Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

01.05.2007

Premi a un curtmetratge de l'AEIG Perot Guinarda

El curtmetratge "Palíndroms amb xocolata", ideat, fet i produït per la unitat de Ràngers i Noies Guies de l’AEiG Pere Guinarda s’endú el guardó dels III Premis d’Educació en el Lleure dotat amb 4000 euros.  L’entrega del premi que atorga la Fundació Lluís Carulla va tenir lloc al Palau Robert de Barcelona. Entre els 5 guardonats hi hagué l’Agrupament Escolta i Guia Perot Guinarda de la demarcació de Barcelona – Sector II.

L’acte fou presidit per Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya, acompanyat per Eugeni Villalbí, Secretari de Joventut i Montserrat Carulla, presidenta de la Fundació Lluís Carulla. Els 5 guardons, dotats amb 4000 euros cadascun, anaven destinats, d’una banda, a promoure projectes i, de l’altra, a reconèixer i difondre experiències de caràcter educatiu dins l’àmbit de l’educació social i del lleure.

De “Palíndroms amb Xocolata”, el jurat, que va haver de triar entre 43 propostes, en destacà els valors de cooperació, creativitat, esforç i organització que implica l’empresa comuna de portar a terme la realització d’un curtmetratge.

Segons explicaven els caps (l’Enric, la Clara i en Martí) aquest any es van trobar amb “una unitat de Ràngers i Noies Guies que es coneixia molt però que necessitava un projecte engrescador per motivar-se”. Calia trobar una manera perquè la unitat retrobés les ganes d’anar al cau i tirar endavant un projecte comú. A partir d’una pluja d’idees, mesclant diverses propostes, va sorgir Palíndroms amb xocolata, un curtmetratge “surrealista, amb un guió abstracte, on les coses passen del revés i que amaga un final sorprenent”. El que havia de ser un projecte de trimestre va anar fent-se gran fins que va acabar esdevenint el projecte de tot l’any.

Una de les claus de l’èxit, segons els caps, va ser que “a mesura que el projecte avançava, els RiNG podien anar veient el resultat d’allò que havien estat treballant”. El fet de recollir els fruits de la feina a mesura que s’anava fent va motivar molt la unitat. “A vegades a RiNG caiem en l’error de fer directament projectes de caire social, en els quals és difícil que els nanos puguin veure’n els resultats. El que preteníem aquest any és que agafessin ganes de fer projectes, que aprenguessin a treballar en equip i que ho fessin a gust”. Després d’aquesta bona experiència és possible que l’any vinent els sigui més factible fer un projecte amb un enfoc més social.Etiquetes

Comparteix