Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

12.07.2007

Balanç del Talp'07, la trobada de la Demarcació BLL/G/AP

El dia 5 de Maig el “xupinazo” va donar el tret de sortida al Talp’07, la trobada de caps de la demarcació Baix Llobregat/Garraf/Alt Penedès per segon any consecutiu.

Aquest any tots ens vam transformar en caçatalps davant la invasió de talpets a causa de la procreació del talp amb la talpa la nit de l’anterior trobada. Això va comportar que ens passéssim tot el cap de setmana intentant que no se n’escapes cap.

Després de representar el moment clau de l’última trobada i donar el tret de sortida a la captura dels talpets per part de cada agrupament, van començar els tallers debats proposats anteriorment pels caus (drogues, medi ambient i espiritualitat). La xocolata i la coca va donar fi a les activitats per començar amb les taules de branques les quals van ser molt productives. En aquestes es van treure temes i reflexions sobre recursos, dinamismes i possibles trobades.

La nit va començar amb uns quants jocs per escalfar l’ambient de cara al gran concurs amb karaoke, coreografies, endevinar fotos de personatges mítics, crits de lluita... tot mitjançant una estupenda logística amb uns polsadors que donaven el torn al primer representant de l’equip que el premés.

Per rebaixar les tensions vam anar a una sala plena de globus on ens vam posar per parelles que havien d’agafar un globus, rebentar-lo i realitzar el missatge que hi havia dins com a bona nit. Tot això ens va endinsar a la vetlla amb música, refrescos i el ja tradicional talpico per coneixe’ns una mica més a fons.

Com a bon dia un castell de focs i una remullada ens van fer acabar de despertar. L’activitat del mati consistia en que cada agrupament preparava un taller amb poc material, digne per realitzar-los durant les rutes. Entre ells hi havia taller de collars, clauers, moneders, globoflexia, figures d’espuma i tres en ralla.

Els tallers ens van portar a la final paxanguera del torneig de futbol LUFEGA de la demarcació. Les condicions van ser èpiques, un sol espatarrant en un camp que semblava més un hort de cols que una altre cosa i amb un comentarista adient donada la situació.

Després del dinar de germanor, la comissió organitzadora va donar els premis als diferents agrupaments condecorant-los pel seu esforç i comportament en la captura dels talpets. Tot va acabar, com no podia ser d’una altre manera i per voluntat absoluta dels assistents, amb una traca quilomètrica on va acabar volant pels aires el nostre estimat TALP i procreador de la plaga inicial.

Per Oriol Dedeu i Neus XàtivaComparteix