Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Etiqueta educacio per al desenvolupament

Notícia
20.06.2019.

El lleure educatiu bolcat amb les persones refugiades

La cultura de pau i el foment dels drets humans inherents als caus i als esplais els fan espais capdavanters en la conscienciació i la defensa dels drets de les persones refugiades entre infants i joves.

Notícia
05.09.2018.

[Reportatge] Créixer constantment gràcies al cau

Des de Castors i Llúdrigues fins a ser Trucs, l’escoltisme i el guiatge fomenta un aspecte indispensable per a l’educació d’un infant: el creixement personal. El cau ofereix una sèrie de recursos que ajuden cada escolta i guia a viure un procés de creixement únic i personal. Encara que cada cas és diferent, qualsevol persona que hagi estat en el moviment pot reconèixer que el progrés és constant i que continua fins i tot mentre s’és cap.

Opinió
26.09.2016.

Un gran final d'etapa

La idea era fer quelcom que marqués un gran final d'etapa com és Trucs, després de 13 anys al cau. Vam iniciar un intercanvi entre dos caus de la Demarcació de la Catalunya Central, amb qui s'han creat amistats i vam treballar en equip. El projecte ens donava un ventall d’oportunitats per assolir els nostres objectius com a unitat.

Entrevista
04.09.2016.

"Apostem per les accions de puça i per l’educació en el lleure com a motor del canvi social"

El nostre propòsit inicial com a persones joves, motivades i actives dins el món del lleure era ajudar els i les refugiades mitjançant el joc, el teatre i la música Tenim molta feina a fer i moltes coses a explicar i documentar. Volem fer difusió directa del que hem viscut i el que hem après Tot el que hem après al llarg de la nostra vida com a escoltes ha estat fonamental pel dia a dia allà

Entrevista
17.03.2015.

"L’educació en el lleure no genera informes ni balanços, no té problemes, i per això els mitjans no ens hi solem abocar"

El mètode de funcionar del cau és molt útil i eficient, i això ha influït les escoles

Notícia
08.04.2014.

4 curtmetratges sobre el dret a la salut a l'Àfrica: vota el teu preferit!

Fins el 20 d'abril es poden votar els curtmetratges presentats al concurs RECreactiva't: projectem per Àfrica. Els han fet joves de centres de secundària i d'entitats de lleure, entre els quals hi ha l'AEiG Les Gavarres i l'AEiG MontsantCim.

Notícia
01.04.2014.

MEG convoca un concurs per donar l’1% dels ingressos propis a projectes de cooperació pel desenvolupament

L’objectiu és finançar projectes de cooperació pel desenvolupament d’altres entitats. S’hi poden presentar projectes fins el proper 25 d’abril.

Notícia
28.01.2014.

Coneix el banc de recursos de salut jove

El Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) compta amb un Banc de recursos per l'educació i la prevenció en matèria de salut i joves que conté recursos i serveis que les entitats i institucions ofereixen per tal d'educar a favor de les pràctiques saludables i prevenir comportaments de risc entre la població jove.

Notícia
07.01.2014.

Dret a la salut a l’Àfrica: activitats per pensar, reflexionar i actuar per la lluita del dret a la salut

Participar en un concurs de curtmetratges i projectes d’activisme o viure una experiència teatral interactiva són les propostes de la campanya “Dret a la salut a l’Àfrica” per a pioners, caravel·les i truc. Animeu-vos a participar-hi!

Notícia
09.12.2013.

Mandela i l’escoltisme: el moviment diu adéu a un dels seus grans defensors

El líder antiapartheid era el patró dels Scouts de Sud-àfrica, una organització pionera en la lluita contra la discriminació de la població negra.

Opinió
03.12.2013.

Per què vull que l'escoltisme s'obri més a les persones amb discapacitat

Jo he pogut comprovar que aquí tenim uns valors que ajuden a les persones com jo a integrar-se a la societat, fer amics nous i compartir vivències, i sobretot passar-ho bé! A vegades la societat no pensa amb nosaltres, per això jo vull fer aquesta crida, des d’aquí, perquè ens tingueu en compte i es pugui donar l’oportunitat a altres persones com jo, a viure la mateixa experiència que jo estic vivint…per cert, fantàstica

Notícia
24.10.2013.

Si penses en uns campaments fora de Catalunya, no et perdis la International Fair!

Aquest dissabte, a la seu de la FCEG, es presentaran totes les propostes de campaments internacionals existents per aquest curs. Totes les unitats interessades poden treure-hi el cap!

Notícia
21.10.2013.

L’economia solidària al cau: recursos pedagògics

Aquest cap de setmana tindrà lloc la II Fira d’Economia Solidària de Catalunya. Comerç just, cooperativisme, banca ètica... T’oferim una bateria de recursos per treballar aquests temes al cau!

Notícia
22.02.2013.

Diada del Pensament escolta i guia

Notícia
17.10.2012.

Fem un triple contra la pobresa!

Entrevista
16.07.2012.

"Crec que tots vam marxar a casa amb una imatge més àmplia del que és MEG, entenent que formàvem part d’un gran projecte"

El Congrés de Caps va ser el punt àlgid d’un procés participatiu de sis mesos per definir els principals eixos ideològics del Moviment i escriure el Pla Triennal 2002-2005. Hi van participar uns 1.200 caps, que van passar tot un cap de setmana acampats a Barcelona. Es van tractar cinc temàtiques: Sostenibilitat, Educació per la Pau, Democràcia i Participació, Espiritualitat i Interculturalitat. Cada eix s’introduïa amb una ponència d’un expert en el tema, després es feien tallers i al final es debatien en petit grup i es recollien les opinions. Xavi Valls Olivé va entrar a RiNG a l’AE Joan Maragall, on va fer de cap i cap d’agrupament. També va ser comissari del Sector I (Dem. Barcelonès). Va treballar a l’OSG amb el Congrés de Caps i el Carnet de Caps. Aquest any s’ha integrat a l’àrea de Comunicació de la FCEG. Ha treballat sempre a entitats o ONG’s de cooperació, aquí i a Centre Amèrica, en projectes de comunicació, desenvolupament comunitari o participació. Fa sis anys que treballa a l’Ajuntament del Prat de Llobregat com a tècnic de Participació Ciutadana.

Notícia
27.05.2011.

Col·labora amb l'ACNUR

Notícia
14.12.2010.

Nadal i Reis solidaris 2010-2011

Notícia
03.12.2010.

II Mostra de Documentals Solidaris

Notícia
29.09.2010.

Trobada Internacional per la Pau

Notícia
17.03.2010.

Trobada Jove al Sàhara