Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

11.06.2007

Grups de voluntaris netegen els rius de catorze municipis en el programa "Fem dissabte"

Prop de mig miler de voluntaris, entre els quals alguns nois i noies de diversos agrupaments de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, han participat activament en la neteja dels rius dels seus respectius municipis dins del Projecte Rius. Durant l'activitat d'aquest cap de setmana, que s'engloba dins dels actes de celebració des desè aniversari del projecte, s'han recollit dotzenes de quilos d'escombraries de diversos rius en catorze ciutats. L'acte, anomenat "Fem dissabte", els voluntaris han fet una neteja col·lectiva de diversos trams de riu per netejar d'escombraries els fons dels rius i les seves ribes.

Un portaveu del Projecte Rius ha indicat que, només en un tram d'uns 300 metres del riu Llobregat al seu pas per Martorell, s'han recollit més de 50 quilos d'escombraries, principalment restes d'aliments, ampolles, llaunes, rodes de pneumàtics i, fins i tot, gandules de platja.

Aquest acte pretén conscienciar de la necessitat de mantenir nets els rius com fonts de vida, i s'ha dut a terme a les poblacions d'Alella, Avinyó, Cardedeu, Cobins, Granollers, Martorell, Montcada i Reixac, Navàs, Ribera d'Ondara, Sabadell, Sant Antoni Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Tortosa i Torelló.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya fa uns anys que col·labora i participa activament en el desenvolupament d'aquest projecte i diversos agrupaments s'han implicat en la neteja dels rius que passa pel seu municipi i d'altres estan a l'espera de mantenir convenis de col·laboració dins d'aquest projecte.

Per a més informació visiteu el web del Projecte Rius.Comparteix