Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Etiqueta espiritualitat

Notícia
16.12.2019.

20 anys de Llum de la Pau a Catalunya

Aquest diumenge 15 de desembre, Sant Pere de Torelló va acollir la 20a edició de l'acte de rebuda de la Llum de la Pau de Betlem a Catalunya.

Notícia
22.11.2019.

MEG participa a la trobada SIGNIFO

La trobada SIGNIFO, organitzada per Spiriteco, va tenir lloc a la ciutat de Lió i s'hi van debatre els reptes del treball del desenvolupament espiritual basat en els principis i l'essència de l'escoltisme i guiatge.

Notícia
30.05.2019.

Scout Week a Taizé

Des de l'ICCS (International Catholic Conference of Scouting) ens conviden un any més a l'Scout Week de Taizé: una trobada d'escoltes i guies de la zona d'Europa i Mediterrani que té per objectiu viure una experiència d'espiritualitat de l'escoltisme i en comunitat.

Notícia
03.12.2018.

‘Som clau per la pau’, el 16 de desembre torna la Llum de la Pau

Un desembre més torna aquest projecte escolta i guia internacional pel foment de la pau. Enguany, sota el lema ‘Som clau per la pau’ ens proposa treballar la pau centrant-nos en la responsabilitat que hem de tenir tant individualment com en grup per promoure-la.

Notícia
19.12.2017.

400 persones celebren la rebuda de la Llum de la Pau a Pineda de Mar

Aquest diumenge 17 de desembre, Pineda de Mar va celebrar l’acte de rebuda de la Llum de la Pau de Betlem amb 400 participants.

Notícia
29.11.2017.

El 17 de desembre torna la Llum de la Pau sota el lema "Som terra"

Torna aquest projecte escolta i guia internacional pel foment de la pau ens proposa promoure la Llum en símbol de pau, enguany sota el lema "Som terra". Ja estan disponibles els materials pedagògics al web de la Llum de la Pau.

Notícia
24.11.2017.

3a edició del postgrau "Significats i valors espirituals de la natura" en el qual participa MEG

La Universitat de Girona obre les inscripcions a la tercera edició del postgrau "Significats i valors espirituals de la natura: percepció, comunicació i integració" en el qual participa MEG.

Notícia
21.12.2016.

Vols optar a una beca per a cursar el Postgrau “Significats i valors espirituals de la natura”?


Galetes Trias ofereix una mitja beca per a realitzar el postgrau de la Universitat de Girona en el qual participa MEG.

Notícia
12.12.2016.

400 persones reben la Llum de la Pau recordant la crisi de les persones refugiades

Aquest diumenge 11 de desembre es va celebrar l’acte de rebuda de la Llum de la Pau de Betlem a Sant Celoni amb 400 participants.

Notícia
04.10.2016.

Els Passos escoltes

La festa del Pas s’ha anat desenvolupant en el si de l’escoltisme, fent camí en el temps i amb les persones. Simbolitza el pas d'unitat i el creixement dels infants i joves dins l'agrupament. Tothom coincideix en que aquesta celebració tradicional escolta és màgica i memorable. Però per què? En què consisteix aquesta celebració? 

Notícia
04.10.2016.

Vivint un any més les emocions dels Passos

Aquest darrer cap de setmana molts agrupaments han celebrat la "Festa del pas", "Pas de branca", "Passos" o "Passes", donant per inaugurat el nou curs escolta amb la conformació de les noves branques i acomiadant aquelles persones que deixen el cau.

Notícia
22.09.2016.

2a edició del postgrau sobre els significats i valors espirituals de la natura

 
Obertes les inscripcions a la segona edició del curs de postgrau "Significats i valors espirituals de la natura: percepció, comunicació, gestió i integració" de la Universitat de Girona en el qual participa MEG.

Notícia
12.07.2016.

"Tu què creus?", un taller sobre el respecte a la diversitat de creences

La Direcció General d’Afers Religiosos ofereix el taller Tu què creus? per fomentar el respecte a la diversitat religiosa.

Opinió
20.05.2016.

Obrint els ulls a viure el present amb coherència

Vaig retrobar-me amb mi, amb el meu passat i el meu present, amb la terra i la vida, l’amor, els valors i les conviccions. Els materials del MISC permeten treballar l’espiritualitat en totes les dimensions que un mateix es proposi.

Notícia
06.05.2016.

Inscriu-te a la TEE sobre el paper de l'animador/a de l'espiritualitat a l'agrupament

Dirigida a membres d'equips d'espiritualitat, consiliaris, animadors de la fe/espiritualitat, RP, formadors/es de les demarcacions o sectors i totes aquelles persones interessades.

Notícia
19.02.2016.

Arriba la TEE monogràfica sobre Natura i Espiritualitat

Dirigida a membres d'equips d'espiritualitat, consiliaris, animadors de la fe/espiritualitat, RP, formadors/es de les demarcacions o sectors i totes aquelles persones interessades.

Opinió
01.02.2016.

El MISC: un abans i un després

Valoro molt positivament que els materials et presentin diferents alternatives i que tinguin en compte totes les opcions espirituals.

Opinió
29.12.2015.

La meva experiència al MISC

Per deixar el món millor de com l’hem trobat potser també cal endinsar-se en el propi món interior

Notícia
16.12.2015.

Nou conte sobre mossèn Batlle i l'escoltisme il·lustrat per Pilarín Bayés

"Petita història de mossèn Batlle i l'escoltisme" explica la trajectòria del gran impulsor de l'escoltisme catòlic a Catalunya.

Notícia
14.12.2015.

Més de 400 persones reben la Llum de la Pau a Sant Boi

Les diferents unitats de l'AEiG Sant Ramon Nonat, diverses entitats locals, escoltes i guies i ciutadans i ciutadanes van participar diumenge 13 a l'acte de rebuda de la Llum de la Pau de Betlem a Sant Boi. 

Notícia
07.12.2015.

Obertes les inscripcions al primer postgrau sobre els significats i valors espirituals de la natura

Des de MEG col·laborem en aquest postgrau de la Universitat de Girona, el primer curs universitari que s'ofereix a Catalunya -i a l'Estat- sobre aquest tema.

Notícia
03.12.2015.

Aquest curs, fem TEE (Trobades d’Equips d’Espiritualitat)!

Al gener, març i maig es faran trobades dels equips d’espiritualitat de les demarcacions i sectors.

Notícia
13.11.2015.

Torna la Llum de la Pau: aquest any sota el lema Connecta la Llum!

Aquest projecte escolta i guia internacional pel foment de la pau ens proposa promoure la Llum pel desenvolupament amb el lema Connecta la llum!. Ja estan disponibles els materials pedagògics!

Notícia
27.10.2015.

Us animeu a anar a buscar la Llum de la Pau?

Estem buscant un agrupament que vulgui anar a buscar la Llum de la Pau per portar a Catalunya aquest símbol de la pau i la fraternitat escolta.

Notícia
21.09.2015.

MEG col·labora en el primer postgrau sobre els significats i valors espirituals de la natura

La Universitat de Girona obre les inscripcions al primer curs universitari que s'ofereix a Catalunya -i a l'Estat- sobre els significats i valors de la natura. 

Notícia
19.08.2015.

“Una de les millors experiències per a conèixer gent i cultures diferents”

En Gerard, la Laura, l’Oriol, en Robert i la Xènia ens expliquen la seva experiència a la Setmana Escolta a Taizé, en què han conviscut amb persones d’arreu del món.

Notícia
15.07.2015.

Com és el vincle entre l’espiritualitat i el mètode?

Aquest document recull la intervenció de Mn. Jordi Font, Consiliari general, a la Taula d’Equips d’Espiritualitat (TEE) celebrada el 7 de març al Montserrat International Scout Centre (MISC).

Notícia
26.02.2015.

El MISC fa un any! T'atreveixes a mirar al teu interior?

La Zsuzsanna, una noia hongaresa, ha fet una estada al MISC, el primer centre escolta dedicat al treball de l'espiritualitat, i ens explica la seva experiència en un vídeo. 

Notícia
15.02.2015.

Primera Trobada d'Equips d'Espiritualitat (TEE) a Montserrat

Consiliaris, animadors de la fe/espiritualitat, membres d’equips d’espiritualitats de les demarcacions o sectors... us convidem a fer un TEE ! Un espai d'intercanvi i on fer xarxa.

Notícia
09.01.2015.

Comunicats de l’escoltisme francès davant els fets de Charlie Hebdo

En motiu de l’atemptat de Charlie Hebdo, les associacions escoltes i guies franceses estan difonent els següents comunicats.

Notícia
17.12.2014.

200 persones participen a l’acte central de la Llum de la Pau a Bellpuig

La rebuda de la flama, que els escoltes i les guies escampem arreu del món com a símbol de pau i esperança, va ser d’allò més especial.

Notícia
21.11.2014.

S'apropa l'acte de rebuda de la Llum de la Pau

Ja falta poc perquè arribi a casa nostra la Llum de la Pau, un símbol nadalenc dels escoltes i les guies d'arreu del món. És una bona oportunitat per treballar l'espiritualitat al cau, i una manera d'escampar l'esperit escolta i guia als nostres pobles i barris!

Notícia
14.11.2014.

Us animeu a anar a buscar la Llum de la Pau?

Estem buscant un agrupament que vulgui anar a buscar la Llum de la Pau per portar a Catalunya aquest símbol de la pau i la fraternitat escolta.

Notícia
30.10.2014.

Una oportunitat per mirar dins teu i aprendre a treballar l’espiritualitat amb els nois i noies

El monogràfic "Kfè per a tothom” t’ofereix una experiència diferent, on posar ordre al teu interior i reflexionar sobre la dimensió espiritual.

Notícia
17.06.2014.

Taller de lideratge personal i coherència interna

Et vas perdre el taller de l'abril? Ara tornarem a fer un altre, que tindrà lloc del 5 al vespre al 7 de setembre al Centre Escolta Can Palós, a Sant Boi de Llobregat.

Notícia
07.05.2014.

Invitació per participar o col·laborar amb l’Aplec de l’Esperit

Aquesta trobada, organitzada pels bisbats catalans, tindrà lloc a Banyoles el 7 de juny i hi participaran més de 4.000 joves catalans.

Notícia
01.04.2014.

El Pare Manel destaca el paper del cau com a entitat que educa en valors a través del lleure

Manel Pousa va encetar dissabte el cicle de xerrades 'El Cau al Món' impulsat per l'AEiG Josep Masclans en motiu del seu 40è aniversari.

Notícia
31.03.2014.

Setmana Escolta a Taizé

Aquest estiu tindrà lloc una nova trobada escolta a Taizé, una oportunitat per participar de la vida d’aquesta comunitat monàstica i conèixer escoltes i guies de diferents països!

Notícia
18.03.2014.

Taller de lideratge personal i coherència interna

No et perdis aquest taller, que tindrà lloc del 25 d'abril (al vespre) al 27 d'abril al Centre Escolta Can Palós, a Sant Boi de Llobregat.

Notícia
24.02.2014.

Més de 100 persones participen a la inauguració del MISC

Dissabte vam inaugurar el Montserrat International Scout Centre (MISC). Més d’un centenar de persones van poder fer un tastet del programa de treball que s’hi durà a terme, visitar les instal·lacions i molt més.

Notícia
18.02.2014.

Tot a punt per inaugurar el MISC

Aquest dissabte 22 s'inaugura el Montserrat International Scout Centre (MISC). Ja pots consultar el seu web en català, castellà, anglès i francès i també la nota de premsa.

Notícia
04.02.2014.

Inaugurem el MISC, un nou centre escolta internacional a Montserrat

El 22 de febrer, Diada del Pensament, inaugurem el Montserrat International Scout Centre (MISC), un nou espai per a caps escoltes i guies on desenvolupar la teva dimensió espiritual. No hi faltis!

Notícia
10.12.2013.

La Llum de la Pau de Betlem arriba aquest diumenge a Catalunya

Barcelona acollirà aquest 15 de desembre l’acte central de rebuda de la Llum de la Pau. Des d’allà, la flama –i la pau i l’esperança que representa- s’escamparà a altres llocs de Catalunya.

Notícia
26.11.2013.

Presentem un nou "Parlem-ne" sobre lideratge, qualitat humana i espiritualitat

El proper 14 de desembre presentem un nou quadern de la col·lecció "Parlem-ne", escrit per Raimon Ribera. L'acte tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès.

Notícia
19.11.2013.

La Llum de la Pau de Betlem ens convida a posar-nos “drets per la pau”

Amb l’objectiu d’escampar la pau arreu del planeta, aquest projecte internacional ens convida a combatre les injustícies del món i a reivindicar els drets fonamentals de les persones.

Notícia
27.09.2013.

Preinscriu-te als monogràfics i assegura’t la plaça!

Fins al 4 d’octubre et pots preinscriure a algun dels 9 monogràfics per aquest curs. Afanya’t, només es faran els que tinguin prou gent preinscrita!

Notícia
22.02.2013.

“Sóc de cau... i què?”

Notícia
29.11.2012.

Comencem a escampar la Llum de la Pau!

Ja falta molt poc perquè arribi a casa nostra la Llum de la Pau, un símbol nadalenc dels escoltes i les guies d'arreu del món. És una molt bona oportunitat per treballar l'espiritualitat al cau, i una manera d'escampar l'esperit escolta i guia als nostres pobles i barris! Vols saber com fer-ho?

Notícia
25.02.2011.

Allarguem la Diada del Pensament!

Notícia
03.11.2010.

Pedres Vives 2010

Notícia
22.02.2010.

DIADA DEL PENSAMENT 2010

Notícia
07.01.2010.

6a trobada de Pedres Vives

Notícia
07.01.2010.

6a trobada de Pedres Vives