Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Etiqueta transformació social

Notícia
22.04.2020.

MEG s'adhereix al manifest de la vaga pel clima del 24 d'abril

​Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens sumem a les entitats, col·lectius i associacions d’aquesta xarxa que vol una sortida de la crisi sanitària amb el medi ambient i les persones amb criteris de justícia social i climàtica al centre.

Notícia
17.04.2020.

Crida per realitzar projectes d'ApS durant la crisi per la COVID-19

El Centre Promotor d’ApS fa una crida a participar en l'activitat d’aprenentatge servei en situació de confinament per tal de mitigar alguna de les conseqüències de la COVID-19 utilitzant l'etiqueta #ApSdesdeCasa.

Notícia
18.12.2019.

COMUNICAT: L’associacionisme juvenil es mou!

Per un transport públic que respongui a les nostres necessitats.

Notícia
18.12.2019.

Obrim els caus, oferim a infants i joves migrants el nostre dia a dia

Aprofitem que avui se celebra el Dia Internacional de les Persones Migrades per recuperar els missatges que les entitats Punt de Referència i l'Associació Sociocultural La Muga ens van enviar en relació als seus projectes amb menors migrants no acompanyats cofinançats per l'1% solidari de MEG.

Notícia
16.12.2019.

20 anys de Llum de la Pau a Catalunya

Aquest diumenge 15 de desembre, Sant Pere de Torelló va acollir la 20a edició de l'acte de rebuda de la Llum de la Pau de Betlem a Catalunya.

Notícia
20.06.2019.

El lleure educatiu bolcat amb les persones refugiades

La cultura de pau i el foment dels drets humans inherents als caus i als esplais els fan espais capdavanters en la conscienciació i la defensa dels drets de les persones refugiades entre infants i joves.

Notícia
08.05.2019.

‘Competències per a la vida en el lleure educatiu’

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha participat de l'elaboració i de l'acte de presentació de la publicació ‘Competències per a la vida en el lleure educatiu’ constata que les 7 macro-competències base del currículum definides per l’UNESCO també s’aprenen en el lleure educatiu.

Notícia
30.04.2019.

2 anys de la Jamborinada!


Avui celebrem que fa 2 anys, 13.000 infants i joves vibràvem a la Jamborinada, la trobada d'escoltes i guies més gran celebrada mai a Catalunya. Va ser un dia ple de moments emotius que no oblidarem mai. Per això us deixem alguns dels moments que vam viure aquell dia, records que ens quedaran per sempre i ni el pas del temps esborrarà. Seguim treballant per deixar el món millor de com l'hem trobat tal com dèiem al manifest de la Jamborinada, perquè som #LaForçaPerMoureElMón!

Notícia
24.04.2019.

Èxit de participació a la Muixeranga, on s'han aliat cultura, llengua i escoltisme

Un centenar d’escoltes i guies del País Valencià, Catalunya, Alguer, Mallorca i Menorca s’han reunit del 18 al 21 d’abril a Benlloc,  comarca de la Plana Alta (Castelló) del País Valencià en la sota el lema 'Una mirada a l’escoltisme del futur'.

Notícia
04.10.2018.

(RE)Imagina't, un concurs de creacions audiovisuals no sexistes

El concurs s’adreça a grups de nois i noies d’entre 14 i 18 anys. La convocatòria està oberta fins al 9 de novembre i la inscripció és gratuïta. Us animeu a participar?

Notícia
05.09.2018.

[Reportatge] Créixer constantment gràcies al cau

Des de Castors i Llúdrigues fins a ser Trucs, l’escoltisme i el guiatge fomenta un aspecte indispensable per a l’educació d’un infant: el creixement personal. El cau ofereix una sèrie de recursos que ajuden cada escolta i guia a viure un procés de creixement únic i personal. Encara que cada cas és diferent, qualsevol persona que hagi estat en el moviment pot reconèixer que el progrés és constant i que continua fins i tot mentre s’és cap.

Notícia
17.07.2018.

Sabíeu que som una de les entitats promotores de Xarxanet?

Tenim com a funció la gestió i configuració dels àmbits associatius i d'assessorament d'entitats. Podem escriure notícies, actes d'agenda, recursos i crides de voluntariat.

Notícia
12.06.2018.

Aquests campaments fareu APS? Graveu l'experiència i presenteu-la al Premi Aprenentatge Servei!

La Red Española de Aprendizaje-Servicio, la Fundació Educo i Editorial Edebé tornen a impulsar la convocatòria de caràcter estatal Premio Aprendizaje-Servicio 2018, adreçada a entitats socials i centres educatius que estiguin desenvolupant pràctiques de aprenentatge servei.

Notícia
04.06.2018.

Més de 700 caps defineixen el futur de l’escoltisme català en el Congrés de Caps

El 2 i 3 de juny Vic ha acollit per primera vegada el Congrés de Caps de l’escoltisme català, una trobada on 700 caps han tancat la proposta d'associació única oberta i catalana, que es durà a votació el proper mes de novembre a les Assemblees Generals de les tres entitats.

Notícia
19.04.2018.

Promovem l'ús de la bicicleta!

Avui, Dia Mundial de la Bicicleta, volem contribuir a l’objectiu de promoure l’ús d’aquest mitjà de transport sostenible, sa i divertit, proposant-vos algunes activitats per fer al cau!

Notícia
18.04.2018.

La Fundació Josep Sans estrena nou web

Hem renovat el web de la Fundació Josep Sans (FJS) amb el propòsit de millorar la manera en que la FJS comunica, per arribar a vosaltres de manera clara, concreta i aportant valor.

Notícia
05.12.2017.

5 de desembre: Dia Internacional del Voluntariat

Des de l'any 1985 es celebra el 5 desembre com a Dia Internacional del Voluntariat pel Desenvolupament Econòmic i Social com a reconeixement i visibilitat de l'acció voluntària que duen a terme milers de persones i entitats d'arreu del món.
 

Notícia
01.12.2017.

Aquestes festes reivindiquem els drets humans

Enguany encetem un calendari “compte enrere” per tancar l’any i preparar-nos per rebre el 2018 donant llum als drets humans com a fonament de la llibertat, la justícia i la pau en el món.

Notícia
13.07.2017.

[Reportatge] Creixem transformant(-nos)

“Som, fem, transformem” és el lema del nostre pla estratègic, aprovat el novembre del 2015, que estableix tres grans objectius estratègics: identitat escolta i guia, participació i impacte social. I és que si una cosa defineix els escoltes és la voluntat de deixar aquest món una mica millor de com l’hem trobat, però alhora de créixer com a persones en tot aquest procés. I no només són paraules boniques. Tenim uns projectes educatius pensats i repensats per tal que també tinguin una utilitat social: tenim els projectes d’Aprenentatge i Servei. 

Entrevista
19.06.2017.

"Passem a l'acció d'acollir"

Notícia
13.02.2017.

Reconeixen la tasca de l'escoltisme en el Gran Concert per a les persones refugiades

Stop Mare Mortum, a través del discurs del seu portaveu Toni Borrel, reconeix la tasca d'acció social col·lectiva que dur a terme l'escoltisme i guiatge entre d'altres, en el Gran concert per a les persones refugiades celebrat el passat dissabte 11 de febrer al Palau Sant Jordi. Us deixem el text íntegre del seu parlament.

Notícia
23.01.2017.

Voleu jugar a “Fronteres Invisibles”, el joc dels Truc 2 de l’AEiG Rudyard Kipling?

L’activitat està dirigida a nois i noies a partir de 15 anys, que s’han de posar a la pell de persones migrades que volen aconseguir el permís de residència. 

Notícia
19.01.2017.

MEG destina l'1% dels ingressos a un projecte d’apoderament a dones víctimes de violència de gènere al Marroc

El projecte “Incuba FEZ Dones víctimes de violència de gènere. Càpsules formatives en dret de la dona i autoestima/apoderament” de la Fundació Plataforma Educativa rebrà 4.402,19€ corresponents a l’1% dels ingresos propis de MEG.

Notícia
19.12.2016.

Els Truc 2 de l’agrupament Rudyard Kipling guanyen els Premis Ateneus en la categoria “Premi Jove, Proposa!”

Els Truc 2 (joves majors de 17 anys) de l’Agrupament Escolta i Guia Rudyard Kipling han guanyat els Premis Ateneus en la categoria “Premi Jove, Proposa!” pel seu projecte “Fronteres Invisibles”.

Notícia
16.12.2016.

Els Truc dels agrupaments Cardenal Lluch i Antoni Gaudí són guardonats amb el 30è premi Jaume Ciurana

Els joves han estat premiats pel projecte d’Aprenentatge i Servei “Transformem Manresa”.

Notícia
29.11.2016.

L’escoltisme i el guiatge català s’adhereix a la campanya “Casa nostra, casa vostra”

L’escoltisme i el guiatge català s’adhereix a la campanya “casa nostra, casa vostra”. Ho dèiem fa mesos, i ho seguim dient: obrim els nostres caus i les nostres cases, si és que hi ha caus i cases d’algú. Fem de l’educació un refugi perquè el què esta passant a la mar Mediterrània no es repeteixi mai més, no ho pateixi mai més ningú, enlloc. Us animem a entrar a la seva web www.casanostracasavostra.cat i adherir-vos al manifest.

Notícia
17.10.2016.

Un gra de sorra dels escoltes i guies per eradicar la pobresa

Avui és el Dia internacional per a l’Eradicació de la pobresa (#EndPoverty), que enguany té per lema “De la humiliació i l’exclusió a la participació: Posar fi a la pobresa en totes les seves formes”

Opinió
26.09.2016.

Un gran final d'etapa

La idea era fer quelcom que marqués un gran final d'etapa com és Trucs, després de 13 anys al cau. Vam iniciar un intercanvi entre dos caus de la Demarcació de la Catalunya Central, amb qui s'han creat amistats i vam treballar en equip. El projecte ens donava un ventall d’oportunitats per assolir els nostres objectius com a unitat.

Entrevista
22.09.2016.

"Deixa el planeta millor de com l'has trobat"

Com a escoltes hem de respectar el planeta i fer tot el que sigui possible per lluitar contra el canvi climàtic

Notícia
19.09.2016.

La Murga, 20 anys sensibilitzant a joves pel dret a un habitatge digne

La Murga és un projecte d’Escoltes Catalans en què joves de 15 a 18 anys rehabiliten pisos de persones en risc d’exclusió social al districte de Ciutat Vella de Barcelona i al Casc Antic de Lleida i en el qual MEG hi ha participat en múltiples ocasions.

Entrevista
04.09.2016.

"Apostem per les accions de puça i per l’educació en el lleure com a motor del canvi social"

El nostre propòsit inicial com a persones joves, motivades i actives dins el món del lleure era ajudar els i les refugiades mitjançant el joc, el teatre i la música Tenim molta feina a fer i moltes coses a explicar i documentar. Volem fer difusió directa del que hem viscut i el que hem après Tot el que hem après al llarg de la nostra vida com a escoltes ha estat fonamental pel dia a dia allà

Notícia
01.09.2016.

"Ensenyem el cor" amb el Balanç social 2015

Com ja venim fent en els darrers anys, MEG hem emprat l'eina Balanç Social de la Xarxa d'Economia Solidària per mesurar les aportacions a la societat fetes per l’entitat durant el 2015.

Notícia
02.08.2016.

15 joves escoltes i d’esplais porten el lleure cap a Grècia

Desenvoluparan un projecte educatiu amb infants que viuen al camp de refugiats de Skaramagas.

Notícia
14.07.2016.

Premis Aprenentatge i servei 2016

Ja podeu presentar la candidatura dels vostres projectes als Premis Aprenentatge i servei 2016.

Notícia
08.06.2016.

Lideratge a les nostres mans (Recursos)

Què és el bon lideratge? En la societat actual, marcada per una profunda crisi econòmica i de valors, es fa necessària la presència de persones amb capacitat de visionar i crear nous escenaris de futur que il·lusionin i mobilitzin individus i col·lectius. El model de bon lideratge que volem impulsar des de l’escoltisme i el guiatge és un lideratge fonamentat en la qualitat humana i que requereix una sensibilitat conscient i una espiritualitat profunda. 

Opinió
02.06.2016.

Truc és el punt àlgid on es materialitza tot el que hem après durant la nostra etapa al cau.

Ser crítics i actius és important per mantenir viu l'escoltisme i per posar al servei dels altres els valors i l'educació que hem rebut al cau.

Notícia
01.06.2016.

"La llibertat no coneix fronteres", lema de la catifa del corpus de Solsona

L’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret va confeccionar la catifa en solidaritat amb les persones refugiades i immigrades amb l’objectiu de crear consciència.

Notícia
30.05.2016.

El Dia Mundial del Medi Ambient siguem agents del canvi!


Animem-nos a celebrar el dia més important per a l’acció ambiental positiva duent a terme la recuperació de fonts.

Notícia
23.05.2016.

MEG acull el 2n Seminari del Projecte per a la Participació Infantil de la PINCAT

Els Castors i Llúdrigues de l’AEiG Sant Adrià i els Pioners i Caravel·les de l’AEiG Roger de Flor van acollir a Tiana una jornada on van compartir els seus projectes i van debatre sobre participació.

Notícia
25.04.2016.

Torna el "DESMARCA’T: Som servei, fem recapte"

El Sector IV de la demarcació del Barcelonès recupera el recapte d'aliments que es va dur a terme fa 5 anys i gràcies al qual es van aconseguir més de 15 tones d’aliments.

Notícia
23.04.2016.

Avui transformem Sant Jordi!

Aquestes darreres setmanes hem anat traient diferents propostes per a transformar una tradició tan bonica com la que tenim a Catalunya per Sant Jordi en una de sostenible perquè ens encanta i volem que perduri sempre!

Notícia
22.04.2016.

Aprofitem Sant Jordi per trencar estereotips de gènere

Per què les princeses són sempre rescatades? Per què els cavallers són sempre forts i valents? Per què els dracs són sempre malvats? Sant Jordi ens dóna una molt bona oportunitat per treballar els estereotips de gènere al cau.  

Notícia
15.04.2016.

Reflexionar sobre el consum de roses per Sant Jordi

Per la diada de Sant Jordi la rosa pren un protagonisme extraordinari. Regalar una rosa és una tradició molt bonica però malauradament a Catalunya ha esdevingut una problemàtica real de consum que cal transformar.

Notícia
11.04.2016.

Aquest Sant Jordi optem per llibreries responsables

Els llibres són armes carregades de futur i existeixen llibreters i llibreteres que els propaguen amb vocació transformadora i comunitària. Si aquest Sant Jordi pensem comprar llibres, què millor que fer-ho en clau de consum responsable?

Notícia
09.04.2016.

Nou web sobre Aprenentatge Servei

Avui 9 d'abril s'estrena el web de Projectes d’Aprenentatge Servei, creat arrel de l'èxit del Laboratori d'Acció i Innovació educativa d'Aprenentatge Servei.

Notícia
10.03.2016.

"Implica’t" i "Joves per canviar el món", dos concursos juvenils de curtmetratges per a la transformació social

El Casal Lambda i KABUA obren concursos de curtmetratges dirigits a joves per denunciar i sensibilitzar sobre l’homofòbia i diferents problemàtiques d’actualitat, respectivament.

Entrevista
15.02.2016.

“El poble sahrauí és un poble organitzat i amb moltes capacitats, sovint desaprofitades pel context en què viuen”

Hem conegut de primera mà el conflicte polític en el que es troba el poble sahrauí de la veu dels propis implicats, adonant-nos que per a ells és una situació molt dolorosa i que per la nostra societat són uns grans desconeguts.

Notícia
01.02.2016.

Ja teniu el pòster del nou Pla Estratègic?

La identitat escolta i guia, la participació i l'impacte social són els eixos del Pla Estratègic, titulat "Som, fem, transformem!".

Notícia
21.01.2016.

CanPaTruc, campaments per la transformació social per a Truc

Una nova proposta per descobrir projectes de transformació social del nostre entorn que es farà a Manresa durant les vacances de setmana santa.

Notícia
19.01.2016.

MEG destina l'1% dels ingressos a un projecte de sensibilització sobre les persones refugiades i les migracions

El projecte "Parlem de drets", de Stop Mare Mortum i el Servei Civil Internacional de Catalunya, rebrà uns 9.000 euros, corresponents l'1% dels ingressos propis de MEG.

Notícia
11.01.2016.

La Murga torna a Lleida aquest mes de març

Fins el 31 de gener, les unitats de PiC i Truc us podeu inscriure a la 3a edició d'aquest projecte d'aprenentatge i servei que promou una visió crítica i transformadora sobre l'habitatge.

Notícia
07.01.2016.

Escoltes de Figueres i joves sahrauís treballen conjuntament per l'educació en el lleure durant 12 dies

Els trucaires de l’AEiG Sant Pere han viatjat al campament de refugiats sahrauís de Smara en el marc del projecte "Junts pel lleure", que vol compartir recursos sobre lleure perquè els joves d'allà puguin organitzar les seves pròpies activitats.

Notícia
21.12.2015.

20 idees de regals originals amb valors escoltes i guies

Us proposem regals originals per a gent "de cau" i per a tothom, sense gastar gaire diners i d’acord amb els valors de l’escoltisme i el guiatge.

Notícia
18.12.2015.

Els trucaires de Figueres viatgen als campaments sahrauís per promoure-hi l’educació en el lleure

El projecte, anomenat “Junts pel Lleure”, vol potenciar l’intercanvi cultural, lúdic i social entre el campament de refugiats sahrauís d’Smara i l’Agrupament Escolta i Guia Sant Pere. 

Notícia
30.11.2015.

Obrim la convocatòria interna de finançament 2016

Podeu presentar projectes de foment del voluntariat i d'interès social fins el 24 de gener, i els d'internacional fins el 13 de març.

Entrevista
30.11.2015.

“El cau brinda als voluntaris l'oportunitat de créixer, de qüestionar-nos i de viure'ns diferents”

Però el que aporta sempre i a tothom el fet d’anar al cau és un espai per provar, per fer les coses diferents, per expressar-te com ets, sentir-te viu i senzill i, a sobre, poder compartir tot plegat amb tantíssimes persones precioses.

Notícia
26.11.2015.

Nova convocatòria per a la donació de l’1% dels ingressos propis de MEG a projectes de cooperació al desenvolupament

Hi destinarem l’1% dels ingressos propis de MEG i les entitats que ho vulguin hi poden presentar projectes fins el 14 de desembre de 2015 (termini ampliat fins el 27 de desembre!).

Notícia
24.11.2015.

“Som, fem, transformem”: 700 caps participen a l’Assemblea General a Cervera

En aquesta 39a Assemblea hem aprovat un nou Pla Estratègic, hem escollit nous càrrecs de la Taula Executiva, hem decidit seguir endavant amb l’organització d’una macrotrobada escolta i guia i molt més!

Opinió
24.11.2015.

Parlament a l'Assemblea General 2015

Cal intencionalitat clara al fer la nostra tasca, cal no perdre mai el somni que perseguim de deixar el món millor! L’educació en el lleure de base voluntària i comunitària viu hores baixes en matèria de reconeixement i de suport Cal fermesa i decisió a l’hora de traçar polítiques de joventut sensibles a la realitat associativa És en l’escoltisme que aprenem a viure a consciència, amb sentit i amb amor. Què més li cal al món?

Notícia
19.11.2015.

Realitzem l'auditoria social de la Xarxa d'Economia Solidària

Som una de les 70 organitzacions de l’economia solidària que passem el Balanç social, una eina que mesura les aportacions a la societat fetes per l’entitat.

Notícia
13.11.2015.

Torna la Llum de la Pau: aquest any sota el lema Connecta la Llum!

Aquest projecte escolta i guia internacional pel foment de la pau ens proposa promoure la Llum pel desenvolupament amb el lema Connecta la llum!. Ja estan disponibles els materials pedagògics!

Notícia
10.11.2015.

Revindiquem la feina d’esplais i agrupaments al debat sobre el dret al lleure educatiu

Aquest matí hem participat al debat “El dret al lleure educatiu. Un repte per la nova legislatura” organitzat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Notícia
10.11.2015.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ofereix la seu de Valldoreix per acollir persones refugiades

Temporalment i mentre l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès els cerca una llar definitiva, MEG cedirà les instal·lacions de la seu central de Can Cadena, a Valldoreix, per tal de normalitzar en la mesura del possible la seva situació.

Notícia
29.10.2015.

Vols formar part de l'equip de la Murga Lleida?

Després de dos anys de consolidació del projecte, l'equip de La Murga busca nous caps que es vulguin implicar en la seva organització!

Notícia
28.10.2015.

Aquest dijous sortim al "Latituds" sobre emprenedoria col·lectiva del Canal 33

Dijous 20 d'octubre a les 22:35h s'emet el programa Latituds on hem participat des de MEG, juntament amb la PAH, Nus Teatre i Alencop, entre d'altres.

Notícia
27.10.2015.

El 10 de novembre, participem en un debat sobre el dret al lleure educatiu

El proper 10 de novembre la Taula del Tercer Sector organitza un debat sobre el dret al lleure educatiu amb representants de MEG, Fundesplai, MCECC i Esplais Catalans.

Notícia
13.10.2015.

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015

La Plataforma per la Qualitat de l'Aire llança una campanya amb personatges públics per promoure canvis reals en la lluita contra la contaminació.

Notícia
07.10.2015.

Aquestes han estat les notícies més llegides del 2015

Voleu saber quines han estat les notícies més visitades durant el 2015 a www.escoltesiguies.cat? No us ho perdeu!

Notícia
07.10.2015.

Emocions al Pas de Branca o Passos

Aquests dies els agrupaments heu celebrat el Pas de Branca o Passos, la festa que marca l’inici del nou curs al cau i una celebració carregada de sentiments.

Notícia
24.09.2015.

Decàleg de l’escoltisme i el guiatge per les eleccions al Parlament de Catalunya del 27S

El proper diumenge 27 de setembre, els catalans i catalanes estem cridades altre cop a les urnes. Després de gairebé dues setmanes de campanya, des de l’escoltisme i el guiatge volem aprofitar l’oportunitat de canvi que es planteja per reivindicar aquells punts essencials que haurien d’assumir les institucions públiques per garantir un escoltisme de qualitat i a l’abast de tothom els propers anys.

Notícia
17.09.2015.

La Demarcació del Barcelonès es mobilitza a favor dels refugiats

Donarà l'1% solidari a una organització que treballi per a l'acollida i fa una crida als agrupaments perquè aportin idees sobre què podem fer per ajudar les persones refugiades.

Notícia
14.09.2015.

L'AEiG Joan Pons de Girona organitza un concert en benefici de XaropClown

El concert es realitzarà el dissabte 26 de setembre a La Copa (La Devesa) de Girona a partir de les 19h.

Notícia
08.09.2015.

Posicionament de l’escoltisme i el guiatge català en solidaritat a les persones refugiades

Els escoltes i guies, persones compromeses amb l’entorn i amb vincles a tots els territoris del món, estem vivint aquesta situació amb profunda tristesa, ràbia i impotència.

Notícia
28.07.2015.

S'inagura la 23a Jamboree Escolta Mundial a Japó

Des d'avui  i fins el 8 d’agost de 2015, es celebra a Kirar-hama (Yamuaguchi, Japó) la trobada internacional escolta més important, adreçada a adolescents i joves d’entre els 14 i 17 anys. A la inauguració hi han assistit 7.000 persones.
 

Notícia
21.07.2015.

Disponible al web la Memòria del curs 2013-2014

La memòria del curs 2014-2015 es publicarà després de l’Assemblea General del novembre d’aquest any.

Notícia
03.07.2015.

50 pioners i caravel·les rehabiliten pisos del Casc Antic de Lleida

El projecte "La Murga" vol ajudar a millorar la qualitat de vida dels ciutadans en risc d’exclusió i sensibilitzar els joves participants sobre les causes de la pobresa al nostre entorn.

Notícia
22.06.2015.

Coneix els 4 projectes per a infants i joves de Colòmbia, el Senegal, el Perú, Guatemala i Catalunya que finançarem aquest any

Rebran en total uns 9.000 euros, després de resultar guanyadors del concurs que vam convocar per destinar l'1% ingressos propis de MEG a iniciatives de cooperació.

Notícia
01.06.2015.

Els caus de Girona reivindiquen l'espai públic al "M'escoltes"

Els 4 agrupaments de la ciutat de Girona van celebrar la 4a edició del "M'escoltes", on aquest any van parlar sobre el carrer, l'espai públic i quin ús en fem.

Notícia
29.05.2015.

La 31a Marxa Ecològica i per la pau ja ha arribat! Agafeu les bicicletes!

Cada any, a Belianes, l’últim diumenge de maig està marcat al calendari. És el dia de la Marxa Ecològica i per la Pau, que organitza l’AEiG Terra Plana amb l’ajuda de tot el poble. És un recorregut d’uns 30 km que passa per Belianes, Bellpuig, Vilanova, Arbeca i torna a Belianes. Però no es tracta només de pedalar!

Notícia
26.05.2015.

“Cultiva’t”, el projecte de Truc 2 de l'AEiG Xaloc per fomentar el consum ecològic

Els joves de 18 i 19 anys de l’Agrupament Escolta i Guia Xaloc han iniciat un projecte amb l’objectiu de fomentar el consum de productes ètics, ecològics i de proximitat a la ciutat de Tarragona. 

Notícia
25.05.2015.

MEG s'adhereix a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens sumem als centenars d’entitats, col·lectius i associacions d’aquesta xarxa, que vol fer front al creixement del feixisme i el racisme a casa nostra.

Notícia
14.05.2015.

Obrim una convocatòria per finançar projectes de cooperació al desenvolupament d’altres entitats i col·lectius

Hi destinarem l’1% dels ingressos propis de MEG, equivalents a uns 8.900 euros, i s’hi poden presentar projectes fins el 31 de maig.

Notícia
11.05.2015.

El Camí, una ruta que recorre el país a peu, ja està complet!

És una ruta per fer a peu que recorre totes les comarques i illes de parla catalana. Un recorregut per la cultura, la història, el paisatge i l'esperit de la nostra terra, que va enllaçant els pobles, unint tots els caps de comarca.

Notícia
09.05.2015.

Els PiC de l’AEiG Coll de les Savines guanyen el 1r Concurs Kabua “Joves per canviar el món!”

Els joves de l’agrupament de Cervera van guanyar el concurs amb un vídeo sobre la discriminació de les persones amb discapacitat.

Notícia
06.05.2015.

Els 10 continguts d'actualitat més llegits del passat trimestre

Voleu saber quines han estat les notícies que més us han interessat de gener a març a www.escoltesiguies.cat? No us ho perdeu!

Notícia
14.04.2015.

[Reportatge] Eduquem per a la transformació social?

Des dels seus orígens, l’escoltisme s’ha entès com una tasca intrínsecament lligada a l’entorn del qual partia. El sentit de fer escoltisme es basa, en bona part, en el fet d’incidir en aquest entorn i a canviar-lo positivament. Aquest concepte, anomenat transformació social, segueix sent rellevant avui en dia; però som realment conscients de com s’ha de treballar i quines potencialitats té?

Opinió
31.03.2015.

Educant per a la transformació social

L’educació ha de ser transformadora o ha d’ensenyar i donar les eines per a transformar?

Notícia
18.03.2015.

Associacionisme o mort: la construcció de refugis durant els bombardejos de la Guerra Civil

La gran tradició associativa de Catalunya va permetre que, durant la Guerra Civil, la ciutadania organitzada fos capaç de construir i gestionar ràpidament milers de refugis per protegir la població dels bombardejos.

Opinió
17.03.2015.

Educar transformant, transformar educant

Estem fent créixer persones i això requereix treballar-nos a nosaltres mateixos

Opinió
17.03.2015.

Transformem(-nos)

Hem de fer autocrítica i treballar per acostar el màxim possible els gestos a les paraules

Notícia
17.03.2015.

Nou número d'El Correu: eduquem per a la transformació social?

Com entenem la transformació social al cau? El Correu 91 inclou un dossier central sobre aquest tema, amb un reportatge a fons, articles d'opinió, exemples de projectes i altres continguts.

Entrevista
17.03.2015.

"L’educació en el lleure no genera informes ni balanços, no té problemes, i per això els mitjans no ens hi solem abocar"

El mètode de funcionar del cau és molt útil i eficient, i això ha influït les escoles

Notícia
16.03.2015.

Oberta la convocatòria del Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil

El 29è Premi Jaume Ciurana l’impulsen el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Josep Sans. Va destinat a grups formats com a mínim per 6 joves de més de 12 anys, integrats en organitzacions sense afany de lucre, que hagin realitzat alguna acció cívica destacada, de forma voluntària i gratuïta.

Notícia
10.03.2015.

Els escoltes diem no a la Llei Mordassa

Llancem un comunicat des de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge oposant-nos a l'anomenada "Llei Mordassa".

Notícia
06.03.2015.

Treballem el gènere al cau per commemorar el Dia de la Dona Treballadora

La Demarcació del Barcelonès ha creat una Comissió de Gènere amb l’objectiu reflexionar sobre aquest tema. 

Notícia
27.02.2015.

Voleu participar a la Murga Lleida 2015? Inscriviu-vos-hi fins el 27 de març!

Coneixeu el projecte de la Murga? Estàveu esperant aquesta notícia per apuntar-vos-hi immediatament?

Notícia
25.02.2015.

‘El Diari de l’Educació’ presenta un llibre i una revista sobre educació i societat

El llibre 'Educacions. 40 veus sobre educació i societat' i la revista 'Ed, que inclou un article sobre escoltisme i transformació social, es presenten el 12 de març.

Notícia
10.02.2015.

1r concurs Kabua 2015: Joves per canviar el món!

Ser jove i compromès té premi: el millor vídeo de denúncia o sensibilització sobre pobresa, drets dels infants, violència o discriminació dels discapacitats guanyarà un premi de 1.000 euros.

Notícia
03.02.2015.

Xerrada sobre mitjans de comunicació, periodisme crític i transformació social

El proper 3 de març, fem una xerrada i un debat obert amb membres de La Directa i Mèdia.cat, oberta a tots els i les caps de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).

Notícia
29.01.2015.

Escolta i migrat? Sigues part del canvi!

Estàs cansat/da que el moviment escolta a Barcelona no reflecteixi la multiculturalitat de la ciutat? Participa i comparteix experiències amb gent com TU. Ens atrevim a somiar i creiem que un altre món millor és possible.

Notícia
16.01.2015.

Aquestes han estat les notícies més llegides del 2014

Voleu saber quines han estat les notícies més visitades durant el 2014 a www.escoltesiguies.cat? No us ho perdeu!

Notícia
08.01.2015.

Barcelona Magic Line: caminem i ens impliquem socialment!

Fer xarxa amb les famílies i l'entorn, implicar-se en esdeveniment amb impacte social i conèixer la realitat de les persones més vulnerables és la proposta de la caminada solidària de Sant Joan de Déu. Us animeu a participar-hi?
 

Opinió
02.01.2015.

Oportunitats en els nous cursos

En poques paraules, podríem dir que el canvi ha estat com una gran revisió de les formacions per part dels formadors i les formadores.

Notícia
24.12.2014.

Voteu l'AEIG Els Vàndals per guanyar els Premis Ripollès

Aquest any el cau, que ha estat nominat als premis Ripollès de l'any en la categoria Juventut, ens demanen ajuda en la difusió.

Notícia
11.12.2014.

Celebrem el Nadal amb #momentsdecau inoblidables

Ja són aquí les festes de Nadal i properament començarem un nou any ple de #moments de cau inoblidables!

Notícia
25.11.2014.

Diem NO a la violència masclista

Un any més, com cada 25 de novembre i cada dia, des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya rebutgem i denunciem la violència masclista, les morts que aquesta causa i la resta de formes de violència quotidiana invisible i silenciada.

Opinió
24.11.2014.

El camí per un món millor (parlament a l'Assemblea 2014)

El nostre model de voluntariat comporta una activitat associativa, sovint invisible i poc reconeguda. No podem permetre ni tolerar que els valors que ens arribin dels càrrecs de responsabilitat política i econòmica del nostre país siguin la corrupció, la falta d'entesa, els interessos personals i l'enriquiment sense escrúpols

Notícia
12.11.2014.

Els agrupaments, presents al mapa d'entitats socials de la Taula del Tercer Sector

Aquest mapa/buscador vol facilitar que ciutadans, institucions i empreses coneguin les entitats que tenen més a prop seu i és part de la campanya "Tu formes part de la solució".

Notícia
11.11.2014.

El 22 de novembre, recollim productes d’higiene per al quart món

Els agrupaments del Barcelonès estan convidats a participar en una recollida de productes d’higiene personal per a persones en risc d’exclusió social, impulsada per dos caps.

Notícia
21.10.2014.

Últimes places per participar al projecte “Activa't!”

Tens entre 20 i 30 anys i estàs a l’atur? Vols aprendre a crear i gestionar projectes de transformació social i cercar finançament per a dur-los a terme? Apunta-t’hi, és gratuït!

Notícia
08.10.2014.

Tancarem el CIE: signem el manifest i defensem els drets humans!

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens adherim al manifest per al tancament del tancament del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE).

Notícia
07.10.2014.

Arrenquem el curs amb dos nous agrupaments

L’escoltisme i el guiatge arriben a Torrella de Montgrí i Vacarisses.

Notícia
06.10.2014.

Error del sistema: nen jugant al carrer!

La campanya “Canvia el xip!” vol lluitar contra els estereotips de la immigració. Han llançat un primer vídeo que desmunta la frase racista "El carrer està ple de ‘moros’".

Notícia
30.09.2014.

Participem al debat "Nous lideratges en moments de canvi"

Aquest dimecres 1 d’octubre al CCCB es farà una jornada sobre nous lideratges socials i polítics, amb la participació de diversos joves, entre els quals hi ha membres de MEG. No us ho perdeu!

Notícia
18.09.2014.

15 joves de l'AEiG Sant Cugat de Salt han col·laborat en el primer camp de treball escolta de la ciutat

Ha tingut lloc entre el 3 i el 17 d’agost. Ha estat de temàtica social i ha tingut com a lema "Un Salt a la diversitat!"

Notícia
04.09.2014.

S’obre la convocatòria dels XI Premis d’Educació en el Lleure

Fins el 10 de desembre us podeu presentar a la 11a edició d’aquests guardons que convoca la Fundació Lluís Carulla amb el suport de la Direcció General de Joventut, de la Generalitat de Catalunya i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Notícia
02.09.2014.

Participeu al vídeo del CNJC sobre la Consulta del 9N

Ajudem a sensibilitzar el nostre entorn sobre la importància de la realització de la Consulta.

Notícia
15.08.2014.

L’Assemblea Mundial del Moviment Escolta reafirma el seu compromís per l’educació per la pau a l’escoltisme

La Conferència Mundial Escolta, celebrada entre l’11 i el 15 d’agost a Ljubjiana (Eslovènia), ha reafirmat el seu compromís envers l’educació per la pau en aprovar avui, durant la darrera sessió de la seva assemblea general, una resolució impulsada per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).

Notícia
08.08.2014.

Fem el Balanç Social 2013 amb la Xarxa d’Economia Solidària

MEG és una de les 70 organitzacions de l’economia solidària que han fet el balanç social, una eina que mesura les aportacions a la societat fetes per l’entitat.

Notícia
28.07.2014.

Què ens aporta l’escoltisme a nivell personal?

Formació? Creixement personal? Uns valors universals? La Laia Martí hi reflexiona en aquest vídeo de la campanya #actitudvital, que vol promocionar el potencial jove d’Igualada.

Notícia
18.07.2014.

Últims dies per presentar-se als Premis Francesc Candel de bones pràctiques en integració

A l'agrupament o la demarcació heu dut a terme un projecte d'integració de persones immigrades? Fins el 23 de juliol podeu presentar l'experiència als Premis Francesc Candel, que reconeixeran 5 bones pràctiques amb 3.000 euros cadascuna.
 

Notícia
16.07.2014.

Un camí de Santiago a favor de Pallapupas

Vincular un repte a una finalitat solidària. Això és el que han fet els trucs de l’AEiG Sant Bernat de Claravall, d’Olesa de Montserrat, que recullen donatius per Pallapupas a través de Mi grano de Arena.

Notícia
11.07.2014.

Participem a La Marxa i dibuixem junts un país millor

La propera primavera El Camí organitza La Marxa, que pretén recollir, de manera viva i tot caminant, les propostes del poble per començar a construir, amb les idees de tots, un nou país. Es tracta d'un projecte molt ambiciós on la participació de tothom serà la clau de l'èxit.

Notícia
08.07.2014.

Es busquen joves que vulguin canviar les coses i impulsar projectes de transformació

Si tens entre 21 i 28 anys i estàs en atur de llarga durada, ara pots prendre part en un procés innovador gratuït on et formaràs i duràs a terme projectes de transformació social i personal.

Notícia
08.07.2014.

La Universitat de Girona ens apropa al pedagog i escolta Joaquim Franch

La Biblioteca de la Universitat de Girona ha digitalitzat documents personals de Joaquim Franch, entre els quals n'hi ha molts relacionats amb l'escoltisme i amb la seva tasca a MEG. Ja els podeu consultar online.

Notícia
04.07.2014.

Joves escoltes rehabiliten pisos de veïns del Casc Antic de Lleida

La Murga és un projecte d’aprenentatge-servei que pretén millorar la qualitat de vida dels ciutadans en risc d’exclusió reivindicant el dret a un habitatge digne. Del 4 al 9 de juliol, joves d’entre 15 i 18 anys conviuen amb veïns i veïnes escollits per Serveis Socials, cooperant amb ells per millorar les seves condicions de vida.

Entrevista
04.07.2014.

“El cau és el lloc on he après totes les eines que ara em permeten fer el que faig”

Durant tota la meva vida he estat una apassionada del cau. Crec que t’aporta coses que no pots aconseguir enlloc més

Opinió
03.07.2014.

Escoltisme i model social

Notícia
02.07.2014.

Vine a la taula rodona sobre els #reptesorganitzatius de les iniciatives socials amb vocació transformadora!

Des de MEG participem, amb altres entitats i moviments, en un debat sobre els reptes del creixement i la manera d’organitzar-nos, organitzat per l’IGOP (UAB). No t’ho perdis!

Notícia
01.07.2014.

Ens n’anem de campaments amb El Correu 89

Al nou número de la revista aprofundim en el raid, fem un test sobre natura i campaments, coneixem un munt de jocs i prevenim incendis forestals. Emporta’t El Correu a la motxilla!

Notícia
20.06.2014.

Participem en l’informe del Síndic de Greuges sobre lleure educatiu

Els infants de famílies desafavorides tenen dificultats per participar en activitats extraescolars, sortides i colònies, segons un informe en què MEG ha col·laborat amb altres entitats de la PINCAT.

Notícia
16.06.2014.

Participem a l’Assemblea General de Som Energia

Aquest dissabte 14 de juny, l'Àmbit de Gestió va ser a Girona representant MEG a l'Assemblea de Som Energia​, cooperativa de la qual som socis.

Notícia
04.06.2014.

MEG dóna l’1% dels ingressos propis a projectes de cooperació de Pallassos Sense Fronteres, BasiG-ESFA i A Jud-àfrica

Es repartiran 7.000 euros entre tres projectes, consistents en oferir suport emocional a la infància a Bòsnia, formar estudiants d’arquitectura de Guatemala en qüestions de cooperació i finançar un centre de formació a Burkina Faso.

Notícia
29.05.2014.

Totes som Can Vies. Can Vies és del Barri

L’Escoltisme i el Guiatge català rebutja la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de desallotjar i enderrocar Can Vies, el projecte de 17 anys de dinamització social i construcció d’alternatives de la vila de Sants.

Notícia
28.05.2014.

L’agrupament d’Olot busca micromecenatge per rehabilitar la seva seu històrica

El Molí d’en Climent (s. XVII) no està en les condicions adequades per poder-hi fer cau. Volen rehabilitar l’edifici i convertir-lo en un espai cultural i social obert a altres col·lectius. Necessiten recaptar 2.000 euros i els queden molts pocs dies!

Notícia
27.05.2014.

Parlem de comunitats d'aprenentatge i d'educació inclusiva a la FORA d'estiu

Dissabte 24 de maig va tenir lloc a Torelló el Seminari d'Estiu de la Formació per a Responsables Associatius (FORA). A través del coneixement d'experts i la presentació d'experiències van sorgir idees i testimonis interessants que recollim a continuació.

Notícia
21.05.2014.

Encara queden places a la FORA d'estiu. Inscriu-t'hi!

El proper 24 de maig tindrà lloc la Formació per a Responsables Associatius (FORA) sobre diverses aportacions d'educació inclusiva. Tindrem l’oportunitat d’escoltar persones expertes en aquests temes. T'expliquem qui són i perquè les hem convidat.

Notícia
20.05.2014.

La Marxa Ecològica i per la Pau celebra 30 anys

Diumenge 25, l’AEiG Terra Plana de Belianes ens convida participar a la Marxa, on a banda de caminar podreu treballar i reflexionar sobre el nostre medi ambient i les injustícies, i passar un bon dia de festa!

Notícia
15.05.2014.

Descobreix curtmetratges sobre la salut a l'Àfrica al concurs RECreactiva't

Divendres 16 de maig es farà l'acte de lliurament de premis d'aquest concurs. Es projectaran curtmetratges fets per grups de joves, entre els quals hi ha 2 agrupaments. Hi està tothom convidat!

Entrevista
13.05.2014.

"Ser cap és el millor que pots fer a la teva edat"

Aquest projecte s’emmiralla exactament en el que volem aconseguir Aquesta vessant internacional, aquesta possibilitat de formar part d’alguna cosa més gran, és molt important. Potser com a noi o noia no ho pots veure, però, un cop ets cap, ho has de sentir Quan siguis més gran seràs feliç mirant enrere i pensant, “sí, això va ser una gran inversió del meu temps. He après i donat tant que ara sóc més ric que no pas abans”

Notícia
06.05.2014.

Ja us podeu presentar al Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil

El guardó reconeix accions cíviques fetes durant el 2013, de forma voluntària i gratuïta, per grups de joves a partir de 12 anys.

Notícia
05.05.2014.

El 14 de juny; per un país de tots, decidim escola catalana


Des de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), formada per Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, i com a membres de la coordinadora Somescola, apostem per la defensa d’un model educatiu català i pel model d’èxit i de cohesió basat en la immersió lingüística.

Notícia
26.04.2014.

Eleccions europees 2014: formació i debat per a entitats socials

La Taula del Tercer Sector, de què formem part des de MEG, organitza tres sessions de formació i debat sobre qüestions d’especial interès per a les entitats socials, amb motiu de les Eleccions al Parlament Europeu del proper 25 de maig.

Notícia
15.04.2014.

Celebrem Sant Jordi al cau: roses, llibres... i transformació social

Com explicar la llegenda als nens i nenes? On comprar roses produïdes de manera responsable? A quines iniciatives solidàries ens podem sumar? Quins llibres ens poden ajudar a ser més crítics i solidaris?

Notícia
08.04.2014.

4 curtmetratges sobre el dret a la salut a l'Àfrica: vota el teu preferit!

Fins el 20 d'abril es poden votar els curtmetratges presentats al concurs RECreactiva't: projectem per Àfrica. Els han fet joves de centres de secundària i d'entitats de lleure, entre els quals hi ha l'AEiG Les Gavarres i l'AEiG MontsantCim.

Notícia
02.04.2014.

Resolta la convocatòria de finançament intern 2014 [actualitzat: internacional també!]

Ja podeu consultar la resolució per a les línies de foment del voluntariat, interès social, suport a les famílies i internacional.

Notícia
10.03.2014.

La màgia de l'escudella de recapte

Sabíeu que preparar una escudella es pot convertir en un signe d’identitat, una acció de servei, una manera de potenciar el companyerisme i moltes coses més? Ens ho explica l’equip d’agrupament de l’AEiG Flos i Calcat.

Opinió
03.03.2014.

Associar-nos per educar la ruptura social i democràtica: la proposta educativa de l'escoltisme català

Bona part de l'escoltisme d'aquest país està complint amb la funció d'educar ciutadania activa i crítica, però això s'invisibilitza social i mediàticament Al “cau” s'aprèn a col·lectivitzar els objectes materials i el treball personal segons la necessitat del col·lectiu

Notícia
01.03.2014.

Aquest Sant Jordi, reciclem llibres i transformem la vida de les persones

Torna Recicla Cultura, la iniciativa de la Fundació Servei Solidari que promou donar llibres per tal que altres persones els puguin adquirir a un preu simbòlic el dia de Sant Jordi amb l’objectiu de finançar cursos d’alfabetització i llengua. Animeu-vos a crear un punt de Recicla Cultura!

Notícia
25.02.2014.

"Desperta!" Col·labora amb la campanya de concienciació i denúncia social dels Trucs de l'AEiG Xaloc

La branca de Truc 2 de l'Agrupament Escolta i Guia Xaloc de Tarragona demana la col·laboració de tots i totes en el seu projecte, que consisteix en una campanya de conscienciació i denúncia social.

Notícia
19.02.2014.

Diada del pensament escolta i guia 2014

Cada 22 de febrer, els 40 milions d’infants i joves escoltes i guies d’arreu del món celebrem la Diada del Pensament. Aquesta diada és una oportunitat per fer-nos conscients del poder transformador que tenim a nivell local i global si focalitzem les energies en fer un món millor i més just.

Notícia
24.01.2014.

Cuidar el mar és feina de tots

Dos agrupaments de Menorca ens expliquen el seu projecte per protegir una zona marina petita i molt degradada de Ciutadella.

Notícia
22.01.2014.

Participa a La Murga, pel dret a un habitatge digne

Del 4 al 9 de juliol, els caps i els/les vostres joves entre 15 i 17 anys podeu participar al projecte La Murga, pensat per sensibilitzar sobre el dret a un habitatge digne.

Notícia
21.01.2014.

Els agrupaments s’impliquen per dir “No a la MAT”

Diumenge es farà a diverses poblacions de la Selva la consulta ciutadana sobre la MAT. Fins dissabte, tothom qui ho vulgui pot votar per internet.

Notícia
30.12.2013.

L'AEiG Roca Guillera demana la solidaritat de tots els escoltes i guies per aturar la MAT

Demanen la participació massiva d'altres agrupaments a la caminada per les zones afectades del diumenge 12 de gener. El seu vídeo NO a la MAT! aconsegueix més de 1.300 visites el primer dia i és un èxit a la xarxa.

Notícia
23.12.2013.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i la Fundació Josep Sans us desitgem unes bones festes!

Ara sí, ja són aquí les festes de Nadal i en pocs dies començarem un nou any, carregat de voluntariat, natura, formacions, transformació social, campaments... Fer un món millor és a les nostres mans!

Notícia
17.12.2013.

“Ensenyem el cor” amb l’economia solidària

Participem al balanç social de la Xarxa d’Economia Solidària, per mesurar les aportacions socials, laborals, professionals i ecològiques de MEG i del conjunt del sector durant el 2012.

Notícia
10.12.2013.

Obrim la Convocatòria interna de finançament 2014

Els agrupaments interessats tenen temps fins el 19 de gener -16 de març en el cas dels projectes internacionals- per presentar els seus projectes a la Convocatòria interna de finançament de MEG.

Notícia
08.12.2013.

La campanya #CapNenSenseCau rep el primer donatiu

La Demarcació del Barcelonès ha rebut un primer donatiu de 700 euros en la seva campanya per garantir l’accés de tots els infants i joves als agrupaments. 

Notícia
03.12.2013.

L’AEiG Montpalau de Pineda i la Demarcació del Barcelonès, guardonats als premis Jaume Ciurana

El projecte “Desmarca’t: som servei, fem recapte” i la recuperació de l’Erola d’Hortsavinyà van ser guardonats ahir als Premis de Civisme a l’Actuació Cívica Juvenil 2013. Moltes felicitats a tots!

Opinió
03.12.2013.

Per què vull que l'escoltisme s'obri més a les persones amb discapacitat

Jo he pogut comprovar que aquí tenim uns valors que ajuden a les persones com jo a integrar-se a la societat, fer amics nous i compartir vivències, i sobretot passar-ho bé! A vegades la societat no pensa amb nosaltres, per això jo vull fer aquesta crida, des d’aquí, perquè ens tingueu en compte i es pugui donar l’oportunitat a altres persones com jo, a viure la mateixa experiència que jo estic vivint…per cert, fantàstica

Notícia
28.10.2013.

La societat actual, vista pels infants i joves escoltes i guies de la Demarcació de Tarragona

Demà s’inaugura a l’Espai Jove Kesse de Tarragona l’exposició “Macedònia. L’11 de maig, jo faig”, que recull la visió que els més petits tenen de la nostra societat. 

Notícia
25.10.2013.

Formes alternatives d’accés i tinença d’habitatge: digues la teva!

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) vol conèixer l’opinió dels joves i recollir propostes per impulsar un canvi de model d'accés i tinença de l'habitatge.

Notícia
23.10.2013.

La FCEG s’oposa a la LOMCE i dóna suport a la vaga d’educació del 24 d’octubre

Reproduïm el comunicat de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge, de la qual formem part Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Escoltes Catalans i Acció Escolta de Catalunya, en suport a la vaga de dijous.

Notícia
21.10.2013.

L’economia solidària al cau: recursos pedagògics

Aquest cap de setmana tindrà lloc la II Fira d’Economia Solidària de Catalunya. Comerç just, cooperativisme, banca ètica... T’oferim una bateria de recursos per treballar aquests temes al cau!

Notícia
15.10.2013.

Presentem el projecte “Trucaires per l’Empordà” al Congrés del Tercer Sector

Aquesta experiència d’aprenentatge servei ha estat seleccionada per al Congrés, on també intervindrem en una taula rodona sobre economia social i tindrem un estand per difondre l’escoltisme i el guiatge.

Notícia
26.09.2013.

Formació: Perspectiva intercultural als esplais i agrupaments

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) organitza aquesta formació gratuïta dirigida a caps escoltes i monitors d'esplai.

Notícia
17.09.2013.

Recursos educatius sobre mobilitat: menys cotxes a les ciutats!

El proper 22 de setembre se celebra el Dia Europeu "A ciutat sense el meu cotxe". A continuació trobareu un seguit de recursos per treballar la mobilitat sostenible al cau!

Notícia
15.05.2013.

Nou dossier sobre la Festa del Pas

Notícia
02.05.2013.

Voleu fer servei al Montseny?

Entrevista
21.12.2012.

"La Taula Pedagògica General es va crear per fer arribar una formació de qualitat al cap, assegurant la coordinació i el debat pedagògic"

Fa 20 anys van néixer dues estructures que volien assegurar la coordinació i el debat pedagògic continuat a nivell de Moviment: la Taula Pedagògica de Demarcacions i la Taula Pedagògica General. El curs 1991-1992 es va constituir l’Equip Pedagògic General i cada Demarcació va designar els seus responsables pedagògics.

Entrevista
19.09.2012.

“Recomano a tots els caps l’ús de la ciència recreativa per a vestir un eix d’animació”

Estic convençut que, sense la descoberta de l’apassionant món de l’escoltisme i el guiatge, no se m’hagués despertat aquesta vocació d’ensenyar En més d’una ocasió hem utilitzat el recurs de la química, i la ciència en general, per a perfilar algun eix d’animació i a la unitat hem fet experiments amb material i reactius casolans i quotidians Hi ha molts experiments que es poden dur a terme amb material i reactius ben casolans i quotidians a les tardes de cau o a les sortides i campaments

Entrevista
18.09.2012.

“Anar al cau va reafirmar el que encara no sabia: que sóc feliç fent cançons”

Em costa d’imaginar com hagués estat la meva adolescència sense anar als caus; hi va haver un temps en què tot girava al voltant dels escoltes; va ser una molt bona època. Forma part del meu creixement, de la meva història de vida.

Entrevista
18.06.2012.

“Una obra de teatre són un munt de peces que han d’encaixar. Si no està tothom al peu del canó, no funciona”

Els valors de compromís, esperit crític, treball en equip i el voluntariat em surten sols

Notícia
02.03.2011.

MEG Diu Prou!