Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

14.05.2007

Festa grossa per celebrar el Centenari de l'Escoltisme

Més de 1500 infants i joves es van aplegar el dissabte 12 de maig al passeig Lluís Companys de Barcelona per celebrar el Centenari de l’Escoltisme. Escoltes i guies de totes les edats i fins i tot un gegant que representava el fundador de l’escoltisme, Baden Powell, van ballar i cantar al ritme del grup "Toca la Troca" que va combinar el relat d’un home gran que es feia jove (el Senyor Centi) amb cançons típiques d’escoltes.
El moment culminant de l’acte va ser quan tots els assistents van alçar una mà de cartró gegant de color blanc en la qual cada nen i cada nena havia escrit el seu missatge de pau  respecte, tolerància, diàleg, interculturalitat i sostenibilitat, entre d’altres.
Un altre moment clau va ser quan dos xanquers van destapar una lona de 8x3 metres en que va descobrir el nou logotip de l’entitat i el nou lema (“Eduquem per a la transformació social”). D’aquesta manera es feia efectiva la presentació oficial de la nova imatge de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
La celebració s’engloba dins del conjunt d’actes del Cau de Tots (un projecte en el qual es treballa un tema ideològic de fons al llarg de tot el curs) i que enguany s’ha centrat en el Centenari de l’Escoltisme amb l’objectiu de reforçar el sentiment de pertinença al Moviment Escolta i Guia, incidint de manera especial en la dimensió mundial.

Àlbum multimèdia '100 anys d'escoltisme | Cau al Carrer'Comparteix