14.10.2014.

Acció Escolta de Catalunya ens convida als seus Campaments Generals

L'entitat escolta ens anima a assistir a una trobada prèvia el proper 17 d'octubre, on explicaran els detalls del projecte, obert a les persones interessades a participar-hi com a cap o com a voluntàries (staff).

Notícia
02.10.2014.

Nou terreny d'acampada de Campaments i Més a l'Alt Camp

"El Dolmen Màgic" és la nova incorporació a la nostra xarxa de terrenys d'acampada, que amplia l'oferta a la zona sud de Catalunya.

Notícia
16.09.2014.

Com ha estat la vostra relació amb la natura aquests campaments?

El test “El naturímetre” t'ajuda a fer una valoració de la relació que heu tingut amb la natura durant els campaments.

Notícia
02.09.2014.

Fulls d'inscripció del curs 2014-2015 ja disponibles a l’Espai del cap

Us informem que ja teniu a l’abast els fulls d'inscripció d’aquest curs 2014-2015.

Notícia
27.08.2014.

Recomanacions per gestionar les fotos del vostre agrupament

Ja esteu de tornada dels campaments? Com gestioneu la publicació de fotos de l’agrupament? Us donem alguns consells per fer-ho i també per evitar problemes.

Notícia
26.08.2014.

Imprescindible per vosaltres quan aneu de campaments

Després de preguntar-vos a les xarxes socials què és allò que creieu imprescindible quan aneu de campaments, ens heu dit que no podeu anar-hi sense:

Notícia
20.08.2014.

Èxit del Piocam 2014, primer campament internacional d’estiu organitzat per 4vents

El 17 d’agost va finalitzar el Piocam 2014 a la finca Escolta de s’Hort de Son Serra de Mallorca.

Notícia
30.07.2014.

Els campaments, un repte i una experiència adequada a cada edat

Una ruta amb caiac a Polònia pot ser un repte per a una trucaire... per a un castor, ho serà dormir set dies seguits en una tenda! Descobrim experiències per a diferents edats amb l'AEiG Jaume Caresmar - Ma Antònia Salvà d'Igualada.

Notícia
25.07.2014.

MEG signa convenis per a recuperar el camí ral de la riera de Les Llosses, al Ripollès

El camí recuperat, de 6 km, permetrà arribar a peu des de l'estació de tren de Ripoll fins al terreny d'acampada de La Planassa.

Notícia
24.07.2014.

No has pogut anar de campaments? 6 idees per distreure't!

Portes una cama enguixada? T'ha agafat un súper constipat d'última hora? Si pel que sigui, al final no has pogut anar de campaments amb la teva unitat, et donem idees per què des de casa puguis seguir sentint l'escalfor dels companys del cau!

Notícia
08.07.2014.

“Anem preparats”: recomanacions i normatives per a activitats d'educació en el lleure

Com cada any, la Direcció General de Joventut ha actualitzat la guia “Anem Preparats”. Ja disponible a l'espai del cap!

Notícia
03.07.2014.

10 consells per fer bones fotos de campaments

Ara que anem de campaments i volem conservar un record ben fresc, us proposem uns consells per explicar en imatges els campaments! Un dels millors recursos per mostrar tot allò que fem és la fotografia. Seguint aquests consells, obtindrem fotos creatives, originals i espontànies. Si les envieu a comunicacio@escoltesiguies.cat, les difondrem tant com podrem!

Notícia
01.07.2014.

Ens n’anem de campaments amb El Correu 89

Al nou número de la revista aprofundim en el raid, fem un test sobre natura i campaments, coneixem un munt de jocs i prevenim incendis forestals. Emporta’t El Correu a la motxilla!

Notícia
30.06.2014.

Concurs de fotografia del Festival de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló

El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló us anima a compartir fotos de muntanya a Facebook i Twitter.

Notícia
20.06.2014.

Aquest estiu tornarem a ser més de 18.000 escoltes i guies vivint la màgia dels campaments


Un any més, quan el curs escolar toca la seva fi, i el solstici d’estiu ens anuncia el canvi d’estació, milers d’escoltes i guies ens preparem per iniciar una de les aventures preferides de l’any; els campaments!

Notícia
18.06.2014.

Campaments i Més: 10 anys acampant amb tu

El servei ha fet 10 anys i per celebrar-ho han creat una monografia.

Notícia
30.05.2014.

Què fer si ens sorprèn un incendi forestal al bosc?

Coneixes les mesures de prevenció i d'autoprotecció davant d'un incendi forestal? Des de la Generalitat s'ha actualitzat el material divulgatiu per tal de contribuir a evitar, entre tots i totes, els incendis forestals i les seves conseqüències.

Notícia
13.05.2014.

El MISC, protagonista de la revista El Correu 88

A banda d’un ampli reportatge sobre el nou centre escolta que vam inaugurar el febrer a Montserrat, a la revista hi trobaràs molts altres continguts interessants!

Notícia
09.04.2014.

13.000 infants i joves participaran en un dels 500 campaments escoltes de setmana santa i primavera

Aquests campaments, organitzats pels 200 agrupaments membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), fan de la natura i el grup una oportunitat única per educar en valors a través d’activitats i jocs. Les opcions són variades: des d’uns campaments a la natura, passant per una travessa o fins a un servei a l’entorn.

Notícia
01.04.2014.

Nova proposta educativa del raid i dossier de campaments revisat

A l’Espai del cap hi trobareu nous documents per treure tot el profit pedagògic als campaments i al raid i per fer aquestes activitats amb tota la seguretat i la previsió que cal.

Notícia
28.03.2014.

Arriba la JAMBarretina 2014!

Teniu un projecte internacional entre mans amb la vostra unitat? Marxeu de campaments a l’estranger aquest estiu? La JAMBarretina és l’activitat que estàveu esperant!

Notícia
13.02.2014.

“Anem preparats”: recomanacions i normatives per a activitats d'educació en el lleure

Com cada any, la Direcció General de Joventut edita la versió actualitzada a 2014 de la guia “Anem Preparats”. Ja la podeu consultar!

Notícia
02.02.2014.

Nou terreny d'acampada: Les Esplanes

Campaments i Més obre un nou terreny d'acampada al municipi de Nulles, a la comarca d'Alt Camp: Les Esplanes.

Notícia
27.01.2014.

Uns 220.000 joves han participat en quasi 5.000 activitats d’educació en el lleure l'any 2013

En general, les rutes (16%) i les acampades (5%) són les activitats que més han augmentat. Els agrupaments de MEG van organitzar 800 activitats durant la Setmana Santa i l'estiu de 2013.

Notícia
13.01.2014.

Campaments i Més, referent de l’acampada de lleure a Catalunya

Més de 20.000 persones membres d’entitats de lleure infantil i juvenil participen cada any en una acampada en un dels més de 100 terrenys de la xarxa de Campaments i Més. 

Notícia
08.01.2014.

Si vols fer un projecte internacional, no et perdis la TRINCA 2.0

Al febrer tindrà lloc una nova edició de la TRINCA 2.0, un espai de trobada i de formació per tots aquells caps que desenvolupen projectes a nivell internacional. 

Notícia
07.01.2014.

Campaments i Més celebra el 10è aniversari i estrena web

En els propers dies entrarà en funcionament el nou web de Campaments i Més, més visual i atractiu, que ofereix un cercador de terrenys més àgil i la possibilitat de registrar-se per gestionar les reserves. Entra-hi!

Notícia
05.01.2014.

Brownsea romandrà tancada dijous 9 i divendres 10 de gener

La nostra botiga de material d’escoltisme, campisme i natura reobrirà dissabte 11 de gener en l’horari habitual.

Notícia
02.12.2013.

Consells de precaució davant del fred i les nevades

A l’hivern, cal estar preparats: tant al cau com a les sortides i campaments, el fred i les nevades poden provocar situacions d’emergència. Amb uns senzills consells es poden prevenir aquestes situacions.

Notícia
04.11.2013.

Campaments i Més, a les xarxes socials

A partir d'avui també podeu seguir Campaments i Més, la nostra xarxa de terrenys d'acampada per a entitats de lleure infantil i juvenil, a través de les xarxes socials Twitter i Facebook.

Notícia
29.10.2013.

Campaments internacionals? Consells aquí!

Després de participar en una trobada internacional, els pioners i les caravel·les de l’AEiG Cavall Bernat de Manresa han creat un web amb recomanacions per ajudar altres unitats que vulguin fer una aventura similar!

Notícia
24.10.2013.

Si penses en uns campaments fora de Catalunya, no et perdis la International Fair!

Aquest dissabte, a la seu de la FCEG, es presentaran totes les propostes de campaments internacionals existents per aquest curs. Totes les unitats interessades poden treure-hi el cap!

Opinió
18.10.2013.

Ampliem horitzons: campaments internacionals a KISC

Tot el que vam viure ens unirà per sempre, perquè són d’aquells records que et marquen un abans i un després

Notícia
10.10.2013.

Brownsea obrirà també els divendres al matí

La nostra botiga de material d’escoltisme, campisme i natura canvia d’horari a partir de dilluns 14 d’octubre.