Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Etiqueta esperit critic

Notícia
20.06.2019.

El lleure educatiu bolcat amb les persones refugiades

La cultura de pau i el foment dels drets humans inherents als caus i als esplais els fan espais capdavanters en la conscienciació i la defensa dels drets de les persones refugiades entre infants i joves.

Notícia
17.07.2018.

Sabíeu que som una de les entitats promotores de Xarxanet?

Tenim com a funció la gestió i configuració dels àmbits associatius i d'assessorament d'entitats. Podem escriure notícies, actes d'agenda, recursos i crides de voluntariat.

Notícia
01.12.2017.

Aquestes festes reivindiquem els drets humans

Enguany encetem un calendari “compte enrere” per tancar l’any i preparar-nos per rebre el 2018 donant llum als drets humans com a fonament de la llibertat, la justícia i la pau en el món.

Notícia
16.12.2016.

Els Truc dels agrupaments Cardenal Lluch i Antoni Gaudí són guardonats amb el 30è premi Jaume Ciurana

Els joves han estat premiats pel projecte d’Aprenentatge i Servei “Transformem Manresa”.

Notícia
29.11.2016.

L’escoltisme i el guiatge català s’adhereix a la campanya “Casa nostra, casa vostra”

L’escoltisme i el guiatge català s’adhereix a la campanya “casa nostra, casa vostra”. Ho dèiem fa mesos, i ho seguim dient: obrim els nostres caus i les nostres cases, si és que hi ha caus i cases d’algú. Fem de l’educació un refugi perquè el què esta passant a la mar Mediterrània no es repeteixi mai més, no ho pateixi mai més ningú, enlloc. Us animem a entrar a la seva web www.casanostracasavostra.cat i adherir-vos al manifest.

Notícia
19.09.2016.

La Murga, 20 anys sensibilitzant a joves pel dret a un habitatge digne

La Murga és un projecte d’Escoltes Catalans en què joves de 15 a 18 anys rehabiliten pisos de persones en risc d’exclusió social al districte de Ciutat Vella de Barcelona i al Casc Antic de Lleida i en el qual MEG hi ha participat en múltiples ocasions.

Opinió
03.06.2016.

Bon dia a la cultura, la llengua i l’escoltisme

Els escoltes estem a gust i ens sentim acollits arreu del món; però, potser de forma especial, en aquells territoris que també comparteixen el català com a llengua pròpia Tenim un objectiu ben clar: educar infants i joves per la transformació social i nacional, amb un somriure a la cara, amb un fulard al coll i amb l’expectativa d’un futur ben viu dins de l’escoltisme i el guiatge

Notícia
01.06.2016.

"La llibertat no coneix fronteres", lema de la catifa del corpus de Solsona

L’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret va confeccionar la catifa en solidaritat amb les persones refugiades i immigrades amb l’objectiu de crear consciència.

Notícia
06.12.2015.

Can Cadena ja rep l’electricitat de Som Energia

La nostra seu central se suma als altres locals de MEG que ja reben energia verda d’aquesta cooperativa.

Opinió
17.03.2015.

Transformem(-nos)

Hem de fer autocrítica i treballar per acostar el màxim possible els gestos a les paraules

Notícia
03.02.2015.

Xerrada sobre mitjans de comunicació, periodisme crític i transformació social

El proper 3 de març, fem una xerrada i un debat obert amb membres de La Directa i Mèdia.cat, oberta a tots els i les caps de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).