Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Etiqueta participació

Notícia
29.04.2019.

'Igual de diferents', l'Àgora Jove 2019 sobre diversitat funcional

El Consell Nacional de Joventut de Catalunya organitza com cada any l'Àgora Jove, enguany sobre la participació juvenil de les persones amb diversitat funcional.

Entrevista
23.11.2018.

"Volem que les decisions d'infants i joves tinguin pes sobre la governança de l’agrupament"

Al cau ja es treballa molt la participació infantil des del moment en què, treballant per projectes, les activitats que fem parteixen dels interessos o necessitats dels infants i joves.

Notícia
26.09.2018.

[Última setmana!] Envieu fotos i demaneu els Calendaris escolta 2019!

Torna de nou el calendari escolta que fem en el marc del Projecte 4vents a partir de fotografies dels agrupaments de les entitats membres. Com ja us vam avançar, aquest any el dediquem a la participació infantil i juvenil! Podeu enviar fotos fins al 8 d'octubre i demanar calendaris fins al 14 del mateix mes.

Notícia
04.06.2018.

Més de 700 caps defineixen el futur de l’escoltisme català en el Congrés de Caps

El 2 i 3 de juny Vic ha acollit per primera vegada el Congrés de Caps de l’escoltisme català, una trobada on 700 caps han tancat la proposta d'associació única oberta i catalana, que es durà a votació el proper mes de novembre a les Assemblees Generals de les tres entitats.

Notícia
24.10.2017.

Projecte LAB de participació infantil i juvenil. Busquem agrupaments! (Inscripcions fins el 15 de novembre)

Sou un agrupament amb inquietuds per millorar la participació dels vostres infants i joves? Voleu incorporar la seva visió i veu en decisions més transversals de l’agrupament i aconseguir així un apoderament real dels mateixos? Si és així, el projecte LAB de participació infantil i juvenil us pot interessar.

Notícia
21.11.2016.

"Sempre a punt": Més de 800 caps a l'Assemblea General a Manresa

Aquest cap de setmana hem celebrat a Manresa la nostra 40a Assemblea General Ordinària, amb la participació de més de 800 caps.

Notícia
04.11.2016.

Les xifres de participació a les #agoMEG

El nombre de persones assistents a les assemblees generals de MEG ha crescut molt en els darrers anys, senyal de bona salut democràtica de l'entitat. 

Notícia
28.10.2016.

Ja està disponible la documentació de l’#agoMEG i el formulari de preinscripció

Avui s'ha enviat la segona convocatòria a l'Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya a caps i responsables associatius i se n’han obert les preinscripcions.

Opinió
27.10.2016.

Un foc on es cuina una nova cultura de participació

El voluntariat és la clau Deixar el món una mica millor de com l’hem trobat implica agafar un rol de lideratge actiu en la nostra comunitat

Notícia
01.09.2016.

"Ensenyem el cor" amb el Balanç social 2015

Com ja venim fent en els darrers anys, MEG hem emprat l'eina Balanç Social de la Xarxa d'Economia Solidària per mesurar les aportacions a la societat fetes per l’entitat durant el 2015.

Notícia
11.08.2016.

L’Equip Jamborinada es prepara per al nou curs

L’estiu avança i molts ja haureu gaudit dels campaments o estareu esprement-los al màxim. Arribarem al setembre i la paraula Jamborinada cada cop ressonarà amb més força: començarà el curs de la gran trobada escolta. L’equip motor que la impulsa no ha frenat per vacances i segueix amb tots els preparatius necessaris per viure un curs de Jamborinada.

Notícia
23.05.2016.

MEG acull el 2n Seminari del Projecte per a la Participació Infantil de la PINCAT

Els Castors i Llúdrigues de l’AEiG Sant Adrià i els Pioners i Caravel·les de l’AEiG Roger de Flor van acollir a Tiana una jornada on van compartir els seus projectes i van debatre sobre participació.

Notícia
30.03.2016.

Participeu en la Trobada 2016 pel futur de l'escoltisme i el guiatge català

El proper diumenge 24 d'abril tindrà lloc la Trobada 2016 on quatre representats de cada agrupament de les tres entitats seguiran treballant per definir el futur de l'escoltisme i el guiatge català en el si de l'associació única.

Notícia
10.03.2016.

"Implica’t" i "Joves per canviar el món", dos concursos juvenils de curtmetratges per a la transformació social

El Casal Lambda i KABUA obren concursos de curtmetratges dirigits a joves per denunciar i sensibilitzar sobre l’homofòbia i diferents problemàtiques d’actualitat, respectivament.

Notícia
01.02.2016.

Ja teniu el pòster del nou Pla Estratègic?

La identitat escolta i guia, la participació i l'impacte social són els eixos del Pla Estratègic, titulat "Som, fem, transformem!".

Notícia
02.12.2015.

MEG participa al Projecte per a la Participació Infantil de la PINCAT

Els Castors i Llúdrigues de l’AEiG Sant Adrià i els Pioners i Caravel·les de l’AEiG Roger de Flor van anar a presentar els seus projectes i a debatre sobre participació.

Notícia
28.10.2015.

Aquest dijous sortim al "Latituds" sobre emprenedoria col·lectiva del Canal 33

Dijous 20 d'octubre a les 22:35h s'emet el programa Latituds on hem participat des de MEG, juntament amb la PAH, Nus Teatre i Alencop, entre d'altres.

Notícia
20.10.2015.

Voleu participar en un projecte de participació infantil?

Creieu que els infants han de participar més de les decisions del vostre agrupament? Us interessen els processos de participació infantil? Si és així, això us interessa!

Notícia
29.09.2015.

Vols formar part d'una ambaixada de Diàleg Estructurat?

Des del CNJC busquen persones joves, tant d’entitats juvenils com no associades, per engegar una ambaixada de Diàleg Estructurat a Catalunya. T'hi pots presentar fins l'1 d'octubre!

Notícia
12.08.2015.

El Dia Internacional de la Joventut se centra en la participació

Avui, 12 d'agost, se celebra arreu del món aquest dia, centrat enguany a promoure la participació dels joves a nivell social, econòmic i polític.

Entrevista
20.07.2015.

"El motor de la branca i la presa de decisions ha de recaure en els trucaires"

La participació dels trucaires hauria de ser sincera i compromesa, defugint dels tòpics, fruit d’un progrés personal al llarg de la seva etapa al cau

Opinió
17.07.2015.

Participació

Entrevista
06.07.2015.

"Truc és la culminació d’un treball i una pedagogia concreta al llarg de la vida"

Truc és el moment en què realment han d’esdevenir persones crítiques i compromeses amb la societat

Notícia
22.06.2015.

La participació a MEG, tema central d’El Correu 92

Quin tipus de participació seguim als agrupaments i a l’associació? Com eduquem en la participació a les diferents unitats? Al nou número de la nostra revista parlem d’això i molt més!

Opinió
22.06.2015.

Com participem?

Entrevista
22.06.2015.

"La participació i la gestió de conflictes han d’anar de la mà"

El treball de processos ajuda a treballar els conflictes a tots els nivells

Notícia
19.06.2015.

[Reportatge] Participem

La participació és la columna vertebral de qualsevol grup, i un dels aspectes més difícils de gestionar. Hi ha fórmules eficaces? Existeix un únic model de participació? I, el més important, entenem realment què significa participar?

Notícia
25.05.2015.

El Claustre debat el model de participació dels equips de formació dins l’Escola

Aquest dissabte, 23 de maig, els equips de formació de l’Escola de Formació de MEG es van reunir a Can Cadena per celebrar el segon Claustre de Formació del curs.

Notícia
28.04.2015.

TEST: Digues com participes i et direm a quin lloc del món podries viure

Et preocupa la participació? Ets dels que ho sotmetries tot a votació o creus que participar vol dir alguna cosa més? Aquesta enquesta no té cap validesa científica, però esperem que et faci riure i reflexionar a parts iguals ;-)

Notícia
20.04.2015.

Vine a la FORA d'estiu sobre participació infantil i democràcia associativa!

Com pensem la participació dels infants en els seus espais? Quines estratègies de democràcia els hi són pròpies? Quina organització i quins mètodes faciliten la participació de tothom? En parlarem el proper 16 de maig.

Notícia
29.01.2015.

Escolta i migrat? Sigues part del canvi!

Estàs cansat/da que el moviment escolta a Barcelona no reflecteixi la multiculturalitat de la ciutat? Participa i comparteix experiències amb gent com TU. Ens atrevim a somiar i creiem que un altre món millor és possible.

Notícia
16.10.2014.

Les Assemblees Generals, cada cop més multitudinàries

En cinc anys, s'ha doblat el nombre d'assistents a les assemblees de MEG, però el percentatge de participants sobre el total de caps segueix sent baix.

Notícia
08.08.2014.

Fem el Balanç Social 2013 amb la Xarxa d’Economia Solidària

MEG és una de les 70 organitzacions de l’economia solidària que han fet el balanç social, una eina que mesura les aportacions a la societat fetes per l’entitat.