Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Etiqueta lideratge juvenil

Notícia
22.04.2020.

MEG s'adhereix al manifest de la vaga pel clima del 24 d'abril

​Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens sumem a les entitats, col·lectius i associacions d’aquesta xarxa que vol una sortida de la crisi sanitària amb el medi ambient i les persones amb criteris de justícia social i climàtica al centre.

Notícia
17.04.2020.

Crida per realitzar projectes d'ApS durant la crisi per la COVID-19

El Centre Promotor d’ApS fa una crida a participar en l'activitat d’aprenentatge servei en situació de confinament per tal de mitigar alguna de les conseqüències de la COVID-19 utilitzant l'etiqueta #ApSdesdeCasa.

Notícia
18.12.2019.

COMUNICAT: L’associacionisme juvenil es mou!

Per un transport públic que respongui a les nostres necessitats.

Notícia
16.12.2019.

20 anys de Llum de la Pau a Catalunya

Aquest diumenge 15 de desembre, Sant Pere de Torelló va acollir la 20a edició de l'acte de rebuda de la Llum de la Pau de Betlem a Catalunya.

Notícia
08.05.2019.

‘Competències per a la vida en el lleure educatiu’

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha participat de l'elaboració i de l'acte de presentació de la publicació ‘Competències per a la vida en el lleure educatiu’ constata que les 7 macro-competències base del currículum definides per l’UNESCO també s’aprenen en el lleure educatiu.

Notícia
30.04.2019.

2 anys de la Jamborinada!


Avui celebrem que fa 2 anys, 13.000 infants i joves vibràvem a la Jamborinada, la trobada d'escoltes i guies més gran celebrada mai a Catalunya. Va ser un dia ple de moments emotius que no oblidarem mai. Per això us deixem alguns dels moments que vam viure aquell dia, records que ens quedaran per sempre i ni el pas del temps esborrarà. Seguim treballant per deixar el món millor de com l'hem trobat tal com dèiem al manifest de la Jamborinada, perquè som #LaForçaPerMoureElMón!

Notícia
04.06.2018.

Més de 700 caps defineixen el futur de l’escoltisme català en el Congrés de Caps

El 2 i 3 de juny Vic ha acollit per primera vegada el Congrés de Caps de l’escoltisme català, una trobada on 700 caps han tancat la proposta d'associació única oberta i catalana, que es durà a votació el proper mes de novembre a les Assemblees Generals de les tres entitats.

Notícia
05.12.2017.

5 de desembre: Dia Internacional del Voluntariat

Des de l'any 1985 es celebra el 5 desembre com a Dia Internacional del Voluntariat pel Desenvolupament Econòmic i Social com a reconeixement i visibilitat de l'acció voluntària que duen a terme milers de persones i entitats d'arreu del món.
 

Opinió
26.07.2016.

Eduquem en el lideratge

Opinió
04.07.2016.

Asseguts en el foc

Notícia
01.07.2016.

[Reportatge] Líders potencials, capital humà

El concepte de lideratge és un d’aquells que pot tenir tantes definicions com persones a les quals preguntis. Cadascú pot tenir una definició particular basada en les seves experiències i idees. Liderar pot ser tant guiar com saber escoltar, i el lideratge no és una qüestió tancada, tot i que sí que és, o hauria de ser, un tema central en la vida associativa i personal.

Notícia
08.06.2016.

Lideratge a les nostres mans (Recursos)

Què és el bon lideratge? En la societat actual, marcada per una profunda crisi econòmica i de valors, es fa necessària la presència de persones amb capacitat de visionar i crear nous escenaris de futur que il·lusionin i mobilitzin individus i col·lectius. El model de bon lideratge que volem impulsar des de l’escoltisme i el guiatge és un lideratge fonamentat en la qualitat humana i que requereix una sensibilitat conscient i una espiritualitat profunda. 

Entrevista
02.06.2016.

“Intentem que el lideratge sigui compartit”

Tant important és per a nosaltres el que oferim cap a fora com el fet que sigui coherent amb com som

Entrevista
15.02.2016.

“El poble sahrauí és un poble organitzat i amb moltes capacitats, sovint desaprofitades pel context en què viuen”

Hem conegut de primera mà el conflicte polític en el que es troba el poble sahrauí de la veu dels propis implicats, adonant-nos que per a ells és una situació molt dolorosa i que per la nostra societat són uns grans desconeguts.

Notícia
18.01.2016.

Què hem extret de la FORA sobre lideratge?

Alguns dels assistents a la Formació per a Responsables Associatius (FORA) sobre lideratge personal, organitzacional i a la societat d'aquest dissabte 16 ens expliquen què han extret de les diferents ponències.

Notícia
28.12.2015.

Qui seran els ponents de la FORA del proper 16 de gener?

Fins l'11 de gener us podeu inscriure a la Formació per a Responsables Associatius (FORA) sobre lideratge personal, organitzacional i a la societat. 

Entrevista
30.11.2015.

“El cau brinda als voluntaris l'oportunitat de créixer, de qüestionar-nos i de viure'ns diferents”

Però el que aporta sempre i a tothom el fet d’anar al cau és un espai per provar, per fer les coses diferents, per expressar-te com ets, sentir-te viu i senzill i, a sobre, poder compartir tot plegat amb tantíssimes persones precioses.

Notícia
13.11.2015.

Torna la Llum de la Pau: aquest any sota el lema Connecta la Llum!

Aquest projecte escolta i guia internacional pel foment de la pau ens proposa promoure la Llum pel desenvolupament amb el lema Connecta la llum!. Ja estan disponibles els materials pedagògics!

Notícia
10.11.2015.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ofereix la seu de Valldoreix per acollir persones refugiades

Temporalment i mentre l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès els cerca una llar definitiva, MEG cedirà les instal·lacions de la seu central de Can Cadena, a Valldoreix, per tal de normalitzar en la mesura del possible la seva situació.

Notícia
26.10.2015.

Inscripcions a FORTRUC obertes a partir del 30 d'octubre

FORTRUC, la formació específica per a animadors i animadores de Truc, tindrà lloc els caps de setmana del 27-29 de novembre i el del 5-8 de desembre i us hi podeu inscriure del 30 d’octubre al 13 de novembre!

Notícia
07.10.2015.

Aquestes han estat les notícies més llegides del 2015

Voleu saber quines han estat les notícies més visitades durant el 2015 a www.escoltesiguies.cat? No us ho perdeu!

Notícia
07.10.2015.

Emocions al Pas de Branca o Passos

Aquests dies els agrupaments heu celebrat el Pas de Branca o Passos, la festa que marca l’inici del nou curs al cau i una celebració carregada de sentiments.

Notícia
24.09.2015.

Decàleg de l’escoltisme i el guiatge per les eleccions al Parlament de Catalunya del 27S

El proper diumenge 27 de setembre, els catalans i catalanes estem cridades altre cop a les urnes. Després de gairebé dues setmanes de campanya, des de l’escoltisme i el guiatge volem aprofitar l’oportunitat de canvi que es planteja per reivindicar aquells punts essencials que haurien d’assumir les institucions públiques per garantir un escoltisme de qualitat i a l’abast de tothom els propers anys.

Notícia
14.09.2015.

L'AEiG Joan Pons de Girona organitza un concert en benefici de XaropClown

El concert es realitzarà el dissabte 26 de setembre a La Copa (La Devesa) de Girona a partir de les 19h.

Notícia
03.08.2015.

Aprofiteu els campaments per fer fotos sobre "Música i escoltisme"

Com ja sabeu l’Eix del Curs 2015-2016 és "Música i escoltisme" i per això fem una crida a tots els agrupaments per tal que aprofiteu els campaments per fer fotos relacionades aquest tema!

Notícia
21.07.2015.

Disponible al web la Memòria del curs 2013-2014

La memòria del curs 2014-2015 es publicarà després de l’Assemblea General del novembre d’aquest any.

Notícia
16.06.2015.

Recull de recursos per anar de campaments

Ja s'apropen un dels dies més esperats del curs, els campaments! Us hem preparat uns recursos i consells que us seran molt útils. No us els perdeu!

Notícia
06.05.2015.

Els 10 continguts d'actualitat més llegits del passat trimestre

Voleu saber quines han estat les notícies que més us han interessat de gener a març a www.escoltesiguies.cat? No us ho perdeu!

Notícia
17.03.2015.

Nou número d'El Correu: eduquem per a la transformació social?

Com entenem la transformació social al cau? El Correu 91 inclou un dossier central sobre aquest tema, amb un reportatge a fons, articles d'opinió, exemples de projectes i altres continguts.

Notícia
16.03.2015.

Oberta la convocatòria del Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil

El 29è Premi Jaume Ciurana l’impulsen el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Josep Sans. Va destinat a grups formats com a mínim per 6 joves de més de 12 anys, integrats en organitzacions sense afany de lucre, que hagin realitzat alguna acció cívica destacada, de forma voluntària i gratuïta.

Notícia
06.03.2015.

Treballem el gènere al cau per commemorar el Dia de la Dona Treballadora

La Demarcació del Barcelonès ha creat una Comissió de Gènere amb l’objectiu reflexionar sobre aquest tema. 

Notícia
29.01.2015.

Escolta i migrat? Sigues part del canvi!

Estàs cansat/da que el moviment escolta a Barcelona no reflecteixi la multiculturalitat de la ciutat? Participa i comparteix experiències amb gent com TU. Ens atrevim a somiar i creiem que un altre món millor és possible.

Notícia
16.01.2015.

Aquestes han estat les notícies més llegides del 2014

Voleu saber quines han estat les notícies més visitades durant el 2014 a www.escoltesiguies.cat? No us ho perdeu!

Opinió
02.01.2015.

Oportunitats en els nous cursos

En poques paraules, podríem dir que el canvi ha estat com una gran revisió de les formacions per part dels formadors i les formadores.

Notícia
30.12.2014.

Participeu al I Concurs de Graffitis del terreny d'acampada La Roureda de Sant Llorenç

Voleu fer una activitat diferent tota la unitat? Teniu un bon dibuixant a l'agrupament? Us animem a participar presentant la vostra proposta de dibuix, que ha de tenir relació amb la natura.

Opinió
25.12.2014.

Una batalla perduda, un nou horitzó

L’espai d’aprenentatge més potent encara segueix essent, avui dia, el cau

Notícia
16.12.2014.

Obrim la convocatòria interna de finançament 2015

Els agrupaments interessats tenen temps fins el 25 de gener - 15 de març en el cas dels projectes internacionals - per presentar els seus projectes a la Convocatòria interna de finançament de MEG.

Notícia
15.12.2014.

Resum de la FORA d'hivern: lideratge personal, organitzacional i social

Dissabte 13 de desembre vam fer a Sant Cugat el Seminari d'Hivern de la Formació per a Responsables Associatius (FORA). Diversos ponents ens van ajudar a reflexionar sobre el lideratge personal, organitzacional i social en el marc de l'escoltisme i el guiatge i a la societat.

Notícia
21.11.2014.

S'apropa l'acte de rebuda de la Llum de la Pau

Ja falta poc perquè arribi a casa nostra la Llum de la Pau, un símbol nadalenc dels escoltes i les guies d'arreu del món. És una bona oportunitat per treballar l'espiritualitat al cau, i una manera d'escampar l'esperit escolta i guia als nostres pobles i barris!

Notícia
31.10.2014.

L’escoltisme i el guiatge català anima a omplir les urnes i el carrer el 9N

Des de les associacions escoltes i guies de Catalunya animem a totes les persones del moviment a fer de la jornada del proper 9 de novembre un èxit rotund de participació a base d’omplir els carrers i les urnes. Especialment, encoratgem els pioners i les caravel·les majors de 16 anys i els trucs, ròvers, claners i caps a exercir el seu dret a vot.

Notícia
21.10.2014.

Últimes places per participar al projecte “Activa't!”

Tens entre 20 i 30 anys i estàs a l’atur? Vols aprendre a crear i gestionar projectes de transformació social i cercar finançament per a dur-los a terme? Apunta-t’hi, és gratuït!

Notícia
07.10.2014.

Arrenquem el curs amb dos nous agrupaments

L’escoltisme i el guiatge arriben a Torrella de Montgrí i Vacarisses.

Notícia
30.09.2014.

Participem al debat "Nous lideratges en moments de canvi"

Aquest dimecres 1 d’octubre al CCCB es farà una jornada sobre nous lideratges socials i polítics, amb la participació de diversos joves, entre els quals hi ha membres de MEG. No us ho perdeu!

Notícia
18.09.2014.

15 joves de l'AEiG Sant Cugat de Salt han col·laborat en el primer camp de treball escolta de la ciutat

Ha tingut lloc entre el 3 i el 17 d’agost. Ha estat de temàtica social i ha tingut com a lema "Un Salt a la diversitat!"

Notícia
08.09.2014.

Forma’t en gènere i associacionisme juvenil amb el CNJC

Com han de treballar les entitats juvenils per esdevenir un motor de canvi cap a la igualtat de gènere? Ja et pots inscriure a dues formacions gratuïtes sobre aquest tema!

Notícia
04.09.2014.

S’obre la convocatòria dels XI Premis d’Educació en el Lleure

Fins el 10 de desembre us podeu presentar a la 11a edició d’aquests guardons que convoca la Fundació Lluís Carulla amb el suport de la Direcció General de Joventut, de la Generalitat de Catalunya i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Notícia
29.08.2014.

Es busquen esplais i caus per ser ambaixadors de la Setmana del Llibre en Català

Els esplais i agrupaments escoltes podran gaudir de descomptes en la compra de llibres i regals durant La Setmana, que tindrà lloc del 5 al 14 de setembre a Barcelona.

Notícia
26.08.2014.

Imprescindible per vosaltres quan aneu de campaments

Després de preguntar-vos a les xarxes socials què és allò que creieu imprescindible quan aneu de campaments, ens heu dit que no podeu anar-hi sense:

Notícia
28.07.2014.

Què ens aporta l’escoltisme a nivell personal?

Formació? Creixement personal? Uns valors universals? La Laia Martí hi reflexiona en aquest vídeo de la campanya #actitudvital, que vol promocionar el potencial jove d’Igualada.

Notícia
11.07.2014.

Participem a La Marxa i dibuixem junts un país millor

La propera primavera El Camí organitza La Marxa, que pretén recollir, de manera viva i tot caminant, les propostes del poble per començar a construir, amb les idees de tots, un nou país. Es tracta d'un projecte molt ambiciós on la participació de tothom serà la clau de l'èxit.

Notícia
08.07.2014.

Es busquen joves que vulguin canviar les coses i impulsar projectes de transformació

Si tens entre 21 i 28 anys i estàs en atur de llarga durada, ara pots prendre part en un procés innovador gratuït on et formaràs i duràs a terme projectes de transformació social i personal.

Opinió
03.07.2014.

L’escoltisme participa al Clean Up The Med

Sembla que fins que no participes en alguna activitat com aquesta no t’adones de totes les deixalles que hi ha al teu voltant.

Notícia
02.07.2014.

Vine a la taula rodona sobre els #reptesorganitzatius de les iniciatives socials amb vocació transformadora!

Des de MEG participem, amb altres entitats i moviments, en un debat sobre els reptes del creixement i la manera d’organitzar-nos, organitzat per l’IGOP (UAB). No t’ho perdis!

Notícia
17.06.2014.

Taller de lideratge personal i coherència interna

Et vas perdre el taller de l'abril? Ara tornarem a fer un altre, que tindrà lloc del 5 al vespre al 7 de setembre al Centre Escolta Can Palós, a Sant Boi de Llobregat.

Notícia
05.05.2014.

El 14 de juny; per un país de tots, decidim escola catalana


Des de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), formada per Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, i com a membres de la coordinadora Somescola, apostem per la defensa d’un model educatiu català i pel model d’èxit i de cohesió basat en la immersió lingüística.

Entrevista
09.04.2014.

"Mai havia estat tan terriblement cansada i, a la vegada, tan immensament feliç!"

Si desitges amb molta força fer una cosa i lluites per aconseguir-ho, tens tots els punts per arribar-hi!

Notícia
01.04.2014.

MEG convoca un concurs per donar l’1% dels ingressos propis a projectes de cooperació pel desenvolupament

L’objectiu és finançar projectes de cooperació pel desenvolupament d’altres entitats. S’hi poden presentar projectes fins el proper 25 d’abril.

Notícia
18.03.2014.

Taller de lideratge personal i coherència interna

No et perdis aquest taller, que tindrà lloc del 25 d'abril (al vespre) al 27 d'abril al Centre Escolta Can Palós, a Sant Boi de Llobregat.

Notícia
28.01.2014.

Coneix el banc de recursos de salut jove

El Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) compta amb un Banc de recursos per l'educació i la prevenció en matèria de salut i joves que conté recursos i serveis que les entitats i institucions ofereixen per tal d'educar a favor de les pràctiques saludables i prevenir comportaments de risc entre la població jove.

Notícia
22.01.2014.

Participa a La Murga, pel dret a un habitatge digne

Del 4 al 9 de juliol, els caps i els/les vostres joves entre 15 i 17 anys podeu participar al projecte La Murga, pensat per sensibilitzar sobre el dret a un habitatge digne.

Notícia
16.12.2013.

Reflexionem sobre bon lideratge, qualitat humana i espiritualitat

La Formació per a Responsables Associatius (FORA) i la presentació del nou quadern de la col·lecció “Parlem-ne”, que es van fer dissabte 14 de desembre, van generar interessants reflexions sobre aquest tema.

Opinió
16.12.2013.

Vida plena i bon lideratge (l'escoltisme: tot un exemple!)

Molts dels qui estan en llocs decisius de la política catalana van passar per l’escoltisme i allí es van forjar com a líders amb voluntat de servei i de fer país Hi ha un bon futur per Catalunya, perquè hi ha gent de “vida plena”, com els responsables de l’escoltisme, que fa del compromís amb el seu país un eix fonamental

Notícia
07.12.2013.

Experts i expertes en lideratge: coneix les persones que faran de ponents a la FORA!

El proper 14 de desembre tindrà lloc la Formació per a Responsables Associatius (FORA) sobre lideratge organitzacional, personal i a la societat. Tindrem l’oportunitat d’escoltar persones expertes en aquests temes. T'expliquem qui són i perquè les hem convidat.

Notícia
26.11.2013.

Presentem un nou "Parlem-ne" sobre lideratge, qualitat humana i espiritualitat

El proper 14 de desembre presentem un nou quadern de la col·lecció "Parlem-ne", escrit per Raimon Ribera. L'acte tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès.

Notícia
25.11.2013.

Una 37a Assemblea General històrica

Una assistència rècord, un ambient especial, votacions que definiran el futur de l’escoltisme i el guiatge... Aquest cap de setmana el #batecdecau va envair Girona!

Notícia
29.10.2013.

Augmenta l'assistència a l'Assemblea General Ordinària

L'assistència a les assemblees generals de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha crescut en els darrers 5 anys.

Notícia
25.10.2013.

Formes alternatives d’accés i tinença d’habitatge: digues la teva!

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) vol conèixer l’opinió dels joves i recollir propostes per impulsar un canvi de model d'accés i tinença de l'habitatge.

Notícia
11.10.2013.

Escoltes d’arreu d’Europa es troben a Barcelona aquest cap de setmana

La FCEG acull la reunió anual del Grup Lisboa, que tractarà l'aprenentatge servei i el lideratge de grup, entre altres temes.

Notícia
20.09.2012.

Ets un jove amb IVA?

Notícia
07.03.2012.

Relleu a la presidència del CNJC

Notícia
10.01.2012.

Guies de salut per als joves

Notícia
26.09.2011.

Premis BCJ 2011

Notícia
26.09.2011.

Premis BCJ 2011

Notícia
22.02.2011.

Per un lideratge educatiu integral

Notícia
02.12.2010.

Comitè de Qualitat Democràtica

Notícia
16.11.2010.

Premis Barcelona Ciutat Jove 2010

Notícia
06.04.2009.

XXXI Assemblea General del CNJC