Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

01.05.2007

L'escoltisme fa 100 anys i MEG segueix en moviment

L’any 2007 en farà cent del naixement, a mans de Baden Powell, d’una proposta educativa basada en el protagonisme dels nois i noies en el seu propi creixement per tal d’esdevenir persones autònomes i compromeses amb el seu entorn. Durant tot l’any 2007, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, juntament amb altres entitats escoltes de Catalunya, realitzarà diverses activitats per commemorar aquesta data.

Aquests cent anys d’existència són un motiu ben justificat per dedicar-hi esforços i energies col·lectives. Aquest segle de vida engloba un bon grapat de generacions que han configurat el seu món interior d’acord amb un estil de vida ben concret. Si enfoquem l’objectiu a casa nostra, el millor de tot és que aquesta intuïció brillant que en Baden Powell va assajar fa 100 anys, el 2007 segueix essent vàlida per educar la mainada i el jovent.

Al nostre país, a Catalunya, l’Escoltisme ja té més de 75 anys, ha sobreviscut a la Guerra Civil i a la llarga dictadura obrint espais de llibertat i democràcia fins arribar a la transició democràtica. Davant la proliferació i diversificació d’activitats de lleure, el nostre moviment ha hagut d’esforçar-se per fer vigent i actual la seva proposta educativa arrelada a l’església i al país, des de la gratuïtat i el compromís de tots aquells que han aixecat i han fet avançar els agrupaments dels nostres pobles i ciutats.

L’Escoltisme és una proposta que ens situa a cadascú de nosaltres davant del món i ens ofereix la possibilitat de decidir què volem fer amb les nostres vides i en són molts els qui han optat per aquesta manera de viure.

Així, doncs, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya se suma a l’esforç dels més de 30 milions d’escoltes i guies del món per donar veu a aquells que defensen uns valors que encara són vigents després de més d’un segle d’existència i que es comprometen amb aquest món perquè segueixi essent millor de com l’hem trobat.

Per això el lema d'enguany que ens uneix és "un món, una promesa".Comparteix