Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

01.05.2007

L'AEiG La Formiga va rebre el premi Jaume Ciurana

L'Agrupament Escolta i Guia La Formiga, de Gavà (Baix Llobregat) va rebre el XXIè Premi Jaume Ciurana pel seu projecte de rehabilitació del camí, la placeta, el mirador i la cova de la Mare de Déu de Bruguers a l’entorn del Castell d'Eramprunyà i la posterior construcció d'una via ferrada de 50 metres, per facilitar-hi l’accés. L'acte d'entrega de premis es va dur a terme el passat 23 d'arbil, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, a l'Auditori del Palau de la Generalitat de Catalunya i davant de més de 300 assistents.

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, ha estat l'encarregat de fer l'entrega del premi als Pioners, Caravel·les, Trucaires i caps de l'agrupament que s'han mostrat molt contents pel reconeixement que ha obtingut la seva tasca de rehabilitació i millora de l'entorn natural. Segons ens ha explicat Ester Monlleo, cap i Trucaire del cau de Gavà, "estan molt contents per haver rebut aquest premi però necessitem més suport de les nostres institucions locals per fer més gran el nostre cau". En aquests moments l'agrupament compta amb 30 nens i nenes i 7 caps (tots els Trucaires fan de caps), ja que, segons ha afegit l'Ester "enguany s'han apuntat al cau una desena de nois i noies i ens ha permès obrir la unitat de Ràngers i Noies Guia que fa uns anys estava tancada per manca de nens".

Els Premis Jaume Ciurana es veuen emmarcats dins dels Premis de Civisme 2006 convocats per la Secretaria d'Acció Ciutadana i també inclouen els Premis Serra i Moret i els  Premis al Civisme dels Mitjans de Comunicació. Cadascun d'aquests premis estimula i premia accions i treballs, fets des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, que tractin els valors cívics o que en proposin reflexions i actuacions. L'acte d'entrega de premis ha tingut lloc a l'Auditori del Palau de la Generalitat de Catalunya davant d'unes 300 persones.

Un cop finalitzada l'entrega de premis, Joan Puigcercós ha fet un discurs per cloure l'acte en el qual ha remarcat la tasca de molts joves i voluntaris que treballen en comú per defensar valors cívics. En aquest sentit, el conseller ha volgut fer palès aquest reconeixement a totes les propostes i accions d'àmbit social amb un arrelament solidari, participatiu i responsable.Etiquetes

Comparteix