Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Etiqueta internacional

Notícia
22.04.2020.

MEG s'adhereix al manifest de la vaga pel clima del 24 d'abril

​Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens sumem a les entitats, col·lectius i associacions d’aquesta xarxa que vol una sortida de la crisi sanitària amb el medi ambient i les persones amb criteris de justícia social i climàtica al centre.

Notícia
10.02.2020.

Participa a la WOSM European Agora 2020!

Tens entre 18 i 22 anys? No et pots perdre l’Àgora Europea de WOSM! Aquest any, se celebra la 13a edició del 15 al 19 d’abril a Guadarrama (Madrid).

Notícia
29.01.2020.

Eurosea 15 a Grècia!

T'interessa l'escoltisme marí? Apunta't com a part del contingent de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge a l'Eurosea 15 que se celebrarà del 9 al 13 de setembre a Atenes.

 

Notícia
23.01.2020.

Arriba la TRINCA 2020!

El diumenge 9 de febrer al matí tindrà lloc a Olesa de Montserrat l'edició d'enguany de la TRINCA, la formació per a caps i/o responsables de projectes internacionals. A aquells grups que planegin fer un projecte internacional aquest curs: no us la perdeu!

Notícia
19.12.2019.

Vols participar de la 25a Spanish Work Party al KISC?

Oberta la convocatòria per formar part de la nova edició de la Spanish Work Party al KISC que tindrà lloc l'abril del 2020.

Notícia
16.12.2019.

Convocatòries obertes: finançament per a projectes extraordinaris o internacionals

Agrupaments, si teniu entre mans un projecte extraordinari o internacional, mireu-vos bé les bases de les convocatòries. Esteu a temps de presentar-vos-hi fins el 2 de febrer i l’1 de març respectivament.

Notícia
22.11.2019.

MEG participa a la trobada SIGNIFO

La trobada SIGNIFO, organitzada per Spiriteco, va tenir lloc a la ciutat de Lió i s'hi van debatre els reptes del treball del desenvolupament espiritual basat en els principis i l'essència de l'escoltisme i guiatge.

Notícia
22.10.2019.

International Fair 2019, torna la fira dels projectes escoltes internacionals

Us esteu plantejant desenvolupar un projecte internacional? Busqueu inspiració? Us agradaria acollir un agrupament Escolta o Guia? Teniu interès en conèixer altres realitats d’Escoltisme i Guiatge? Què us desperta la cooperació internacional?
La International Fair és el vostre espai!

Notícia
16.08.2019.

124 grups viuen l'aventura internacional aquest estiu

Un any més, han estat més de 120 grups els que han escollit sortir de Catalunya per viure l'aventura internacional durant campaments d'estiu a través de descobertes, rutes, conèixer l’escoltisme mundial o desenvolupar projectes de cooperació.

Notícia
20.06.2019.

El lleure educatiu bolcat amb les persones refugiades

La cultura de pau i el foment dels drets humans inherents als caus i als esplais els fan espais capdavanters en la conscienciació i la defensa dels drets de les persones refugiades entre infants i joves.

Notícia
17.06.2019.

Vols formar part de l'International Service Team de l'Eurojam 2020?

Disponible el dossier amb tota la informació per a formar part de l'International Service Team (IST) de l’esdeveniment escolta europeu de l’estiu de l’any vinent!

Notícia
07.06.2019.

2n Concurs anual de Fotografia Escolta Europea

Voleu participar al 2n Concurs Anual de Fotografia Escolta Europea? Aquest curs el tema és ‘Els escoltes, ciutadania activa’.

Notícia
03.06.2019.

EuroJam 2020!

Vols participar a l’esdeveniment Escolta i Guia europeu que aplegarà milers de joves a Gdansk (Polònia) del 27 de juliol al 6 d’agost del 2020?

Notícia
30.05.2019.

Scout Week a Taizé

Des de l'ICCS (International Catholic Conference of Scouting) ens conviden un any més a l'Scout Week de Taizé: una trobada d'escoltes i guies de la zona d'Europa i Mediterrani que té per objectiu viure una experiència d'espiritualitat de l'escoltisme i en comunitat.

Notícia
24.05.2019.

Com ampliar l'assegurança per a campaments fora de Catalunya?

Si esteu preparant els vostres campaments fora de Catalunya, cal que amplieu l'assegurança a través d'un formulari online.

Notícia
13.05.2019.

Afrontem l'aventura idiomàtica d'uns campaments internacionals

Marxeu de campaments a l'estranger o acolliu a un agrupament de fora i us preocupa com us comunicareu amb ells i elles? No us preocupeu! Us proporcionem un glossari bàsic per a sobreviure en una aventura escolta internacional!

Entrevista
10.05.2019.

"Volíem donar a conèixer el poble sahrauí i generar un impacte en la nostra societat"

El cau ens ha ensenyat a ser crítics, a pensar com aconseguir una societat millor, i que res és impossible si t’ho proposes Una descoberta ens va obrir els ulls i ens va despertar molta curiositat per a fer un projecte relacionat amb el poble sahrauí

Notícia
09.05.2019.

Campaments de MEG arreu del món!

Esteu pensant en fer campaments internacionals i us falten idees? Us compartim les destinacions que els agrupaments van escollir per a fer els seus campaments fora de Catalunya els dos darrers anys.⠀⠀⠀⠀⠀

Notícia
03.05.2019.

4 recursos per preparar uns campaments fora de Catalunya

Havent tornat dels campaments de Setmana Santa, els agrupament ja s'han posat les piles per preparar els d'estiu. Una opció força comuna, sobretot entre les unitats més grans, és l'aventura d'uns campaments internacionals.

Notícia
29.04.2019.

Aneu de campaments a l'Aragó? Assessoreu-vos amb l'equip Muntanya Segura de l'IAJ

L’Instituto Aragonés de la Juventud, per tal de potenciar la seguretat i facilitar l’organització d’activitats senderistes de muntanya que es realitzen en les acampades i colònies juvenils a l’Aragó, ofereix un assessorament previ per a aquest tipus d’activitats.

Notícia
16.04.2019.

Jambarretina 2.0, enguany en línia!

Esteu preparant un projecte internacional? Després de la International Fair i la Trinca…. arriba la Jambarretina!

Notícia
01.02.2019.

Finançament intern per a projectes internacionals fins al 3 de març

Fins al 3 de març encara es poden presentar projectes internacionals a la convocatòria de finançament intern de l'entitat.

Notícia
30.01.2019.

[Demà últim dia] Sigues membre de l’Equip Motor del contingent català a l’European Jamboree 2020

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge us ofereix l’oportunitat de viure l’Aventura Internacional des d’una nova perspectiva: formant part de l’Equip Motor del contingent català a l’European Jamboree 2020 que se celebrarà a Polònia.

Notícia
22.01.2019.

Participa a la WOSM European Agora 2019

Tens entre 18 i 22 anys? No et pots perdre l’Àgora Europea de WOSM! Aquest any, se’n celebra la 12a edició del 10 al 14 d’abril a Eslovàquia.

Notícia
17.01.2019.

Torna la TRINCA, la formació per a responsables de projectes internacionals

Un any més torna la TRINCA, la formació per a responsables de projectes internacionals. Per resoldre tots els dubtes i fer una bona preparació de les tasques, reserveu-vos la data: diumenge 3 de febrer, a la seu de la FCEG. A més, ja podeu inscriure-us-hi a través del formulari abans del 28 de gener. 

Notícia
23.10.2018.

La International Fair 2018 ja és aquí!

Comença el curs i comenceu a donar voltes a això de fer campaments internacionals? Busqueu inspiració? No sabeu si fer servei i/o anar a conèixer escoltes d’altres llocs? La International Fair és el vostre espai!

Notícia
11.10.2018.

Torna la JOTA-JOTI!

La Jamboree de les Ones i el Jamboree d'Internet és una oportunitat per als i les participants de conèixer nous projectes i experiències d'Organitzacions Escoltes i Guies i fer nous amics i amigues.

Notícia
17.08.2018.

"Als caps del meu fill", la carta d'una mare agraïda

Compartim les boniques pararules que una mare d'un llop d'Itàlia dirigeix als caps del seu fill després que aquest hagi tornat de campaments, traduïda al català.

Notícia
02.08.2018.

Aquest estiu més de 120 grups surten de Catalunya per fer els campaments

Un any més, han estat més de 120 grups els que han escollit sortir de Catalunya per viure l'aventura internacional durant campaments d'estiu a través de descobertes, rutes, conèixer l’escoltisme mundial o desenvolupar projectes de cooperació.

Notícia
03.07.2018.

Festival de curts per celebrar el centenari de la branca Truc

Enguany se celebra el centenari de la branca Truc (Rovers, en anglès) i amb aquest pretext la WOSM organitza diversos esdeveniments i activitats. Una d’aquestes propostes és el “World Scout Film Fest”, un festival de curts dirigit a membres d'aquesta branca.

Notícia
18.06.2018.

20.000 infants i joves de Catalunya viuran l’experiència dels campaments escoltes aquest estiu

El mes de juny inicia el compte enrere per als campaments d’estiu. Enguany, uns 20.000 infants i joves d’arreu de Catalunya gaudiran un any més de l’experiència d’algun dels gairebé 700 campaments que organitzen les tres entitats que formen la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).

Notícia
10.05.2018.

Nou formulari web per a ampliar l'assegurança de campaments fora de Catalunya

Si esteu preparant els vostres campaments fora de Catalunya, heu de saber que des d'avui mateix hi ha un nou sistema per a ampliar l'assegurança: un formulari online.

Notícia
09.05.2018.

L’escoltisme és un pont als intercanvis internacionals

Un dels pilars de l’escoltisme és la seva voluntat de crear llaços a nivell internacional amb agrupaments, joves i infants d’arreu del món. Durant l’any es realitzen nombroses trobades escoltes a diferents països i continents que podeu consultar a l’apartat l’Aventura Internacional.

Entrevista
22.02.2018.

"Ens vam adonar que en això consisteix l’escoltisme: fer servei i deixar el món millor de com l’hem trobat"

Crèiem important entendre el conflicte i descobrir el nostre punt de vista davant de la situació. Conèixer les guies d’Atenes va facilitar intercanviar i compartir diverses maneres de fer escoltisme. El fet d’haver anat fins allà va ser clau en la nostra sensibilització. Finalment la nostra acció ha estat més una descoberta que no pas un servei. Truncar fronteres vol dir destruir murs per unir persones.

Notícia
07.02.2018.

La TRINCA 2018 forma una vintena de caps

Un any més s’ha celebrat la TRINCA, una formació per a aquells i aquelles caps d’unitat que volen desenvolupar un projecte de curs a l’estranger aquest any.
 

Notícia
24.01.2018.

S’obren les inscripcions de la TRINCA 2018

Un any més torna la TRINCA, la formació per a responsables de projectes internacionals. Per resoldre tots els dubtes i fer una bona preparació de les tasques, reserveu-vos la data: diumenge 4 de febrer, a la seu de la FCEG (C. Mare de déu del Pilar, 16, 08003 Barcelona). A més, ja podeu inscriure-us-hi a través del formulari abans del 30 de gener.

Notícia
12.01.2018.

Ajuts als agrupaments de MEG per participar al PIOCAM 2018

MEG atorgarà ajuts econòmics per a cobrir el transport a aquells agrupaments de l'entitat que participin al PIOCAM 2018. S'amplia, a més, el període d'inscripcions fins el 15 de març.

Notícia
01.12.2017.

Darrer mes per preinscriure's a PIOCAM 2018!

L’estiu del 2018 tornarà a tenir lloc el campament internacional escolta de Pioners i Caravel·les a Mallorca, organitzat per 4vents. Les inscripcions ja són obertes.

Notícia
23.10.2017.

Torna la International Fair 2017!

Us esteu plantejant realitzar un projecte internacional aquest curs i necessiteu una mica d’inspiració? La International Fair és el vostre lloc!

Notícia
02.08.2017.

Aquest estiu 127 grups marxen fora de Catalunya per a fer-hi els seus campaments

Surten de Catalunya per a fer descobertes, rutes, conèixer l’escoltisme mundial o desenvolupar projectes de cooperació.

Notícia
13.03.2017.

Actualitzades les normatives de destí per a campaments fora de Catalunya

Esteu pensant en fer uns campaments fora de Catalunya? Doncs consulteu abans les normatives dels llocs de destí per assegurar-vos que compliu tots els requisits i que prepareu la documentació necessària!

Entrevista
13.02.2017.

"Al camp de treball intentem que els participants coneguin l’escoltisme i el guiatge"

Busquem que els participants puguin viure experiències diferents i innovadores que després els converteixin en actius socials per al canvi

Notícia
23.01.2017.

Voleu jugar a “Fronteres Invisibles”, el joc dels Truc 2 de l’AEiG Rudyard Kipling?

L’activitat està dirigida a nois i noies a partir de 15 anys, que s’han de posar a la pell de persones migrades que volen aconseguir el permís de residència. 

Notícia
13.01.2017.

Obertes les inscripcions per la TRINCA 2017

Arriba la TRINCA 2017, la formació per a caps que s’embarquen a l’aventura internacional.

Notícia
11.01.2017.

WAGGGS Europa et busca

L'Associació Mundial de Noies Guies i Noies Escoltes (WAGGGS) a Europa us oferix l'oportunitat de formar part dels equips europeus pel trienni 17-19.

Notícia
13.12.2016.

Rècord de participació a la International Fair 2016

Creix l’interès pels projectes internacionals, i això es demostra amb la participació creixent que rep cada any la International Fair, l’activitat de descoberta adreçada a aquelles unitats amb ganes de dur a terme alguna activitat o projecte internacional.

Notícia
22.11.2016.

Obrim la convocatòria interna de finançament 2017

Podeu presentar projectes de foment del voluntariat i d'interès social fins el 22 de gener, i els d'internacional fins el 26 de febrer.

Opinió
09.11.2016.

Una experiència internacional

Quan vas a una trobada d’aquestes dimensions no saps ben bé què esperes trobar-hi

Notícia
08.11.2016.

Torna la International Fair!

Us esteu plantejant realitzar un projecte internacional aquest curs i necessiteu una mica d’inspiració? La International Fair és el vostre lloc!

Entrevista
10.10.2016.

"M’agrada conèixer altres maneres de fer d'escoltes d’arreu del món"

El KISC és un lloc màgic i no només per la impressionant natura que l’envolta, sinó per la gent que hi ha, la nostra manera de fer i la nostra determinació per deixar el món millor de com l’hem trobat.

Notícia
28.09.2016.

T’imagines una Jamboree a distància? Torna la JOTA / JOTI!

El 14, 15 i 16 d'octubre es celebrarà la JOTA / JOTI 2016, en què escoltes de tot el món poden contactar a través de les ones de ràdio i d'internet per conèixer experiències i fer amics i amigues d'arreu.

Notícia
26.09.2016.

Barcelona acollirà el seminari europeu d’escoltisme marí Eurosea

L’Equip Marí d’Acció Escolta acollirà la catorzena edició de l’Eurosea amb el suport de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge l’estiu de 2018 a Barcelona.

Notícia
08.09.2016.

L’ANPEC participa a l’assemblea de la Unió Parlamentària Escolta Mundial

L’associació Nacional de Parlamentaris Escoltes de Catalunya, de la mà del seu president Fabian Mohedano, va assistir el passat cap de setmana del 31 d’agost i 1 de setembre a l’assemblea de la Unió Parlamentària Escolta Mundial que es va celebrar a Estocolm, Suècia.

Entrevista
04.09.2016.

"Apostem per les accions de puça i per l’educació en el lleure com a motor del canvi social"

El nostre propòsit inicial com a persones joves, motivades i actives dins el món del lleure era ajudar els i les refugiades mitjançant el joc, el teatre i la música Tenim molta feina a fer i moltes coses a explicar i documentar. Volem fer difusió directa del que hem viscut i el que hem après Tot el que hem après al llarg de la nostra vida com a escoltes ha estat fonamental pel dia a dia allà

Notícia
09.08.2016.

Aquest estiu més de 120 grups estan vivint l'aventura dels campaments internacionals

Fer rutes, descobertes, conèixer l’escoltisme mundial i desenvolupar projectes de cooperació són algunes de les raons que els empenyen a aventurar-se a sortir de Catalunya.

Notícia
02.08.2016.

15 joves escoltes i d’esplais porten el lleure cap a Grècia

Desenvoluparan un projecte educatiu amb infants que viuen al camp de refugiats de Skaramagas.

Notícia
27.06.2016.

L’Assemblea Europea d’Escoltisme i Guiatge reafirma el seu compromís a favor de les persones refugiades i migrants

L’Assemblea Europea d’escoltisme (WOSM) i de guiatge (WAGGGS), celebrada del 17 al 21 de juny a Noruega, ha reafirmat el seu compromís amb els Drets Humans i la crisi humanitària dels migrants i refugiats a través de l’aprovació d’una resolució sobre aquest tema impulsada per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge.

Notícia
20.06.2016.

15a Assemblea Europea d’Escoltisme i Guiatge: Elecció dels nous comitès europeus

Membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge participen a les Assemblees Regionals Europees en representació de Catalunya

Notícia
06.06.2016.

El Projecte 4vents rep el 30è Premi a la Normalització Lingüística i Cultural de l’ADAC

L’Ateneu d’Acció Cultural (ADAC) guardona cada any les persones i entitats que defensen la llengua i cultura catalanes.

Opinió
02.06.2016.

Truc és el punt àlgid on es materialitza tot el que hem après durant la nostra etapa al cau.

Ser crítics i actius és important per mantenir viu l'escoltisme i per posar al servei dels altres els valors i l'educació que hem rebut al cau.

Notícia
04.05.2016.

Manel Subirà dóna material històric escolta al Moviment

Manel Subirà ha fet un donatiu de material escolta entre el qual destaca una extensa col·lecció de segells, fotografies de diferents Jamboree i fulards.

Entrevista
19.04.2016.

“Els escoltes i guies del món som més semblants del que pensem”

La llei escolta és un sistema de valors que com a persones ens fem propis

Notícia
23.03.2016.

"Mostreu a la comunitat i al món que junts podem ajudar a aturar aquest terror sense sentit"

Comunicat de l'Organització Mundial del Moviment Escolta davant els atacs a Brussel·les.

Notícia
14.03.2016.

L’AEiG Torrent de les Bruixes rep un dels Premis de d’Educació en el lleure de la Fundació Carulla

El grup de Trucs de l’AEiG Torrent de les Bruixes de Terrassa va rebre un dels Premis d’Educació en el lleure de la Fundació Carulla pel seu projecte d’intercanvi Detrunkis cap a nous horitzons dut a terme el passat estiu a Guatemala.

Notícia
03.03.2016.

El 13 de març tanca la convocatòria de subvencions per a projectes internacionals

Si esteu preparant uns campaments internacionals i voleu demanar una subvenció per ajudar a cobrir les despeses us heu d'afanyar!

Notícia
15.02.2016.

Obertes les inscripcions a l’Àgora 2016 – Color per al teu món!

L’Àgora 2016 és un esdeveniment internacional i una eina educativa enfocada als Ròvers/Claners/TRUC d’arreu d’Europa per treballar l’apoderament juvenil.

Entrevista
15.02.2016.

“El poble sahrauí és un poble organitzat i amb moltes capacitats, sovint desaprofitades pel context en què viuen”

Hem conegut de primera mà el conflicte polític en el que es troba el poble sahrauí de la veu dels propis implicats, adonant-nos que per a ells és una situació molt dolorosa i que per la nostra societat són uns grans desconeguts.

Notícia
13.01.2016.

Fem servei als campaments... també a Europa!

Arreu d'Europa hi ha moltes propostes d'associacions escoltes i guies per fer servei ambiental. Tot contribuint a millorar els entorns naturals i rurals i els equipaments d'ús públic, podem conèixer nous territoris i fer amics internacionals. Aquí teniu tres exemples propers:

Notícia
07.01.2016.

Escoltes de Figueres i joves sahrauís treballen conjuntament per l'educació en el lleure durant 12 dies

Els trucaires de l’AEiG Sant Pere han viatjat al campament de refugiats sahrauís de Smara en el marc del projecte "Junts pel lleure", que vol compartir recursos sobre lleure perquè els joves d'allà puguin organitzar les seves pròpies activitats.

Notícia
27.12.2015.

Obertes les inscripcions per la Trinca 2.0! (fins el 22 de gener)

La TRINCA 2.0 és un espai de trobada i de formació per a tots aquells caps que esteu desenvolupant un projecte a nivell internacional.

Notícia
30.11.2015.

Obrim la convocatòria interna de finançament 2016

Podeu presentar projectes de foment del voluntariat i d'interès social fins el 24 de gener, i els d'internacional fins el 13 de març.

Notícia
18.11.2015.

Pre-inscripcions a la Roverway obertes fins el 15 de desembre!

La Roverway, la trobada de ròvers, trucs i claners de tot Europa ja s’acosta i és el moment de fer passos en ferm per a poder-hi participar.

Notícia
16.11.2015.

Comunicat de l’escoltisme mundial sobre els atemptats de París

L’Organització Mundial del Moviment Escolta està en xoc després dels atemptats que han tingut lloc a París.

Notícia
11.11.2015.

International Fair 2015, un espai per conèixer les millors propostes internacionals!

Us esteu plantejant realitzar un projecte internacional aquest curs i necessiteu una mica d’inspiració? La International Fair és el vostre lloc!

Notícia
10.11.2015.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ofereix la seu de Valldoreix per acollir persones refugiades

Temporalment i mentre l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès els cerca una llar definitiva, MEG cedirà les instal·lacions de la seu central de Can Cadena, a Valldoreix, per tal de normalitzar en la mesura del possible la seva situació.

Notícia
19.10.2015.

Un mapa on veure tot l'escoltisme i guiatge europeu

Els Scouts i Guies de França han creat aquest mapa, que n'ofereix una visió molt completa.

Notícia
29.09.2015.

Participa a la Jamboree de les Ones i la Jamboree d'Internet!

El 16, 17 i 18 d'octubre es celebrarà la JOTA / JOTI 2015, en què escoltes de tot el món poden contactar a través de les ones de ràdio i d'internet per conèixer experiències i fer amics i amigues d'arreu.

Notícia
08.09.2015.

Posicionament de l’escoltisme i el guiatge català en solidaritat a les persones refugiades

Els escoltes i guies, persones compromeses amb l’entorn i amb vincles a tots els territoris del món, estem vivint aquesta situació amb profunda tristesa, ràbia i impotència.

Notícia
07.09.2015.

Sis mesos d’Scoutasmus al Canadà

La Meritxell ha participat al moviment escolta canadenc durant una estada d'estudis en aquest país i ens explica la seva experiència.

Notícia
31.08.2015.

Els moments més màgics viscuts als campaments d'estiu

Quin ha estat per a tu el moment més irrepetible d'aquests campaments? Potser el trobaràs en aquesta llista feta amb imatges penjades per escoltes i guies a les xarxes socials. 

Notícia
26.08.2015.

Diari d'un campament

Dues caravel·les de l'AEiG Pla de l'Estany ens expliquen com va anar el campament que van fer a Sant Mer aquest estiu amb uns escoltes italians.

Notícia
20.08.2015.

Quatre agrupaments catalans acullen un intercanvi sobre memòria històrica i interculturalitat amb escoltes de Bòsnia i Montenegro

Un grup de 70 escoltes i guies de Bòsnia, Montenegro i Catalunya realitzen un projecte conjunt per treballar la memòria històrica, la construcció de pau i la interculturalitat.

Notícia
19.08.2015.

“Una de les millors experiències per a conèixer gent i cultures diferents”

En Gerard, la Laura, l’Oriol, en Robert i la Xènia ens expliquen la seva experiència a la Setmana Escolta a Taizé, en què han conviscut amb persones d’arreu del món.

Notícia
13.08.2015.

De Berga a l'Alguer: intercanvi entre unitats de RiNG

En el marc del "Rebombori" del projecte 4vents, els Ràngers i Noies Guies de l'AEiG Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella han fet un intercanvi aquest estiu amb el reparto Jawell de l’Alghero 3.

Notícia
12.08.2015.

El Dia Internacional de la Joventut se centra en la participació

Avui, 12 d'agost, se celebra arreu del món aquest dia, centrat enguany a promoure la participació dels joves a nivell social, econòmic i polític.

Notícia
01.08.2015.

Els escoltes i guies de tot el món celebrem el World Scarf Day

L’1 d’agost és el “Dia mundial del fulard”, un dia en què els escoltes i guies mostrem en públic els valors i la tasca que fem dia a dia des dels agrupaments. 

Notícia
31.07.2015.

Més de 100 campaments fora de Catalunya aquest estiu

Enguany ja són més de 100 grups de 77 agrupaments de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya que marxen a fer els seus campaments d’estiu fora de Catalunya i que faran d’ambaixadors i ambaixadores del nostre moviment fora del nostre territori.

Notícia
28.07.2015.

S'inagura la 23a Jamboree Escolta Mundial a Japó

Des d'avui  i fins el 8 d’agost de 2015, es celebra a Kirar-hama (Yamuaguchi, Japó) la trobada internacional escolta més important, adreçada a adolescents i joves d’entre els 14 i 17 anys. A la inauguració hi han assistit 7.000 persones.
 

Notícia
06.07.2015.

L'AEiG Pla de l’Estany, d'intercanvi amb un agrupament italià

L'agrupament realitza el seu segon intercanvi amb un agrupament escolta italià aquests dies a Sant Mer (Vilademuls).

Notícia
05.06.2015.

Prepara’t per la Roverway!

Troba la teva manera de participar a aquesta trobada de Truc de tot Europa que tindrà lloc a França l'estiu del 2016!

Notícia
12.05.2015.

S'apropa la Setmana Escolta a Taizé

Aquest estiu tindrà lloc una nova trobada escolta a Taizé, una oportunitat per participar de la vida d’aquesta comunitat monàstica i conèixer escoltes i guies de diferents països!

Notícia
28.04.2015.

Donem suport a la societat i als escoltes del Nepal davant de la situació d’emergència creada pel terratrèmol

L’escoltisme i el guiatge català vol mostrar el seu condol per les víctimes del terratrèmol al Nepal del passat 25 d’abril i mostrar el seu suport a les tasques de rescat i de suport a les víctimes que s’hi estan duent a terme.

Notícia
13.04.2015.

Propostes per fer campaments internacionals aquest 2015

Aquí teniu algunes idees per si aquest estiu voleu viure l'aventura internacional amb la vostra unitat o com a caps (inclosa una oportunitat per fer-ho sense sortir de Catalunya). Trieu el que trieu, si feu campaments internacionals, no us perdeu la JAMbarretina!

Notícia
17.03.2015.

Nou número d'El Correu: eduquem per a la transformació social?

Com entenem la transformació social al cau? El Correu 91 inclou un dossier central sobre aquest tema, amb un reportatge a fons, articles d'opinió, exemples de projectes i altres continguts.

Notícia
03.03.2015.

El 15 de març tanca la convocatòria de subvenció de projectes internacionals

Esteu preparant uns campaments internacionals i voleu demanar una subvenció per ajudar a cobrir les despeses? Afanyeu-vos-hi!

Notícia
03.03.2015.

Tens entre 18 i 22 anys? Participa a l’Agora 2015 a París!

Ets escolta o guia i tens entre 18 i 22 anys? Tens experiència en xarxa nacional o Fòrum Ròver? L’Àrea Internacional de la FCEG té una proposta per a tu: l’Agora 2015.

Notícia
26.02.2015.

El MISC fa un any! T'atreveixes a mirar al teu interior?

La Zsuzsanna, una noia hongaresa, ha fet una estada al MISC, el primer centre escolta dedicat al treball de l'espiritualitat, i ens explica la seva experiència en un vídeo. 

Notícia
29.01.2015.

Escolta i migrat? Sigues part del canvi!

Estàs cansat/da que el moviment escolta a Barcelona no reflecteixi la multiculturalitat de la ciutat? Participa i comparteix experiències amb gent com TU. Ens atrevim a somiar i creiem que un altre món millor és possible.

Notícia
14.01.2015.

Tota la informació de la TRINCA 2.0

La TRINCA 2.0 és un espai de trobada i de formació per a tots aquells caps que esteu desenvolupant un projecte a nivell internacional. Durant dos dies rebreu assessorament per escollir el projecte internacional que millor s’adapta a les necessitats de la unitat o formació per tal de fer-lo un projecte més complet i enriquidor per a tothom. La TRINCA 2.0 és un espai imprescindible per tots els que ja teniu clar que fareu projecte internacional enguany  i enriquidor per a tots aquells que vulgueu descobrir i aprofundir en la vessant internacional del moviment.

Notícia
09.01.2015.

Comunicats de l’escoltisme francès davant els fets de Charlie Hebdo

En motiu de l’atemptat de Charlie Hebdo, les associacions escoltes i guies franceses estan difonent els següents comunicats.

Notícia
19.12.2014.

L’Academy 2014: un espai per fer créixer l’escoltisme i el guiatge!

L'Alba Martín, la Núria Montanyà i la Marina Vilà, que han participat des de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge en aquesta formació sobre educació, comunicació i escoltisme, ens expliquen la seva experiència.

Notícia
17.12.2014.

200 persones participen a l’acte central de la Llum de la Pau a Bellpuig

La rebuda de la flama, que els escoltes i les guies escampem arreu del món com a símbol de pau i esperança, va ser d’allò més especial.

Notícia
21.11.2014.

International Fair 2014

Us esteu plantejant realitzar un projecte internacional aquest curs i necessiteu una mica d’inspiració?

Notícia
23.09.2014.

L'edició de la JOTA-JOTI 2014 ja és aquí! Vols participar-hi?

La JOTA-JOTI és l'esdeveniment escolta més gran del món on hi participen prop d'un milió escoltes i guies provinents de més de 160 països diferents. Tindrà lloc els propers 18 i 19 d’octubre.

Notícia
20.08.2014.

Èxit del Piocam 2014, primer campament internacional d’estiu organitzat per 4vents

El 17 d’agost va finalitzar el Piocam 2014 a la finca Escolta de s’Hort de Son Serra de Mallorca.

Notícia
15.08.2014.

L’Assemblea Mundial del Moviment Escolta reafirma el seu compromís per l’educació per la pau a l’escoltisme

La Conferència Mundial Escolta, celebrada entre l’11 i el 15 d’agost a Ljubjiana (Eslovènia), ha reafirmat el seu compromís envers l’educació per la pau en aprovar avui, durant la darrera sessió de la seva assemblea general, una resolució impulsada per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).

Notícia
07.08.2014.

Participem a l’Assemblea Mundial del Moviment Escolta a Eslovènia

6 delegats de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge participaran entre l’11 i el 15 d’agost a la 40a Assemblea General de l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM).

Notícia
06.08.2014.

13 dies plens d’intensitat a Bòsnia!

50 escoltes catalans i bosnians han participat en un intercanvi entre el 13 i el 26 de juliol del 2014. Aquest post explica la seva experiència!

Notícia
01.08.2014.

Els escoltes i guies de tot el món ens posem el fulard en el World Scarf Day

L’1 d’agost és el “Dia mundial del fulard”, un dia escollit perquè tots els escoltes i guies mostrem en públic els valors i la tasca que fem dia a dia des dels agrupaments. 

Notícia
30.07.2014.

Els campaments, un repte i una experiència adequada a cada edat

Una ruta amb caiac a Polònia pot ser un repte per a una trucaire... per a un castor, ho serà dormir set dies seguits en una tenda! Descobrim experiències per a diferents edats amb l'AEiG Jaume Caresmar - Ma Antònia Salvà d'Igualada.

Entrevista
04.07.2014.

“El cau és el lloc on he après totes les eines que ara em permeten fer el que faig”

Durant tota la meva vida he estat una apassionada del cau. Crec que t’aporta coses que no pots aconseguir enlloc més

Opinió
16.06.2014.

Vivint l’Erasmus amb un punt escolta

L’experiència de la inauguració del curs va ser brutal, vam fer un pas de branca calcat al que fem al meu agrupament

Notícia
04.06.2014.

MEG dóna l’1% dels ingressos propis a projectes de cooperació de Pallassos Sense Fronteres, BasiG-ESFA i A Jud-àfrica

Es repartiran 7.000 euros entre tres projectes, consistents en oferir suport emocional a la infància a Bòsnia, formar estudiants d’arquitectura de Guatemala en qüestions de cooperació i finançar un centre de formació a Burkina Faso.

Notícia
22.05.2014.

Un agrupament de l'Alguer busca un agrupament de MEG per fer un projecte conjunt

Són un grup de 8 joves de 14 i 15 anys de l'Agrupament Alghero 3 que estan impulsant un projecte conjunt de cara al curs vinent amb altres unitats d'Itàlia (Torino i Perugia). Busquen una unitat de Catalunya que també tingui ganes de participar-hi.

Notícia
13.05.2014.

El MISC, protagonista de la revista El Correu 88

A banda d’un ampli reportatge sobre el nou centre escolta que vam inaugurar el febrer a Montserrat, a la revista hi trobaràs molts altres continguts interessants!

Entrevista
13.05.2014.

"Ser cap és el millor que pots fer a la teva edat"

Aquest projecte s’emmiralla exactament en el que volem aconseguir Aquesta vessant internacional, aquesta possibilitat de formar part d’alguna cosa més gran, és molt important. Potser com a noi o noia no ho pots veure, però, un cop ets cap, ho has de sentir Quan siguis més gran seràs feliç mirant enrere i pensant, “sí, això va ser una gran inversió del meu temps. He après i donat tant que ara sóc més ric que no pas abans”

Notícia
26.04.2014.

Eleccions europees 2014: formació i debat per a entitats socials

La Taula del Tercer Sector, de què formem part des de MEG, organitza tres sessions de formació i debat sobre qüestions d’especial interès per a les entitats socials, amb motiu de les Eleccions al Parlament Europeu del proper 25 de maig.

Notícia
08.04.2014.

4 curtmetratges sobre el dret a la salut a l'Àfrica: vota el teu preferit!

Fins el 20 d'abril es poden votar els curtmetratges presentats al concurs RECreactiva't: projectem per Àfrica. Els han fet joves de centres de secundària i d'entitats de lleure, entre els quals hi ha l'AEiG Les Gavarres i l'AEiG MontsantCim.

Notícia
02.04.2014.

Resolta la convocatòria de finançament intern 2014 [actualitzat: internacional també!]

Ja podeu consultar la resolució per a les línies de foment del voluntariat, interès social, suport a les famílies i internacional.

Notícia
01.04.2014.

MEG convoca un concurs per donar l’1% dels ingressos propis a projectes de cooperació pel desenvolupament

L’objectiu és finançar projectes de cooperació pel desenvolupament d’altres entitats. S’hi poden presentar projectes fins el proper 25 d’abril.

Notícia
31.03.2014.

Setmana Escolta a Taizé

Aquest estiu tindrà lloc una nova trobada escolta a Taizé, una oportunitat per participar de la vida d’aquesta comunitat monàstica i conèixer escoltes i guies de diferents països!

Notícia
28.03.2014.

Arriba la JAMBarretina 2014!

Teniu un projecte internacional entre mans amb la vostra unitat? Marxeu de campaments a l’estranger aquest estiu? La JAMBarretina és l’activitat que estàveu esperant!

Notícia
11.03.2014.

Últims dies per presentar projectes internacionals a la convocatòria de finançament intern!

Aquest diumenge 16 de març finalitza el termini per presentar els projectes de la línia internacional de finançament intern. A l'Espai del cap hi podeu trobar la convocatòria i els documents a presentar.

Notícia
05.03.2014.

El nou joc viral escolta i guia que arrasa a les xarxes socials: #neckernomination

Sabies que molts escoltes i guies arreu del món estan compartint a Facebook missatges amb l’etiqueta #neckernomination? Tot plegat té l’origen en la lluita dels escoltes irlandesos contra el consum abusiu d’alcohol.

Notícia
27.02.2014.

Voleu conèixer i intercanviar experiències, de forma virtual, amb un grup de llops i daines italians?

Des del Corpo Nazionale Giovani Esploratori ed Esploratrici Italiani (CNGEI), l'associació d'escoltisme laic italià, ens fan arribar una proposta per tal que les nostres unitats de Llops i Daines puguin treballar la dimensió internacional de l'escoltisme i el guiatge.

Notícia
24.02.2014.

Més de 100 persones participen a la inauguració del MISC

Dissabte vam inaugurar el Montserrat International Scout Centre (MISC). Més d’un centenar de persones van poder fer un tastet del programa de treball que s’hi durà a terme, visitar les instal·lacions i molt més.

Notícia
18.02.2014.

Tot a punt per inaugurar el MISC

Aquest dissabte 22 s'inaugura el Montserrat International Scout Centre (MISC). Ja pots consultar el seu web en català, castellà, anglès i francès i també la nota de premsa.

Notícia
04.02.2014.

Inaugurem el MISC, un nou centre escolta internacional a Montserrat

El 22 de febrer, Diada del Pensament, inaugurem el Montserrat International Scout Centre (MISC), un nou espai per a caps escoltes i guies on desenvolupar la teva dimensió espiritual. No hi faltis!

Notícia
31.01.2014.

PIOCAM 2014: Trobada internacional de Pioners i Caravel·les a Mallorca

Amb el lema “Explora el passat per entendre el present i construir el futur”, del 6 al 17 d'agost se celebrarà a Mallorca PIOCAM 2014, un camp organitzat per 4vents i amb coordinació d'Eurotrànsit.

Notícia
08.01.2014.

Si vols fer un projecte internacional, no et perdis la TRINCA 2.0

Al febrer tindrà lloc una nova edició de la TRINCA 2.0, un espai de trobada i de formació per tots aquells caps que desenvolupen projectes a nivell internacional. 

Opinió
02.01.2014.

Scoutasmus

Els diumenges amb ells són el meu refugi lluny de la “bombolla Erasmus” i de les dificultats de reprendre una vida a l’estranger

Notícia
18.12.2013.

Nou projecte per a unitats de Truc: intercanvi sobre memòria històrica amb escoltes bosnians

Eduquem per deixar el món millor del que ens l’hem trobat, i ara tenim entre mans un projecte d’intercanvi amb 30 trucaires de Bòsnia basat en la construcció de pau.

Notícia
10.12.2013.

Obrim la Convocatòria interna de finançament 2014

Els agrupaments interessats tenen temps fins el 19 de gener -16 de març en el cas dels projectes internacionals- per presentar els seus projectes a la Convocatòria interna de finançament de MEG.

Notícia
09.12.2013.

Mandela i l’escoltisme: el moviment diu adéu a un dels seus grans defensors

El líder antiapartheid era el patró dels Scouts de Sud-àfrica, una organització pionera en la lluita contra la discriminació de la població negra.

Notícia
05.12.2013.

Celebrem el Dia Internacional del Voluntariat

El 5 de desembre se celebra aquest dia arreu del món. Recollim vídeos, moments, tweets i "garrotins" que ens recorden que ser cap escolta i guia és un clar exemple d’energia voluntària! 

Notícia
12.11.2013.

Comença el compte enrere per la Jamboree 2015

Del 28 de juliol al 8 d’agost de 2015, es celebrarà a Kirar-hama (Yamuaguchi, Japó) la 23a Jamboree Escolta Mundial.

Notícia
11.11.2013.

Com acollir un camp de treball o camp de voluntariat?

Aquest és el títol d’una xerrada que tindrà lloc aquest dimecres 13 de novembre, organitzada per l’SCi i el CRAJ. No te la perdis!

Notícia
29.10.2013.

Campaments internacionals? Consells aquí!

Després de participar en una trobada internacional, els pioners i les caravel·les de l’AEiG Cavall Bernat de Manresa han creat un web amb recomanacions per ajudar altres unitats que vulguin fer una aventura similar!

Notícia
24.10.2013.

Si penses en uns campaments fora de Catalunya, no et perdis la International Fair!

Aquest dissabte, a la seu de la FCEG, es presentaran totes les propostes de campaments internacionals existents per aquest curs. Totes les unitats interessades poden treure-hi el cap!

Opinió
18.10.2013.

Ampliem horitzons: campaments internacionals a KISC

Tot el que vam viure ens unirà per sempre, perquè són d’aquells records que et marquen un abans i un després

Notícia
14.10.2013.

Una festa del Pas amb accent suís

Us imagineu compartir la festa del Pas amb un grup d’escoltes suïssos? Això és el que van fer aquest any a l’AEiG Pinya de Rosa, de Blanes.

Notícia
11.10.2013.

Escoltes d’arreu d’Europa es troben a Barcelona aquest cap de setmana

La FCEG acull la reunió anual del Grup Lisboa, que tractarà l'aprenentatge servei i el lideratge de grup, entre altres temes.

Notícia
27.09.2013.

Preinscriu-te als monogràfics i assegura’t la plaça!

Fins al 4 d’octubre et pots preinscriure a algun dels 9 monogràfics per aquest curs. Afanya’t, només es faran els que tinguin prou gent preinscrita!

Notícia
11.07.2012.

Ja és aquí la Roverway 2012!

Notícia
12.01.2011.

Jamboree Mundial 2011 a Suècia

Notícia
02.06.2010.

Mini-Jambarretina a Can Girona