Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Etiqueta natura

Entrevista
09.10.2020.

"El turisme massiu al Parc Natural del Montseny té moltes repercussions a nivell ambiental"

Trobem que tenim els boscos plens de deixalles, automòbils que aparquen als marges de les carreteres, actes d’incivisme... Des de MEG, es seguirà i ajudarà amb la campanya. Necessitem l’ajuda i l’empenta del major nombre de persones d’arreu del territori

Notícia
22.04.2020.

MEG s'adhereix al manifest de la vaga pel clima del 24 d'abril

​Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens sumem a les entitats, col·lectius i associacions d’aquesta xarxa que vol una sortida de la crisi sanitària amb el medi ambient i les persones amb criteris de justícia social i climàtica al centre.

Notícia
04.03.2020.

Muntanya 2.0. Aplicacions per anar a la muntanya

La tecnologia ha canviat l’excursionisme i pot resultar molt útil com a eina de suport, però no oblidem mai que la planificació prèvia de les excursions és la clau per anar preparats a la muntanya. 

Notícia
27.01.2020.

Els agrupaments fan servei després del pas del temporal Glòria

El temporal Glòria ha deixat un panorama desolador en molts punts del territori, sobretot al litoral català i en algunes ribes. Davant d’això, són molts els agrupaments que s’han posat en marxa per a fer servei, pal·liar-ne les conseqüències i recuperar l’entorn a nivel local. Perquè com diuen dos punts de la nostra llei, els escoltes i guies "aprenem a ser útils i a fer servei" i "defensem la natura i protegim la vida".

Notícia
27.09.2019.

Manifest de suport a la Vaga Mundial pel Clima

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens sumem a la vaga mundial pel clima i demanem que s’actui davant d’aquesta emergència climàtica que està afectant el present i el futur del nostre planeta. 

Entrevista
20.09.2019.

"Per conèixer, estimar i respectar la natura cal interferir-hi directament"

Cal que els joves s’impliquin en l’entorn per conèixer i viure en primera persona, no només passant uns dies a la natura sinó interferint-hi directament Hem conegut i après a partir de la nostra pròpia feina física sobre com es treballava al camp i com n’eren d’importants els camins pels pobles

Notícia
24.07.2019.

Mesures per fomentar l’economia circular durant els campaments

De campaments, infants i joves tenen l'oportunitat d'aprendre, conscienciar-se i veure l'impacte de l'economia circular de la manera més vivencial possible.

Notícia
29.05.2019.

De l’1 al 9 de juny, una nova edició de la Setmana de la Natura

La Setmana de la Natura és una campanya dirigida a promoure activitats a tot Catalunya per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la natura i el territori.

Notícia
15.04.2019.

Els dies 24, 25 i 26 de maig torna el Clean Up The Med

Un any més, 4vents reforça el seu compromís per salvaguardar el medi ambient de les costes de la Mediterrània, espai comú i compartit entre totes les entitats del projecte, amb l'adhesió a la campanya Clean Up the Med de Legambiente.

Notícia
09.04.2019.

L’escoltisme a punt per fer viure a 14.000 infants i joves els campaments de primavera

Durant la Setmana Santa, s’organitzaran campaments per part dels més de 200 agrupaments i un total de 14.000 joves, membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).

Notícia
02.04.2019.

Aprofitem els campaments per vigilar l'estat dels nostres boscos

Campaments i Més ens proposa col·laborar amb el projecte Alerta Forestal quan marxem de campaments, aprofitant que estem en contacte amb la natura.

Notícia
21.03.2019.

Projecte Boscos de Muntanya, una iniciativa de voluntariat ambiental

Celebrem el Dia Internacional dels Boscos apropant als agrupaments el Projecte Boscos de Muntanya, una iniciativa molt interessant de cura i protecció d’aquests paratges.

Notícia
06.03.2019.

Top 10 de les sortides per unitats

Campaments i Més va fer per a El correu núm. 100 un recull del Top 10 de les sortides ja publicades en anteriors números de la revista.

Notícia
31.01.2019.

Quan plou...stay calm and keep camping!

El mediterrani és una zona de pluges torrencials i això ho hem de tenir en compte quan marxem de campaments. No cal alarmar-nos però sí preparar-nos per afrontar-ho de la millor manera.

Notícia
19.09.2018.

Oberta la convocatòria del Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil 2018

Els agrupaments poden presentar les seves actuacions a favor de les persones o dedicades a la millora de l’entorn natural als Premis Jaume Ciurana fins el dia 15 d’octubre de 2018.

Notícia
01.08.2018.

Una jornada de servei per a Trucs i Caps als Aiguamolls de l'Empordà

Sou Trucs o Caps i voleu participar en una jornada de servei als Aiguamolls de l'Empordà amb joves d'altres agrupaments? Apunteu-vos-hi abans del 15 d'agost!

Notícia
09.07.2018.

El valor de l’acampada

Notícia
12.06.2018.

Aquests campaments fareu APS? Graveu l'experiència i presenteu-la al Premi Aprenentatge Servei!

La Red Española de Aprendizaje-Servicio, la Fundació Educo i Editorial Edebé tornen a impulsar la convocatòria de caràcter estatal Premio Aprendizaje-Servicio 2018, adreçada a entitats socials i centres educatius que estiguin desenvolupant pràctiques de aprenentatge servei.

Notícia
19.04.2018.

Promovem l'ús de la bicicleta!

Avui, Dia Mundial de la Bicicleta, volem contribuir a l’objectiu de promoure l’ús d’aquest mitjà de transport sostenible, sa i divertit, proposant-vos algunes activitats per fer al cau!

Notícia
18.04.2018.

La Fundació Josep Sans estrena nou web

Hem renovat el web de la Fundació Josep Sans (FJS) amb el propòsit de millorar la manera en que la FJS comunica, per arribar a vosaltres de manera clara, concreta i aportant valor.

Notícia
15.12.2017.

Voleu fer servei als Aiguamolls de l'Empordà?

Voleu incorporar en els vostres campaments una activitat de servei ambiental, tot col·laborant amb el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà? Podreu entrar en contacte amb els tècnics dels Parc i col·laborar amb ells en feines d'estudi i millora dels ecosistemes, o de manteniment de les infraestructures d'informació i d'acollida als visitants.

Notícia
12.12.2017.

Recursos de natura i muntanya

Aprofitant l'efemèride del Dia internacional de la muntanya, presentem enllaços d’espais i recursos per treballar i explotar el vincle existent entre escoltisme i ella.

Notícia
24.11.2017.

3a edició del postgrau "Significats i valors espirituals de la natura" en el qual participa MEG

La Universitat de Girona obre les inscripcions a la tercera edició del postgrau "Significats i valors espirituals de la natura: percepció, comunicació i integració" en el qual participa MEG.

Notícia
15.05.2017.

Torna la Setmana de la Natura! Participem-hi!

Del 2 a l'11 de juny de 2017 tindrà lloc la Setmana de la Natura, un moment de l'any de referència on tothom pot prendre part en la conservació de la natura i el medi ambient! La Setmana de la Natura vol agrupar totes les iniciatives per la conservació de la natura que tenen lloc a Catalunya i donar visibilitat a totes les entitats, organitzacions, escoles, ens locals, etc. que treballem durant tot l'any per la cura de la nostra natura i el nostre territori.

Notícia
02.02.2017.

Dia Mundial dels Aiguamolls 2017: fem servei a les zones humides de Catalunya!

Us convidem a celebrar aquesta jornada posant el vostre petit gra de sorra tot fent un servei en col·laboració amb alguna de les moltes entitats i administracions que treballen per a la conservació i millora dels aiguamolls de Catalunya.

Notícia
10.01.2017.

Nous terrenys d'acampada: Camp dels cavalls i Rocablanca

Campaments i Més obre dos nous terrenys d'acampada al municipi de Borredà, a la comarca del Berguedà: Camp de cavalls i Rocablanca.

Notícia
02.01.2017.

D'excursió, no marxeu sense mapa!

Per preparar una excursió a la muntanya és imprescindible saber quin serà el camí que farem i seguir-lo correctament. Us oferim un recull d’idees que us pot servir per saber on sou, d’on veniu i on aneu, sense que quedi cap dubte!

Notícia
21.12.2016.

Vols optar a una beca per a cursar el Postgrau “Significats i valors espirituals de la natura”?


Galetes Trias ofereix una mitja beca per a realitzar el postgrau de la Universitat de Girona en el qual participa MEG.

Notícia
19.12.2016.

Sensibilització davant dels riscos d’hivern

Des de Protecció Civil s'inicia un any més la campanya de sensibilització davant dels riscos d’hivern: nevades i glaçades, allaus, onades de fred, ventades, i prevenció d’intoxicacions i d’asfíxies per ús incorrecte de calderes i escalfadors.

Notícia
11.12.2016.

Les muntanyes i la vida escolta


Celebrem el Dia Internacional de la Muntanya recordant la importància de la muntanya per a la vida escolta com a espai de creixement i font d'aprenentatge.

Notícia
01.12.2016.

El cel nocturn durant els campaments d'hivern

Una de les activitats màgiques dels campaments és l'observació d'estels a la nit. Lluny de la contaminació lumínica de les ciutats, a la muntanya el cel i les estrelles ens cauen al damunt.

Notícia
21.11.2016.

Com podem prevenir els residus als campaments?

Entre els dies 19 i 27 de novembre s’organitza arreu d’Europa la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, per sensibilitzar sobre la importància de reduir la generació de residus, i fomentar accions per prevenir-los.

Notícia
02.11.2016.

Entra en vigor el nou Decret del lleure

Des d'aquest 1 de novembre ja ha entrat en vigor el nou Decret 267/2016 d'activitats d'educació en el lleure a Catalunya que comporta una sèrie de novetats que cal tenir en compte en el desenvolupament de les nostres activitats.

Notícia
24.10.2016.

Accions al cau per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

S'apropa la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2016 (del 19 al 27 de novembre). El vostre agrupament o la vostra unitat vol participar-hi? Us deixem un bon grapat de recursos!

Notícia
21.10.2016.

Animalades de tardor!

Després de l’estiu toca posar en ordre les nostres vides i els animals no en són una excepció, ells també s’apunten a aquesta tendència de la tardor.

Notícia
06.10.2016.

Més de 22.000 persones usuàries dels terrenys d’acampada de Campaments i Més durant el 2015-2016

Augmenta en 3.000 persones el nombre de persones usuàries dels 100 terrenys de Campaments i Més, respecte al curs 2014-2015.

Notícia
22.09.2016.

2a edició del postgrau sobre els significats i valors espirituals de la natura

 
Obertes les inscripcions a la segona edició del curs de postgrau "Significats i valors espirituals de la natura: percepció, comunicació, gestió i integració" de la Universitat de Girona en el qual participa MEG.

Entrevista
22.09.2016.

"Deixa el planeta millor de com l'has trobat"

Com a escoltes hem de respectar el planeta i fer tot el que sigui possible per lluitar contra el canvi climàtic

Notícia
30.08.2016.

Noves tarifes per a carnets federatius de la FEEC

Si fas muntanya fora del cau durant el darrer quadrimestre de l’any pots tramitar a través de MEG el carnet federatiu de la FEEC a un preu reduït.

Notícia
09.06.2016.

11 apps per connectar amb la natura

Presentem algunes apps que poden fer de suport a les sortides en la natura, o en les que compartir les dades de les observacions naturalístiques col·laborant en projectes de ciència ciutadana.

Notícia
05.06.2016.

La Marxa Som camina per la democràcia participativa

El 12 de juny comença la Marxa Som i el moviment escolta i guia té l'oportunitat de participar-hi fent sentir la seva veu per la construcció d'un país millor.

Notícia
04.06.2016.

De campaments, no t'arrisquis!

Sovint, durant els campaments d’estiu ens trobem amb situacions que es repeteixen i que provoquen malestar o fins i tot problemes de salut entre els infants i joves. Amb aquest recull de casos proposem algunes mesures de prevenció senzilles que ens evitaran haver de posar en pràctica tècniques de primers auxilis.

Notícia
02.06.2016.

L’escoltisme i guiatge català a favor del riu Ebre

El juliol de 2002 el Govern espanyol va votar a favor d’una llei que donava llum verda al Plan Hidrológico Nacional. Aquest pla preveia el transvasament de més d’un bilió de litres d’aigua del riu Ebre per tal de resoldre la manca d’aigua a les grans ciutats.

Notícia
30.05.2016.

El Dia Mundial del Medi Ambient siguem agents del canvi!


Animem-nos a celebrar el dia més important per a l’acció ambiental positiva duent a terme la recuperació de fonts.

Notícia
23.05.2016.

Celebrem el Dia Europeu dels Parcs

El 24 de maig celebrem el Dia Europeu dels Parcs, com a efemèride del mateix dia de l’any 1909 quan es van declarar a Suècia els primers parcs nacionals europeus.

Notícia
12.05.2016.

Nou terreny d'acampada: Els Vilars de l'Albera

Campaments i Més obre un nou terreny d'acampada al municipi d'Espolla, a la comarca de l'Alt Empordà: Els Vilars de l'Albera.

Notícia
22.04.2016.

Plantem "Arbres per la Terra"

Aquest any, per celebrar el Dia de la Terra us animem a fer servei ambiental. Plantar arbres ajuda a combatre el canvi climàtic, a respirar aire net i assolir la sostenibilitat econòmica i ambiental a llarg termini tot proporcionant aliments, energia i ingressos. Ens comprometem des dels agrupaments?

Notícia
15.04.2016.

Reflexionar sobre el consum de roses per Sant Jordi

Per la diada de Sant Jordi la rosa pren un protagonisme extraordinari. Regalar una rosa és una tradició molt bonica però malauradament a Catalunya ha esdevingut una problemàtica real de consum que cal transformar.

Notícia
11.04.2016.

Nova aplicació mòbil de Campaments i Més!

Voleu consultar els terrenys d'acampada del servei Campaments i Més, filtrar i acotar les cerques per trobar el terreny més adient a la vostra unitat i els seves necessitats i compartir-los amb els i les vostres co-caps? Descarregueu-vos la nova aplicació mòbil del servei de Campaments i Més!

Notícia
07.04.2016.

La primavera, la sang altera. Sortim a gaudir-la!

Quines sortides podem fer només en aquesta època? Quines excursions tenen el seu màxim esplendor a la primavera? Aquí tenim alguns suggeriments.

Notícia
31.03.2016.

Nou terreny d'acampada: La Ribera

Campaments i Més obre un nou terreny d'acampada al municipi de Queralbs, a la comarca del Ripollès: La Ribera.

Notícia
22.03.2016.

Consells per estalviar aigua al cau

Cada 22 de març celebrem el Dia Mundial de l'Aigua per recordar la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics. Les necessitats d'aigua són cada vegada més grans, però en canvi els recursos són limitats, i per tant només un ús racional de l'aigua pot permetre que l'activitat de les persones i el desenvolupament siguin compatibles amb els recursos existents.

Notícia
08.03.2016.

Del 27 de maig al 5 de juny, participeu a la Setmana de la Natura a Catalunya!

La Setmana de la Natura serà un moment de l'any on prendrà protagonisme l'acció de les entitats ambientals i de la ciutadania en la conservació, protecció i restauració de la natura. Us hi sumeu?

Notícia
01.03.2016.

Feu voluntariat ambiental contra les espècies invasores

El 13 de març se celebra el Dia de les Espècies Autòctones, en el que es realitzaran 15 accions de voluntariat per eradicar espècies de fauna i flora invasores a Catalunya. Hi participaran més de 800 voluntaris i voluntàries. T'hi animes?

Notícia
13.01.2016.

Fem servei als campaments... també a Europa!

Arreu d'Europa hi ha moltes propostes d'associacions escoltes i guies per fer servei ambiental. Tot contribuint a millorar els entorns naturals i rurals i els equipaments d'ús públic, podem conèixer nous territoris i fer amics internacionals. Aquí teniu tres exemples propers:

Notícia
10.01.2016.

El mètode SENDIF, una nova eina per calcular la dificultat de les excursions

Es determina en funció de l’esforç físic que requereix (dificultat física) i l’exigència tècnica que comporta el terreny per on passa (dificultat tècnica). 

Notícia
11.12.2015.

Celebrem el Dia Internacional de les Muntanyes amb una nova web sobre natura i muntanya

Hi trobareu recursos per preparar excursions, com entenem i treballem la natura en l’escoltisme i altres informacions d’interès.

Notícia
07.12.2015.

Obertes les inscripcions al primer postgrau sobre els significats i valors espirituals de la natura

Des de MEG col·laborem en aquest postgrau de la Universitat de Girona, el primer curs universitari que s'ofereix a Catalunya -i a l'Estat- sobre aquest tema.

Notícia
28.10.2015.

L'esplendor de les fagedes a la tardor, a prop del Mas Olivet

Us recomanem una excursió per descobrir les fagedes del massís de Les Salines des del refugi Mas Olivet, que forma part de la nostra xarxa de Centres Escoltes. 

Notícia
07.10.2015.

Aquestes han estat les notícies més llegides del 2015

Voleu saber quines han estat les notícies més visitades durant el 2015 a www.escoltesiguies.cat? No us ho perdeu!

Notícia
21.09.2015.

MEG col·labora en el primer postgrau sobre els significats i valors espirituals de la natura

La Universitat de Girona obre les inscripcions al primer curs universitari que s'ofereix a Catalunya -i a l'Estat- sobre els significats i valors de la natura. 

Notícia
23.07.2015.

7 consells per acampar amb pluja

Esteu de campaments i us preocupa que plogui? Seguiu aquests senzills consells per tal que la pluja no interfereixi en els vostres campaments!

Notícia
20.07.2015.

Aquest estiu, cap campament sense cim!

Animeu-vos a buscar el cim més proper al lloc on vas de campaments i planifiqueu l’ascensió amb l’ajuda d'aquestes fitxes.

Notícia
17.07.2015.

Com afecten les noves tecnologies a les excursions?

Les noves tecnologies han arribat al món de l’excursionisme i això obre noves possibilitats, com ara més informació amb un accés més fàcil  i l’oportunitat de compartir les experiències amb tot el món. Cada vegada més, per preparar una excur-sió, cerquem la informació a Internet i ens descarre-guem els tracks per seguir la ruta gràcies al GPS.

Notícia
16.06.2015.

Recull de recursos per anar de campaments

Ja s'apropen un dels dies més esperats del curs, els campaments! Us hem preparat uns recursos i consells que us seran molt útils. No us els perdeu!

Notícia
05.06.2015.

Bon Dia Mundial del Medi Ambient! Us convidem a fer servei ambiental durant els campaments

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una oportunitat per plantejar-nos què podem fer per millorar el nostre entorn.

Notícia
29.05.2015.

La 31a Marxa Ecològica i per la pau ja ha arribat! Agafeu les bicicletes!

Cada any, a Belianes, l’últim diumenge de maig està marcat al calendari. És el dia de la Marxa Ecològica i per la Pau, que organitza l’AEiG Terra Plana amb l’ajuda de tot el poble. És un recorregut d’uns 30 km que passa per Belianes, Bellpuig, Vilanova, Arbeca i torna a Belianes. Però no es tracta només de pedalar!

Notícia
26.05.2015.

Si aquest estiu fas muntanya, tramita la llicència de la FEEC a través de MEG

Si fas muntanya fora del cau, i aquest estiu tens previst fer alguna sortida, pots tramitar a través de MEG una llicència anual o ara també temporal per a activitats puntuals.

Notícia
26.05.2015.

“Cultiva’t”, el projecte de Truc 2 de l'AEiG Xaloc per fomentar el consum ecològic

Els joves de 18 i 19 anys de l’Agrupament Escolta i Guia Xaloc han iniciat un projecte amb l’objectiu de fomentar el consum de productes ètics, ecològics i de proximitat a la ciutat de Tarragona. 

Notícia
26.05.2015.

Arriba la Diada dels àmbits, per a equips de natura i comunicació de les demarcacions

El proper 13 de juny a Can Cadena es farà un espai d'intercanvi d'experiències, formació i coneixença amb l'Àmbit de Natura i l'Àmbit de Comunicació, compartida amb escoltes i guies de totes les demarcacions.

Notícia
21.05.2015.

Nou terreny d'acampada: El Cor de la Llacuna

Campaments i Més obre un nou terreny d'acampada al municipi de Masarac, a la comarca de l'Alt Empordà: El Cor de la Llacuna.

Notícia
21.05.2015.

Ponència de Bombers i sorpresa astronòmica al monogràfic “Pujarem Dalt dels Cims”

La segona edició del monogràfic es va fer el 9 i 10 de maig entre els refugis de Prat Miró i els Estanys de la Pera, a la Cerdanya. 

Notícia
11.05.2015.

El Camí, una ruta que recorre el país a peu, ja està complet!

És una ruta per fer a peu que recorre totes les comarques i illes de parla catalana. Un recorregut per la cultura, la història, el paisatge i l'esperit de la nostra terra, que va enllaçant els pobles, unint tots els caps de comarca.

Notícia
29.04.2015.

Del 22 al 24 de maig, ajudem a salvar les nostres costes al Clean Up The Med!

Us agradaria fer la vostra aportació per salvaguardar el medi ambient de les nostres costes? La campanya Clean Up the Med vol augmentar la consciència ambiental i reduir la contaminació generada per l'activitat humana.

Notícia
12.04.2015.

Curs d'iniciació al voluntariat ambiental

La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), de la qual som membres des de MEG, posa en marxa la setena edició del Curs d'iniciació al voluntariat ambiental, en el marc del Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya (PFVC).

Notícia
01.04.2015.

Ja comença la Tramuntanada, trobada de caps de 4vents

A partir d'avui dia 2 d'abril i fins diumenge dia 5, 120 caps de Catalunya, Mallorca, Menorca, València i L’Alguer participaran a la Tramuntanada a Sant Pere Pescador (Alt Empordà).

Notícia
30.03.2015.

Com saber quanta estona falta perquè es faci fosc (sense rellotge)

Amb aquest senzill truc sabreu quanta estona de llum solar queda per acabar l’activitat, tornar al campament o muntar la tenda abans de quedar-nos a les fosques.

Notícia
25.03.2015.

5 cançons de muntanya d’ara i de sempre

Recordem aquelles cançons de sempre que s'han convertit en icones, que ens parlen de la natura i la muntanya i ens fan molt bona companyia quan anem d'excursió o de campaments!

Notícia
24.03.2015.

TEST: Quina relació tens amb la natura durant els campaments?

Sí, tots estimem la natura, però quin impacte real generem sobre l'entorn quan anem de campaments? Des del sabó que fem servir fins on anem al lavabo, tot compta! Posa't a prova ;-)

Notícia
16.03.2015.

Oberta la convocatòria del Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil

El 29è Premi Jaume Ciurana l’impulsen el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Josep Sans. Va destinat a grups formats com a mínim per 6 joves de més de 12 anys, integrats en organitzacions sense afany de lucre, que hagin realitzat alguna acció cívica destacada, de forma voluntària i gratuïta.

Notícia
10.02.2015.

Estrenem "El blog de l'escoltisme" al Diari de l'Educació

Aquesta iniciativa de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge vol aportar la veu pròpia del moviment escolta i guia als reptes educatius i socials del present. El primer article parla sobre la natura com a espai d'aprenentatge.

Notícia
17.01.2015.

[Reportatge] Excursionisme i escoltisme, una relació que cal renovar?

Fer muntanya està de moda o, com a mínim, proliferen les curses i activitats en aquest entorn. Mentrestant, l’escoltisme i el guiatge, lluny de la competitivitat i els cronòmetres, segueixen reivindicant l’acostament a la muntanya com ho han fet sempre: com una manera d’aprendre a conèixer la natura i a estimar el país, com un espai per a la convivència amb el grup i el creixement personal. Últimament, però, algunes veus alerten que els agrupaments han anat abandonant les excursions i els campaments i opten per fer sortides més urbanes o anar a cases de colònies en lloc d’acampar. És cert que cada cop som menys “xirucaires”? Què ens perdem si deixem de fer muntanya?

Notícia
13.01.2015.

"Operació Montserrat", la segona sortida d’Operació Muntanya

El 18 de gener tots i totes aquelles que vulgueu conèixer Montserrat com no ho heu fet mai ja podeu inscriure-us!

Opinió
03.01.2015.

Retrobem-nos amb la muntanya

Notícia
30.12.2014.

Participeu al I Concurs de Graffitis del terreny d'acampada La Roureda de Sant Llorenç

Voleu fer una activitat diferent tota la unitat? Teniu un bon dibuixant a l'agrupament? Us animem a participar presentant la vostra proposta de dibuix, que ha de tenir relació amb la natura.

Notícia
22.12.2014.

Ja pots tramitar la llicència federativa de muntanya per al 2015!

Si fas muntanya fora del cau, pots demanar al Tió o als Reis una llicència de la FEEC: pots tramitar-la a través de MEG sense haver de formar part de cap club excursionista.

Entrevista
19.12.2014.

“El Grup de Defensa del Ter, com l’escoltisme, pretén donar una millor versió de nosaltres mateixos entesos en societat”

Només si la ciutadania coneix el riu el podrà estimar i el podrà defensar T’adones de com d’important és tenir mà esquerra, sintonia i empatia per treballar en grup

Notícia
19.12.2014.

Nou número d’El Correu: dossier especial sobre excursionisme i muntanya

La nostra revista arriba amb algunes novetats a partir d’aquest curs i passa a ser de periodicitat quadrimestral.

Notícia
11.12.2014.

Recursos i cims emblemàtics per celebrar el Dia Internacional de les Muntanyes

Avui, dia 11 de desembre, es celebra el Dia Internacional de les Muntanyes i des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya volem reivindicar aquesta jornada més que mai. 

Notícia
28.11.2014.

Gràcies a tots els agrupaments que ens heu enviat fotos pel calendari

Amb l’Eix del Curs "Excursionisme i muntanya", el calendari conté fotos fetes pels agrupaments de 4vents, el projecte de col·laboració entre associacions escoltes i guies de Catalunya, Menorca, Mallorca, País Valencià i l'Alguer.  

Notícia
10.11.2014.

Omple la motxilla d’idees per preparar una sortida a la muntanya

Al monogràfic "Pujarem dalt dels cims: eines per portar el cau a la muntanya" aprendràs i compartiràs excursions, tècniques i recursos per aplicar dins i fora del cau. Inscriu-t'hi abans del 30 de novembre!

Notícia
24.10.2014.

Recollim telèfons mòbils vells per a la Fundació Mona

No us perdeu el vídeo de la campanya per recollir mòbils entre els agrupaments de l'equip Ambienta’t de la Demarcació de Girona. Participeu-hi, hi ha premi!

Notícia
10.10.2014.

Curs gratuït per fer l'agrupament més sostenible ambientalment

És una formació pràctica que us donarà eines per aplicar criteris de sostenibilitat ambiental al dia a dia del cau i us servirà per elaborar el pla d'ambientalització de l'agrupament.

Notícia
18.09.2014.

15 joves de l'AEiG Sant Cugat de Salt han col·laborat en el primer camp de treball escolta de la ciutat

Ha tingut lloc entre el 3 i el 17 d’agost. Ha estat de temàtica social i ha tingut com a lema "Un Salt a la diversitat!"

Notícia
16.09.2014.

Com ha estat la vostra relació amb la natura aquests campaments?

El test “El naturímetre” t'ajuda a fer una valoració de la relació que heu tingut amb la natura durant els campaments.

Notícia
05.09.2014.

Eines per preparar el nou curs al cau

Aquest nou curs, ens trobem carregats d’energia i amb moltes ganes de seguir treballant per deixar el món millor de com l'hem trobat.

Notícia
03.09.2014.

Us agradaria vetllar un tram d’El Camí?

El projecte Camiescola proposa a entitats de lleure i centres educatius convertir-se en vetlladores d’un tram d’El Camí al seu poble o ciutat. Us hi apunteu?

Notícia
11.07.2014.

Participem a La Marxa i dibuixem junts un país millor

La propera primavera El Camí organitza La Marxa, que pretén recollir, de manera viva i tot caminant, les propostes del poble per començar a construir, amb les idees de tots, un nou país. Es tracta d'un projecte molt ambiciós on la participació de tothom serà la clau de l'èxit.

Notícia
08.07.2014.

“Anem preparats”: recomanacions i normatives per a activitats d'educació en el lleure

Com cada any, la Direcció General de Joventut ha actualitzat la guia “Anem Preparats”. Ja disponible a l'espai del cap!

Opinió
03.07.2014.

L’escoltisme participa al Clean Up The Med

Sembla que fins que no participes en alguna activitat com aquesta no t’adones de totes les deixalles que hi ha al teu voltant.

Notícia
03.07.2014.

10 consells per fer bones fotos de campaments

Ara que anem de campaments i volem conservar un record ben fresc, us proposem uns consells per explicar en imatges els campaments! Un dels millors recursos per mostrar tot allò que fem és la fotografia. Seguint aquests consells, obtindrem fotos creatives, originals i espontànies. Si les envieu a comunicacio@escoltesiguies.cat, les difondrem tant com podrem!

Notícia
01.07.2014.

Ens n’anem de campaments amb El Correu 89

Al nou número de la revista aprofundim en el raid, fem un test sobre natura i campaments, coneixem un munt de jocs i prevenim incendis forestals. Emporta’t El Correu a la motxilla!

Notícia
30.06.2014.

Concurs de fotografia del Festival de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló

El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló us anima a compartir fotos de muntanya a Facebook i Twitter.

Notícia
27.06.2014.

Els Centres Escoltes Can Palós i Mas Olivet reben 2.300 visites en el seu primer any d'existència

L'Aula Natura Can Palós (Sant Boi de Llobregat) i el Refugi Mas Olivet (Maçanet de Cabrenys) han acollit formacions de MEG, sortides d'agrupaments, tallers escolars i activitats de particulars.

Notícia
27.06.2014.

La demarcació Nord-Occidental va a buscar la Flama del Canigó

Per quart any consecutiu, un grup de persones de la Demarcació Nord-Occidental ha pujat al cim del Canigó per recollir la Flama i encendre les fogueres de Sant Joan de Sort i La Pobla de Segur. Ells mateixos ens expliquen la seva experiència!

Notícia
18.06.2014.

Campaments i Més: 10 anys acampant amb tu

El servei ha fet 10 anys i per celebrar-ho han creat una monografia.

Notícia
10.06.2014.

Ja tenim tema per a l'Eix del curs 2014-2015!

Gràcies a la participació dels i les caps de les diferents demarcacions ja podem afirmar que tenim tema per a l'Eix del Curs del 2014-2015. Us presentem els resultats de les tres opcions finalistes, valorades del 0 al 10 a través d'un formulari on-line que va estar disponible a l'espai web de l'Eix del Curs durant tot el mes de maig.

Notícia
30.05.2014.

Què fer si ens sorprèn un incendi forestal al bosc?

Coneixes les mesures de prevenció i d'autoprotecció davant d'un incendi forestal? Des de la Generalitat s'ha actualitzat el material divulgatiu per tal de contribuir a evitar, entre tots i totes, els incendis forestals i les seves conseqüències.

Notícia
30.05.2014.

Setmana del Voluntariat Ambiental: tria la teva activitat i dóna un cop de mà pel medi ambient!

Del 31 de maig al 8 de juny tindrà lloc la 2a Setmana del Voluntariat Ambiental de Catalunya, en què es faran multitud d’activitats i accions de voluntariat arreu del territori català. Apropeu-vos a la natura i descobriu quines accions de conservació es realitzen arreu de Catalunya i de quina manera hi podeu participar!

Notícia
20.05.2014.

La Marxa Ecològica i per la Pau celebra 30 anys

Diumenge 25, l’AEiG Terra Plana de Belianes ens convida participar a la Marxa, on a banda de caminar podreu treballar i reflexionar sobre el nostre medi ambient i les injustícies, i passar un bon dia de festa!

Notícia
19.05.2014.

500 escoltes i guies netejaran les platges i conscienciaran la població per protegir el Mediterrani

El proper 24 de maig, mig miler de nens i nenes de 6 agrupaments escoltes i guies de l’Alt Maresme i La Selva, acompanyats dels seus caps, faran accions coordinades per netejar les costes dels seus municipis, en el marc de la campanya internacional Clean Up The Med.

Notícia
16.05.2014.

El Cau de Pineda instal·la farmacioles d'emergència a diversos punts del Montnegre

Les farmacioles contenen material bàsic per fer unes primeres cures en cas d'una caiguda o de patir algun incident de salut lleu. Aquesta acció de servei s'emmarca en les iniciatives que cada any fa l'AEiG Montpalau per millorar el medi natural al Montnegre.

Notícia
14.05.2014.

La trobada "Mulla't pels aiguamolls" canvia de data

La trobada per a unitats de Truc que vulguin fer servei als Aiguamolls de l'Empordà ha hagut de ser postposada al 14 i 15 de juny. S'ha reobert el procés d'inscripció, ja podeu omplir el formulari!

Notícia
08.05.2014.

Avantatges per als membres de MEG i de Xarxameg en la llicència federativa de muntanya

Fas muntanya fora del cau? Pots federar-te a través de MEG i disposar d’una assegurança estalviant-te la quota d’un club excursionista.

Notícia
06.05.2014.

Ja us podeu presentar al Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil

El guardó reconeix accions cíviques fetes durant el 2013, de forma voluntària i gratuïta, per grups de joves a partir de 12 anys.

Notícia
28.04.2014.

Mulla't pels aiguamolls de l'Empordà!

El 17 i 18 de maig (canvi de data!) 14 i 15 de juny tindrà lloc una trobada per a trucaires d'arreu de Catalunya, organitzada per la Demarcació de Girona. Ja us hi podeu inscriure!

Notícia
09.04.2014.

13.000 infants i joves participaran en un dels 500 campaments escoltes de setmana santa i primavera

Aquests campaments, organitzats pels 200 agrupaments membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), fan de la natura i el grup una oportunitat única per educar en valors a través d’activitats i jocs. Les opcions són variades: des d’uns campaments a la natura, passant per una travessa o fins a un servei a l’entorn.

Notícia
04.04.2014.

Voleu fer-vos vetlladors d’un tram d’El Camí?

El projecte Camiescola proposa a entitats de lleure i centres educatius que es converteixin en vetlladores d’un tram d’El Camí al seu poble o ciutat. Us hi animeu?

Notícia
28.03.2014.

Clean Up The Med: salvaguardem les costes de la Mediterrània

Us animeu a organitzar una activitat per salvaguardar el medi ambient de les nostres costes? La campanya Clean Up the Med vol augmentar la consciència ambiental i reduir la contaminació generada per l'activitat humana.

Notícia
27.03.2014.

Curs d'iniciació a la nivologia i l'ús de raquetes de neu amb l'Associació Balmes Blancs

El passat 8 i 9 de març, en el marc del projecte FUM (Formació Útil en Muntanya), que dinamitza l'Àmbit de Natura, l'AE Antoni Gaudí de la Demarcació de Catalunya Central -un dels agrupaments participants en el projecte- junt amb un membre de l'Àmbit i d'Operació Muntanya de la Catalunya Central, van participar en un Curs d'iniciació a la nivologia i l'ús de raquetes de neu.

Notícia
19.03.2014.

Recollim dos premis d'Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla

Membres de la comissió Ambienta't de la Demarcació de Girona i els Pioners i Caravel·les de l'AEiG Pla de l’Estany acompanyats d'altres membres de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya  i d'algunes famílies, van recollir ahir 18 de març dos premis d’Educació en el Lleure.

Notícia
03.03.2014.

MEG diu NO a les prospeccions petrolíferes al Mediterrani

Donem suport al manifest d’Escoltes de Menorca en contra de les prospeccions petrolíferes que amenacen la costa menorquina.

Notícia
26.02.2014.

Última oportunitat per formar-te als monogràfics

Encara hi ha places per als monogràfics d'Orientació i Astronomia, Balls i danses i Pujarem dalt dels cims. Inscriu-t’hi ara!

Notícia
13.02.2014.

“Anem preparats”: recomanacions i normatives per a activitats d'educació en el lleure

Com cada any, la Direcció General de Joventut edita la versió actualitzada a 2014 de la guia “Anem Preparats”. Ja la podeu consultar!

Notícia
24.01.2014.

Cuidar el mar és feina de tots

Dos agrupaments de Menorca ens expliquen el seu projecte per protegir una zona marina petita i molt degradada de Ciutadella.

Notícia
21.01.2014.

Els agrupaments s’impliquen per dir “No a la MAT”

Diumenge es farà a diverses poblacions de la Selva la consulta ciutadana sobre la MAT. Fins dissabte, tothom qui ho vulgui pot votar per internet.

Notícia
05.01.2014.

Brownsea romandrà tancada dijous 9 i divendres 10 de gener

La nostra botiga de material d’escoltisme, campisme i natura reobrirà dissabte 11 de gener en l’horari habitual.

Notícia
30.12.2013.

L'AEiG Roca Guillera demana la solidaritat de tots els escoltes i guies per aturar la MAT

Demanen la participació massiva d'altres agrupaments a la caminada per les zones afectades del diumenge 12 de gener. El seu vídeo NO a la MAT! aconsegueix més de 1.300 visites el primer dia i és un èxit a la xarxa.

Notícia
09.12.2013.

La llicència federativa de muntanya, a través de MEG

Sabíeu que és possible tramitar la llicència federativa de muntanya a través de MEG? Totes les persones afiliades podem tramitar-la sense haver de formar part d'una altra organització excursionista.

Notícia
03.12.2013.

L’AEiG Montpalau de Pineda i la Demarcació del Barcelonès, guardonats als premis Jaume Ciurana

El projecte “Desmarca’t: som servei, fem recapte” i la recuperació de l’Erola d’Hortsavinyà van ser guardonats ahir als Premis de Civisme a l’Actuació Cívica Juvenil 2013. Moltes felicitats a tots!

Notícia
02.12.2013.

Consells de precaució davant del fred i les nevades

A l’hivern, cal estar preparats: tant al cau com a les sortides i campaments, el fred i les nevades poden provocar situacions d’emergència. Amb uns senzills consells es poden prevenir aquestes situacions.

Notícia
29.11.2013.

S’estrena a Calella el “camí dels escoltes”

El diumenge 1 de desembre quedarà inaugurat el nou camí de muntanya que connectarà la ciutat de Calella amb el massís del Montnegre.

Notícia
10.11.2013.

Torna la Marxa calellenca del Montnegre

L'1 de desembre, l'Agrupament Escolta Montnegre i l'associació Amics Escoltes del Montnegre organitzen aquesta marxa popular i no competitiva que ens permet conèixer diferents indrets del Parc del Montnegre-Corredor.

Notícia
06.11.2013.

El fulard del cau de Pineda, a l’Himàlaia

Una cap del cau de Pineda, la Lluna Martí, és membre de l’expedició Montaltrek, que vol fer el cim de l’Island Peak, de 6189 m., al massís de l'Everest.

Notícia
04.11.2013.

Campaments i Més, a les xarxes socials

A partir d'avui també podeu seguir Campaments i Més, la nostra xarxa de terrenys d'acampada per a entitats de lleure infantil i juvenil, a través de les xarxes socials Twitter i Facebook.

Notícia
30.10.2013.

Formació: qualitat en els projectes de voluntariat ambiental

La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya organitza el proper 16 de novembre un taller de formació sobre la "Guia de criteris de qualitat per a projectes de voluntariat ambiental".

Notícia
10.10.2013.

Brownsea obrirà també els divendres al matí

La nostra botiga de material d’escoltisme, campisme i natura canvia d’horari a partir de dilluns 14 d’octubre.

Notícia
28.09.2013.

Nou recurs educatiu sobre biodiversitat urbana

Quines espècies naturals viuen a pobles i ciutats? Ja podeu demanar en préstec el recurs "Els altres veïns", per treballar la biodiversitat urbana al cau.

Notícia
27.09.2013.

Preinscriu-te als monogràfics i assegura’t la plaça!

Fins al 4 d’octubre et pots preinscriure a algun dels 9 monogràfics per aquest curs. Afanya’t, només es faran els que tinguin prou gent preinscrita!

Notícia
17.09.2013.

Recursos educatius sobre mobilitat: menys cotxes a les ciutats!

El proper 22 de setembre se celebra el Dia Europeu "A ciutat sense el meu cotxe". A continuació trobareu un seguit de recursos per treballar la mobilitat sostenible al cau!

Notícia
02.05.2013.

Voleu fer servei al Montseny?

Notícia
07.09.2010.

Setmana Mundial de l'Aigua

Notícia
19.07.2010.

Camps de treball ambientals

Notícia
21.04.2010.

20 anys del Dia de la Terra

Notícia
25.03.2010.

Més Ecokit

Notícia
25.03.2010.

Dia Mundial de l'Aigua 2010

Notícia
22.07.2009.

Jornada de Voluntariat i Custòdia