Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Etiqueta infància i joventut

Notícia
17.04.2020.

Crida per realitzar projectes d'ApS durant la crisi per la COVID-19

El Centre Promotor d’ApS fa una crida a participar en l'activitat d’aprenentatge servei en situació de confinament per tal de mitigar alguna de les conseqüències de la COVID-19 utilitzant l'etiqueta #ApSdesdeCasa.

Notícia
18.12.2019.

COMUNICAT: L’associacionisme juvenil es mou!

Per un transport públic que respongui a les nostres necessitats.

Notícia
16.12.2019.

20 anys de Llum de la Pau a Catalunya

Aquest diumenge 15 de desembre, Sant Pere de Torelló va acollir la 20a edició de l'acte de rebuda de la Llum de la Pau de Betlem a Catalunya.

Notícia
30.04.2019.

2 anys de la Jamborinada!


Avui celebrem que fa 2 anys, 13.000 infants i joves vibràvem a la Jamborinada, la trobada d'escoltes i guies més gran celebrada mai a Catalunya. Va ser un dia ple de moments emotius que no oblidarem mai. Per això us deixem alguns dels moments que vam viure aquell dia, records que ens quedaran per sempre i ni el pas del temps esborrarà. Seguim treballant per deixar el món millor de com l'hem trobat tal com dèiem al manifest de la Jamborinada, perquè som #LaForçaPerMoureElMón!

Notícia
27.07.2018.

7 lectures d'estiu per reviure els campaments

L’estiu és sempre un magnífic moment per agafar un llibre i perdre’t en les seves històries. Us en recomanem alguns ambientats en els campaments d’estiu. Tant si heu anat mai de campaments com si no, les seves històries segur que us enganxaran!

Notícia
17.07.2018.

Sabíeu que som una de les entitats promotores de Xarxanet?

Tenim com a funció la gestió i configuració dels àmbits associatius i d'assessorament d'entitats. Podem escriure notícies, actes d'agenda, recursos i crides de voluntariat.

Notícia
18.04.2018.

La Fundació Josep Sans estrena nou web

Hem renovat el web de la Fundació Josep Sans (FJS) amb el propòsit de millorar la manera en que la FJS comunica, per arribar a vosaltres de manera clara, concreta i aportant valor.

Notícia
11.08.2016.

L’Equip Jamborinada es prepara per al nou curs

L’estiu avança i molts ja haureu gaudit dels campaments o estareu esprement-los al màxim. Arribarem al setembre i la paraula Jamborinada cada cop ressonarà amb més força: començarà el curs de la gran trobada escolta. L’equip motor que la impulsa no ha frenat per vacances i segueix amb tots els preparatius necessaris per viure un curs de Jamborinada.

Notícia
18.07.2016.

Escoltisme en temps de guerra

Avui es compleixen 80 anys des de l'inici del capítol més cruent de la història d'Espanya: la Guerra Civil. Coneixeu quina va ser l'acció dels escoltes catalans durant la Guerra Civil?

Notícia
15.07.2016.

Recursos per a la prevenció del maltractament infantil i juvenil

La Direcció General de Joventut (DGJ) proporciona un recull de materials per reforçar la protecció dels menors que participen en activitats d’educació en el lleure.

Notícia
14.07.2016.

Premis Aprenentatge i servei 2016

Ja podeu presentar la candidatura dels vostres projectes als Premis Aprenentatge i servei 2016.

Opinió
24.11.2015.

Parlament a l'Assemblea General 2015

Cal intencionalitat clara al fer la nostra tasca, cal no perdre mai el somni que perseguim de deixar el món millor! L’educació en el lleure de base voluntària i comunitària viu hores baixes en matèria de reconeixement i de suport Cal fermesa i decisió a l’hora de traçar polítiques de joventut sensibles a la realitat associativa És en l’escoltisme que aprenem a viure a consciència, amb sentit i amb amor. Què més li cal al món?

Notícia
20.11.2015.

Dia Universal de la Infància: recursos per celebrar i reivindicar els drets dels infants

El 20 de novembre és el Dia Universal de la Infància. Convidem nens i nenes, joves, caps i la resta de societat a celebrar, difondre i reivindicar els drets dels infants!

Notícia
13.11.2015.

Torna la Llum de la Pau: aquest any sota el lema Connecta la Llum!

Aquest projecte escolta i guia internacional pel foment de la pau ens proposa promoure la Llum pel desenvolupament amb el lema Connecta la llum!. Ja estan disponibles els materials pedagògics!

Notícia
07.10.2015.

Aquestes han estat les notícies més llegides del 2015

Voleu saber quines han estat les notícies més visitades durant el 2015 a www.escoltesiguies.cat? No us ho perdeu!

Notícia
07.10.2015.

Emocions al Pas de Branca o Passos

Aquests dies els agrupaments heu celebrat el Pas de Branca o Passos, la festa que marca l’inici del nou curs al cau i una celebració carregada de sentiments.

Notícia
12.08.2015.

El Dia Internacional de la Joventut se centra en la participació

Avui, 12 d'agost, se celebra arreu del món aquest dia, centrat enguany a promoure la participació dels joves a nivell social, econòmic i polític.

Notícia
03.08.2015.

Aprofiteu els campaments per fer fotos sobre "Música i escoltisme"

Com ja sabeu l’Eix del Curs 2015-2016 és "Música i escoltisme" i per això fem una crida a tots els agrupaments per tal que aprofiteu els campaments per fer fotos relacionades aquest tema!

Notícia
21.07.2015.

Disponible al web la Memòria del curs 2013-2014

La memòria del curs 2014-2015 es publicarà després de l’Assemblea General del novembre d’aquest any.

Notícia
06.05.2015.

Els 10 continguts d'actualitat més llegits del passat trimestre

Voleu saber quines han estat les notícies que més us han interessat de gener a març a www.escoltesiguies.cat? No us ho perdeu!

Notícia
28.04.2015.

TEST: Digues com participes i et direm a quin lloc del món podries viure

Et preocupa la participació? Ets dels que ho sotmetries tot a votació o creus que participar vol dir alguna cosa més? Aquesta enquesta no té cap validesa científica, però esperem que et faci riure i reflexionar a parts iguals ;-)

Notícia
24.04.2015.

5 vídeos sobre infància i sexisme per a reflexionar

Avui en dia encara és diferent ser educat com un nen o com una nena? A quina edat es forma la identitat de gènere? Per què són perilloses les joguines sexistes? En aquests vídeos podem reflexionar sobre el sexisme en (i amb) els nens i nenes.

Notícia
20.04.2015.

Vine a la FORA d'estiu sobre participació infantil i democràcia associativa!

Com pensem la participació dels infants en els seus espais? Quines estratègies de democràcia els hi són pròpies? Quina organització i quins mètodes faciliten la participació de tothom? En parlarem el proper 16 de maig.

Notícia
17.03.2015.

Nou número d'El Correu: eduquem per a la transformació social?

Com entenem la transformació social al cau? El Correu 91 inclou un dossier central sobre aquest tema, amb un reportatge a fons, articles d'opinió, exemples de projectes i altres continguts.

Notícia
16.03.2015.

Oberta la convocatòria del Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil

El 29è Premi Jaume Ciurana l’impulsen el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Josep Sans. Va destinat a grups formats com a mínim per 6 joves de més de 12 anys, integrats en organitzacions sense afany de lucre, que hagin realitzat alguna acció cívica destacada, de forma voluntària i gratuïta.

Notícia
01.03.2015.

La Demarcació de Tarragona ens convida a aprendre sobre educació i creativitat

La Demarcació de Tarragona de MEG celebra la seva tercera edició de les Jornades d’Educació, un esdeveniment anual gratuït obert a tothom. Aquest any el tema és "Educació i creativitat".

Notícia
25.02.2015.

‘El Diari de l’Educació’ presenta un llibre i una revista sobre educació i societat

El llibre 'Educacions. 40 veus sobre educació i societat' i la revista 'Ed, que inclou un article sobre escoltisme i transformació social, es presenten el 12 de març.

Notícia
16.01.2015.

Aquestes han estat les notícies més llegides del 2014

Voleu saber quines han estat les notícies més visitades durant el 2014 a www.escoltesiguies.cat? No us ho perdeu!

Notícia
24.12.2014.

Voteu l'AEIG Els Vàndals per guanyar els Premis Ripollès

Aquest any el cau, que ha estat nominat als premis Ripollès de l'any en la categoria Juventut, ens demanen ajuda en la difusió.

Notícia
21.11.2014.

S'apropa l'acte de rebuda de la Llum de la Pau

Ja falta poc perquè arribi a casa nostra la Llum de la Pau, un símbol nadalenc dels escoltes i les guies d'arreu del món. És una bona oportunitat per treballar l'espiritualitat al cau, i una manera d'escampar l'esperit escolta i guia als nostres pobles i barris!

Notícia
20.11.2014.

#DretsInfantsMEG: ajuda'ns a celebrar i reivindicar els drets dels infants!

Avui, 20 de novembre, es commemora el 25è aniversari de la Convenció dels Drets de l'Infant. Us animem a conèixer i reivindicar aquests drets fent-vos una foto i penjant-la a les xarxes amb l'etiqueta #dretsinfantsMEG!

Notícia
19.11.2014.

Torna la Llum de la Pau: aquest any, diem ben alt que volem "Créixer en pau"!

Aquest projecte escolta i guia internacional pel foment de la pau ens proposa reivindicar els drets dels infants, coincidint amb el 25è aniversari de la seva proclamació. Ja estan disponibles els materials pedagògics!

Notícia
05.11.2014.

Jornada oberta sobre els drets de l'infant: "Mites que vulneren drets"

En motiu del 25è Aniversari de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l’infant, el Síndic de Greuges organitza una jornada amb una sessió de debat oberta. Us animeu a participar-hi?

Notícia
08.10.2014.

L’escoltisme i el guiatge compareix davant la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya

Les tres associacions d’escoltisme i guiatge de Catalunya van comparèixer ahir a la tarda davant la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya representades per les respectives presidències. 

Notícia
07.10.2014.

Arrenquem el curs amb dos nous agrupaments

L’escoltisme i el guiatge arriben a Torrella de Montgrí i Vacarisses.

Notícia
17.09.2014.

9N: Els i les joves hi tenim dret!

Els escoltes i les guies ens sumem a la campanya 9N, HI TENIM DRET! (#hitenimdret) del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), que vol contribuir a la celebració de la Consulta del 9 de novembre sobre el futur polític de Catalunya i en afirmar que els i les joves hem tenir un rol actiu en aquest procés.

Notícia
27.08.2014.

Recomanacions per gestionar les fotos del vostre agrupament

Ja esteu de tornada dels campaments? Com gestioneu la publicació de fotos de l’agrupament? Us donem alguns consells per fer-ho i també per evitar problemes.

Notícia
12.08.2014.

Dia Internacional de la Joventut: la salut mental importa!

El 12 d’agost se celebra aquest dia mundial, instaurat per l’ONU, que enguany va dedicat a conscienciar sobre la discriminació dels joves amb problemes de salut mental. 

Entrevista
04.07.2014.

“El cau és el lloc on he après totes les eines que ara em permeten fer el que faig”

Durant tota la meva vida he estat una apassionada del cau. Crec que t’aporta coses que no pots aconseguir enlloc més

Opinió
03.07.2014.

L’escoltisme participa al Clean Up The Med

Sembla que fins que no participes en alguna activitat com aquesta no t’adones de totes les deixalles que hi ha al teu voltant.

Notícia
03.07.2014.

10 consells per fer bones fotos de campaments

Ara que anem de campaments i volem conservar un record ben fresc, us proposem uns consells per explicar en imatges els campaments! Un dels millors recursos per mostrar tot allò que fem és la fotografia. Seguint aquests consells, obtindrem fotos creatives, originals i espontànies. Si les envieu a comunicacio@escoltesiguies.cat, les difondrem tant com podrem!

Notícia
20.06.2014.

Participem en l’informe del Síndic de Greuges sobre lleure educatiu

Els infants de famílies desafavorides tenen dificultats per participar en activitats extraescolars, sortides i colònies, segons un informe en què MEG ha col·laborat amb altres entitats de la PINCAT.

Notícia
05.06.2014.

Bloc escolta i guia per la cercavila del 14J

A tots aquells agrupaments que assisteixin a la cercavila convocada per Somescola el proper 14 de juny a les 18.00h, se’ls convida a fer-ho a través del bloc escolta i guia!

Notícia
04.06.2014.

MEG dóna l’1% dels ingressos propis a projectes de cooperació de Pallassos Sense Fronteres, BasiG-ESFA i A Jud-àfrica

Es repartiran 7.000 euros entre tres projectes, consistents en oferir suport emocional a la infància a Bòsnia, formar estudiants d’arquitectura de Guatemala en qüestions de cooperació i finançar un centre de formació a Burkina Faso.

Opinió
03.06.2014.

Batecs de cau

El fulard vol dir formar part d’un gran moviment, un altre estil de vida, una vida en els valors de la qual en són els fonaments. Els teus nens seran aquells que eixugaran les llàgrimes d’enyor, els que es plantejaran les mateixes qüestions i que, possiblement, trobaran les mateixes respostes d’aquí uns anys.

Notícia
09.05.2014.

Obertes les inscripcions a la FORA d’estiu: Com construir una comunitat?

El Seminari d’Estiu de la FORA, que tindrà lloc dissabte 24 de maig, ens proposa aprendre i emocionar-nos al voltant de les comunitats d’aprenentatge i els models educació inclusiva.

Notícia
05.05.2014.

El 14 de juny; per un país de tots, decidim escola catalana


Des de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), formada per Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, i com a membres de la coordinadora Somescola, apostem per la defensa d’un model educatiu català i pel model d’èxit i de cohesió basat en la immersió lingüística.

Notícia
14.04.2014.

Obert el període de preinscripció als camps de treball

Fins el 22 d’abril et pots inscriure als camps de treball de la Direcció General de Joventut, que tenen lloc a Catalunya o altres comunitats autonòmes.

Notícia
09.04.2014.

13.000 infants i joves participaran en un dels 500 campaments escoltes de setmana santa i primavera

Aquests campaments, organitzats pels 200 agrupaments membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), fan de la natura i el grup una oportunitat única per educar en valors a través d’activitats i jocs. Les opcions són variades: des d’uns campaments a la natura, passant per una travessa o fins a un servei a l’entorn.

Notícia
04.04.2014.

50% de descompte a l'exposició "Parlem de drogues" del Cosmocaixa

Durant el mes d'abril, les persones membres d'entitats que formen part del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), com és el cas de MEG, tenen un 50% de descompte en el preu de l'entrada.

Notícia
02.04.2014.

Resolta la convocatòria de finançament intern 2014 [actualitzat: internacional també!]

Ja podeu consultar la resolució per a les línies de foment del voluntariat, interès social, suport a les famílies i internacional.

Notícia
26.02.2014.

I vosaltres, com vau celebrar la Diada del Pensament escolta i guia?

Hem fet un recull de com els agrupaments d'arreu de Catalunya van viure la Diada del Pensament Escolta i Guia el passat 22 de febrer, a partir de les actualitzacions penjades a les xarxes socials. Aquest any, el lema de la Diada era "Per a una educació de qualitat i universal per a tots els infants i joves".

Notícia
16.02.2014.

Jornades sobre Educació i Adolescència a Tarragona

La Demarcació de Tarragona organitza un any més les Jornades de formació, amb xerrades sobre "L'adolescent com a individu", "L'adolescent i el grup" i "L'adolescent i l'entorn".

Notícia
13.02.2014.

“Anem preparats”: recomanacions i normatives per a activitats d'educació en el lleure

Com cada any, la Direcció General de Joventut edita la versió actualitzada a 2014 de la guia “Anem Preparats”. Ja la podeu consultar!

Notícia
03.02.2014.

Inscriu-te a les Jornades Catalanes sobre l’Infant

Tindran lloc el 13 i 14 de febrer amb l’objectiu d’afavorir i iniciar un canvi de mentalitat col·lectiva sobre la infància. La inscripció és gratuïta i oberta a totes les persones interessades.

Notícia
07.01.2014.

Dret a la salut a l’Àfrica: activitats per pensar, reflexionar i actuar per la lluita del dret a la salut

Participar en un concurs de curtmetratges i projectes d’activisme o viure una experiència teatral interactiva són les propostes de la campanya “Dret a la salut a l’Àfrica” per a pioners, caravel·les i truc. Animeu-vos a participar-hi!

Notícia
23.12.2013.

El CJB presenta “Tornem a Barcelona” per proposar solucions a la difícil situació que viuen molts joves actualment

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) presenta la campanya “Tornem a Barcelona” amb l’objectiu de proposar solucions per fer front a una situació amb més de 40.000 persones menors de 30 anys aturades, una taxa d’atur juvenil (16-25 anys) del 42% i un increment del 50% dels joves barcelonins que viuen a l’estranger.

Notícia
10.12.2013.

Obrim la Convocatòria interna de finançament 2014

Els agrupaments interessats tenen temps fins el 19 de gener -16 de març en el cas dels projectes internacionals- per presentar els seus projectes a la Convocatòria interna de finançament de MEG.

Notícia
08.12.2013.

La campanya #CapNenSenseCau rep el primer donatiu

La Demarcació del Barcelonès ha rebut un primer donatiu de 700 euros en la seva campanya per garantir l’accés de tots els infants i joves als agrupaments. 

Notícia
15.11.2013.

Celebrem el Dia Universal dels Drets dels Infants

El proper 20 de novembre se celebra el Dia Universal de la Infància. Perquè els nostres infants i joves siguin conscients dels seus drets, us oferim una petita selecció de recursos pedagògics per treballar aquest tema al cau.

Notícia
07.11.2013.

L’agrupament del Poble Sec busca nens i nenes!

Si tens entre 6 i 17 anys i t’agrada la natura, el treball en equip i conèixer gent, anima’t i treu el cap a l’AEiG Baden Powell de Barcelona.

Notícia
28.10.2013.

La societat actual, vista pels infants i joves escoltes i guies de la Demarcació de Tarragona

Demà s’inaugura a l’Espai Jove Kesse de Tarragona l’exposició “Macedònia. L’11 de maig, jo faig”, que recull la visió que els més petits tenen de la nostra societat. 

Notícia
04.10.2012.

I tu... què fas? Vine al cau!

Notícia
18.11.2010.

20+1, Drets dels Infants