Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

10.05.2007

Minyons Escoltes i Guies, un moviment que es mou

En motiu del Centenari de l'Escoltisme, actes arreu de Catalunya han mostrat que Minyons Escoltes i Guies de Catalunya treballa per a la transformació social a través de l'educació en el lleure amb infants i joves. Els carrers de poblacions com Vic, Bigues i Riells, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat o Sant Adrià de Besós s'ompliran d'infants, joves i adults, tots ells escoltes i guies, per commemorar el naixement del Moviment Escolta que ens uneix.

A més a més, en el dia del Cau al Carrer els agrupaments (o caus) surten al carrer per tal de mostrar la proposta educativa a la resta de la societat i fer evident el nostre treball en l'educació en el lleure.

A Sant Pere de Torelló i durant tot el cap de setmana, la demarcació de Vic ha celebrat la "Xirucada": una trobada de cap de setmana en què hi haurà, per exemple, una exposició dels projectes de les unitats i un acte institucional. A Barcelona a la tarda l'acte central del Centenari de l'Escoltisme i s'aprofitarà per fer la presentació oficial del nou logotip del Moviment. Al barri d'Horta, a la nit, el sector II de la demarcació del Barcelonès participarà en l'organització de la festa major del barri amb la coordinació d'un concert als jardins de Frederica Montseny. El mateix dia i a la mateixa hora, a Sant Feliu de Llobregat, l'agrupament d'aquesta ciutat celebra el Butifarra Sound (el festival de folk i músiques del món), amb la participació de grups com La Trufa, Rauxa o Betagarri. A Bigues i Riells, els castors (nens i nenes de 5 a 8 anys) de la demarcació de Vallès/Maresme faran una trobada amb activitats diverses perquè nens i nenes prenguin consciència de Moviment.

Així és com, a Catalunya, els minyons escoltes i les guies dediquem els nostre temps i els nostres esforços a treballar plegats per fer del Moviment i l'entitat una opció sòlida d'educació en el lleure al nostre país. Per això, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ofereix a infants i joves l'aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta i guia, per tal que tots ells siguin els protagonistes del seu propi creixement i de les accions que desenvolupen en equip amb la finalitat que es formin com a persones solidàries i compromeses amb la societat que els envolta.Comparteix