Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

11.06.2007

Anàlisi del Congrés de Formadors

El Congrés de Formadors que es va celebrar el passat 26 de maig a Castellnou del Bages hi van participar una cinquantena de formadors i es va treballar, mitjançant els tallers i el petit grup, les diverses perspectives que abasta la formació, des del paper de l’educador fins a la pedagogia del projecte.

La trobada es va fer el dissabte 26 de maig, de bon matí, en un recòndit paratge de la comarca del Bages molt a prop de Manresa, en una masia de la plaça del petit i encantador poble de Castellnou del Bages. Alguns els va costar trobar-la però
sort dels campanars que moltes vegades fan de fars i ens serveixen per situar-nos en llocs de muntanya.

Després d’un esmorzar d’allò més muntanyenc, es va començar posant fil i agulla amb l’apassionant sessió del Pau López que portava per títol “El món s’acaba, i tu encara vas d’escolta?”. Aquesta ponència, tot i començar fent dibuixos del primer que se’ns passés per la imaginació en un full blanc i analitzar-los en dos minuts pels companyes van donar voltes i reflexionar sobre la figura de l’educador i de nosaltres mateixos.

Més tard, els participants van haver de triar entre els quatre tallers del matí:  nNormativa de formació, per Jordi Pardo; la pedagogia del projecte; per Anna Fité i Marta Palacios; les opcions, per Miquel Maydeu i Blanca Vilaregut i l’educació integral de la persona, per David Arqués. Es va dedicar més d’una hora als tallers, però, amb tot, va faltar temps a causa de la abundant informació i les ganes d’aprofundir sobre el tema escollit.

El dinar i la sobre taula, a l’exterior o a les sales de la casa, es va aprofitar per debatre sobre la importància de la planificació de les formacions, l’estil, l’eix d’animació i la normativa de l’escola de Formació.

Seguidament, la jornada va continuar amb el segon bloc de tallers, en els quals hi va haver: el disseny metodològic globalitzador, per LLuis Ros; el rol del formador, per Montse Gubianes, la creativitat, per Roger Badia i Noèlia Masdeu i l’acompanyament, per Anna Mª Catà, Castell Cots, Xevi Lozano, Mireia Oliveres i Núria Pejó.

Per finalitzar, l’equip pedagògic general va acomiadar el Congrés de Formadors amb quatre pinzellades sobre el tronc comú de formació i les publicacions de l’àrea.

Davant l’exit d'aquesta iniciativa i del resultat obtingut, està previst dur a terme una segona edició del congrés.Etiquetes

Comparteix