Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Etiqueta revista el correu

Notícia
03.02.2021.

[Reportatge] L’escoltisme i el guiatge amb la cultura popular

Els i les caps dels agrupaments som gent del poble i, com a poble, creiem en la comunitat, la companyonia i l’intercanvi continu d’experiències. Ens relacionem amb l’entorn, creem tramat associatiu i  fem xarxa i tot això volem que els nostres infants, tant dins com fora del cau, també ho facin. D’aquí sorgeix el nostre vincle amb la cultura popular que ens envolta. Ara bé, realment, com hi participem els escoltes?

Entrevista
15.01.2021.

De la iniciativa de caps i infants poden sorgir noves associacions culturals

Som conscients de la importància d’aquests vincles i, per això, és el moment de d’impulsar-los

Entrevista
21.01.2020.

"La petjada ecològica és important, intentem ser tan curosos amb el medi com podem"

Els intentem mostrar que la natura és un espai que hem de cuidar

Entrevista
21.10.2019.

"A l'agrupament mirem sempre de comprar al mercat, amb la idea de trobar productes sostenibles"

Anem a comprar amb els infants i els expliquem perquè comprem en aquelles botigues

Notícia
13.08.2019.

L’inici de la coeducació a MEG

Descobrim els inicis de la coeducació a MEG en aquest article publicat a la secció 'D'on va sortir' de la revista El correu.

Notícia
11.07.2019.

[Reportatge] Sembrem valors per un futur millor

Des de ben petits quan formem part d’un agrupament sentim aquella frase de: “els escoltes sempre intentem deixar el món una mica millor de com l’hem trobat”. Setmana rere setmana, des dels agrupaments, intentem educar amb una sèrie de valors que ajudin a fer realitat aquesta frase de Baden Powell perquè petites accions del dia a dia als agrupaments poden tenir grans repercussions en el futur de la societat.

Opinió
10.07.2019.

Cuidem-nos i curem-nos

Al cau es generen espais de cures per a cada moment i edat Les cures ens permeten créixer com a persones emocionalment sanes i crítiques i són tan vitals com oblidades en altres àmbits

Notícia
09.07.2019.

Uns campaments sostenibles

Consells i propostes per reduir la petjada ecològica de les nostres activitats quan anem de campaments. Defensem la natura i protegim la vida!

Entrevista
08.07.2019.

Dur a la pràctica la vocació de la transformació social

Cal seguir treballant perquè els agrupaments i l’associació comprin i consumeixin en entitats d’economia social

Opinió
02.07.2019.

La promesa com a espai emocional i de cures

És un moment molt emocional en el qual s’acostuma a extreure tot el que hi ha a dintre, fins al punt que acaba removent coses en tot l’agrupament

Notícia
27.06.2019.

Ja tenim aquí 'El correu' 101!

Superem del centenar de revistes amb un nou número que du per temàtica central l'estil de vida que es desprèn del pas per l'escoltisme. Parlem de cures, de consum responsable i sostenibilitat, d'economia solidària, i molt més!

Opinió
16.04.2019.

Comuniquem la nostra tasca

Notícia
06.03.2019.

Top 10 de les sortides per unitats

Campaments i Més va fer per a El correu núm. 100 un recull del Top 10 de les sortides ja publicades en anteriors números de la revista.

Entrevista
28.02.2019.

“Hem de poder comunicar l’essència de l’escoltisme sense complexos”

Viure l’escoltisme és com fer un màster en compromís social i en capacitat de lideratge

Notícia
25.02.2019.

D'on va sortir la revista 'El correu'?

Els Antics Escoltes i Guies aprofiten la celebració dels 100 números d''El correu' per fer un repàs de la història de la revista de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Notícia
20.02.2019.

[Reportatge] Explicar(-nos) qui som i com ho fem

Els escoltes i guies creixem al cau sentint que allò que fem transforma, que som un agent real de canvi, que les nostres accions incideixen i repercuteixen en el nostre entorn, que "deixem el món millor del que l'hem trobat". Nosaltres n'estem convençuts i convençudes i ningú ens en fa dubtar, però traslladem a la societat la transcendència de les nostres accions i projectes?

Notícia
19.02.2019.

La revista ‘El correu’ celebra els 100 números!

Celebrem els 100 números d’'El correu' posant sobre la taula temes com la importància de comunicar la nostra tasca en l’escoltisme i el guiatge i les eines i recursos dels que disposem per fer-ho.

Entrevista
05.09.2018.

"Les sortides d’unitat són imprescindibles per cohesionar el grup"

Entrevista a l'Andrea Jiménez, la Míriam Giménez, l'Olga Maneja i la Rosalba Capdevila, caps de RiNG de l'AEiG Arrels sobre el creixement personal a la unitat de Ràngers i Noies Guia.

Notícia
05.09.2018.

[Reportatge] Créixer constantment gràcies al cau

Des de Castors i Llúdrigues fins a ser Trucs, l’escoltisme i el guiatge fomenta un aspecte indispensable per a l’educació d’un infant: el creixement personal. El cau ofereix una sèrie de recursos que ajuden cada escolta i guia a viure un procés de creixement únic i personal. Encara que cada cas és diferent, qualsevol persona que hagi estat en el moviment pot reconèixer que el progrés és constant i que continua fins i tot mentre s’és cap.

Notícia
29.08.2018.

Rutes pel sostre de Catalunya

Notícia
23.08.2018.

Rutes per les muntanyes de Prades

Notícia
20.08.2018.

Vols la revista 'El Correu' número 99 en paper? Demana-la!

Si ets d'aquelles persones que t'agrada fullejar la revista 'El correu', col·leccionar-la o compartir-la amb la família o companys/es de pis, ja pots demanar el número 99 en paper! Ja que a partir d'ara només s'imprimirà sota demanda.

Entrevista
24.07.2018.

"La passivitat ens fa còmplices de la situació de les persones refugiades"

No podem normalitzar la situació, hem de parlar sobre la crisi de les persones refugiades i el cau és un bon lloc per fer-ho

Notícia
24.07.2018.

[Reportatge] El camp base de l’escoltisme i el guiatge

En plena temporada de campaments recuperem aquest reportatge publicat a 'El correu 94' que els situa com a camp base de l'escoltisme i el guiatge.
 

Entrevista
14.07.2018.

"A través de les experiències vitals que els aporta el cau, els infants van introduint-se en el món escolta"

Entrevista al Mohamed Shaimi de l'AEiG Can Tona sobre el creixement personal dels infants a la unitat de Ràngers i Noies Guies.

Notícia
30.08.2017.

Les boles Nendo Dango

Aquest curs que aviat començarà, els agrupaments podran participar en deixar les boles Nendo Dango a la zona afectada, per tal que la nostra llavor de canvi creixi i doni vida a la terra.

Notícia
04.08.2017.

[Reportatge] Som escoltes i guies, volem canviar el món i sabem com fer-ho

El passat 29 i 30 d’abril Tàrrega va esdevenir l’epicentre de l’escoltisme català. Més de 13.000 infants, joves, caps i persones voluntàries d’arreu del territori català i també de Mallorca i el País Valencià vam fer realitat la Jamborinada, la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai a Catalunya. Va ser un cap de setmana històric, on no només es va visibilitzar la dimensió de l’escoltisme a casa nostra, sinó que també se’n va remarcar el seu potencial transformador.

Opinió
27.07.2017.

La màgia de la jamborinada

Entrevista
18.07.2017.

“Han estat hores i reunions, però junts hem fet història”

A l’Agrupament vaig aprendre a treballar en equip i per projectes

Opinió
17.07.2017.

Hem mogut el món!

Notícia
13.07.2017.

[Reportatge] Creixem transformant(-nos)

“Som, fem, transformem” és el lema del nostre pla estratègic, aprovat el novembre del 2015, que estableix tres grans objectius estratègics: identitat escolta i guia, participació i impacte social. I és que si una cosa defineix els escoltes és la voluntat de deixar aquest món una mica millor de com l’hem trobat, però alhora de créixer com a persones en tot aquest procés. I no només són paraules boniques. Tenim uns projectes educatius pensats i repensats per tal que també tinguin una utilitat social: tenim els projectes d’Aprenentatge i Servei. 

Entrevista
27.03.2017.

"L’educació en valors és bàsica per generar una ciutadania crítica"

El cau té un paper molt important en aquesta situació: continuar fent la tasca que cada cap de setmana fan els agrupaments a Catalunya

Opinió
09.12.2016.

Construint la Jamborinada

Volem que els nois i noies actuals del Moviment puguin viure les experiències que nosaltres vam viure

Notícia
30.11.2016.

Com motives la teva unitat de cara a la Jamborinada?

La revista El Correu ha preguntat als i les caps com s’ho fan per motivar als infants i joves durant tot aquest curs de Jamborinada. Ara que ja us esteu inscrivint, us donem pistes per engrescar a totes les branques!

Opinió
09.11.2016.

Una experiència internacional

Quan vas a una trobada d’aquestes dimensions no saps ben bé què esperes trobar-hi

Entrevista
09.11.2016.

"El nostre lema és: Creixem jugant"

El pas per l’agrupament i per l’Escola de Formació ens ha donat uns coneixements del món del lleure que ens han ajudat molt a emprendre aquest camí És molt difícil separar el que hem viscut dins l’agrupament perquè és una part de com som

Entrevista
02.06.2016.

“Intentem que el lideratge sigui compartit”

Tant important és per a nosaltres el que oferim cap a fora com el fet que sigui coherent amb com som

Entrevista
19.04.2016.

“Els escoltes i guies del món som més semblants del que pensem”

La llei escolta és un sistema de valors que com a persones ens fem propis

Opinió
07.04.2016.

Els valors de l’escoltisme en un món nou

L'escoltisme ens ensenya a confiar en els altres i a tenir esperança És treballant plegats, amb dedicació i bona voluntat, que podem canviar les coses

Entrevista
04.04.2016.

"La branca de LliD és molt dinàmica i entretinguda, i t’ajuda com a cap a percebre la vida des del punt de vista del nen"

Els llops i les daines es troben en una edat en la qual necessiten moure’s, tenen afany de descobrir nous móns i idees noves i són riallers a més no poder, però també és quan comencen a tenir vergonya i petites inquietuds.

Opinió
18.03.2016.

La gràcia del cau és la seva atemporalitat

La gràcia del cau és la seva atemporalitat, el fet que s’adapta a cada indret i cada moment

Notícia
20.11.2015.

[Reportatge] Escolta-ho en el vent

Des del primer dia, l’escoltisme va abraçar la música com a element imprescindible per a fer créixer la seva proposta educativa. Una vinculació històrica que al llarg dels anys ha tingut músics referents per a l’escoltisme i el guiatge i escoltes i guies referents per al món de la música. Ens endinsem en aquest element únic de gran valor pedagògic, identificador i que exerceix com a transmissor de la nostra llengua i cultura.

Entrevista
10.11.2015.

"La música ens pot ajudar a resoldre conflictes al cau"

Les arts escèniques faciliten el coneixement personal i col·lectiu

Opinió
01.11.2015.

Creixem cantant

Entrevista
20.07.2015.

"El motor de la branca i la presa de decisions ha de recaure en els trucaires"

La participació dels trucaires hauria de ser sincera i compromesa, defugint dels tòpics, fruit d’un progrés personal al llarg de la seva etapa al cau

Entrevista
06.07.2015.

"Truc és la culminació d’un treball i una pedagogia concreta al llarg de la vida"

Truc és el moment en què realment han d’esdevenir persones crítiques i compromeses amb la societat

Entrevista
22.06.2015.

"La participació i la gestió de conflictes han d’anar de la mà"

El treball de processos ajuda a treballar els conflictes a tots els nivells

Entrevista
17.03.2015.

"L’educació en el lleure no genera informes ni balanços, no té problemes, i per això els mitjans no ens hi solem abocar"

El mètode de funcionar del cau és molt útil i eficient, i això ha influït les escoles

Entrevista
19.12.2014.

“El Grup de Defensa del Ter, com l’escoltisme, pretén donar una millor versió de nosaltres mateixos entesos en societat”

Només si la ciutadania coneix el riu el podrà estimar i el podrà defensar T’adones de com d’important és tenir mà esquerra, sintonia i empatia per treballar en grup

Entrevista
04.07.2014.

“El cau és el lloc on he après totes les eines que ara em permeten fer el que faig”

Durant tota la meva vida he estat una apassionada del cau. Crec que t’aporta coses que no pots aconseguir enlloc més

Entrevista
01.05.2011.

Entrevista als “kumbes del Mambo”

“Amb més de 1.000 caps no havíem tocat mai, però sí que ho havíem fet a llocs amb molta gent de cau, com al Xarbot”