Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

27.11.2007

300 escoltes i guies a l'Assemblea General de Minyons Escoltes i Guies

El Teatre Ateneu de Tàrrega es va omplir el cap de setmana passat de centenars de membres de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya per participar a l'Assemblea General Ordinària que anualment celebra aquest moviment. Més de 300 participants, tots ells joves educadors voluntaris, van participar en el que es considera l'acte més important del moviment de curs ja que és on es fa balanç del curs anterior i on es projecta el treball futur del curs 2007/2008. Cal destacar en el desenvolupament de l'assemblea, la presentació del lema del curs "Som societat cultura i medi ambient" en el qual es vol remarcar la implicació social, cultural i medi ambiental de tots els i les joves del moviment al llarg de la seva trajectòria en el moviment.

L'Assemblea General va comptar amb la presència d'Eugeni Villalbí, Secretari General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, (a la fotografia) qui va dirigir unes paraules de suport  i recolzament a la tasca educativa del moviment i va reafirmar la intenció d'aprovar una llei a favor de l'associacionisme juvenil. Al mateix plenari, va comptar amb una actuació castellera dels Castellers de Guissona qui van fer dos pilars i van desplegar la bandera catalana i la de l'escoltisme mundial.

Dissabte va ser el dia de les reivindicacions i els actes festius. Sota el lema "Per un món amb menys rodes i més cames: mou-te a favor de la sostenibilitat" els manifestants van reclamar a les administracions un seguit de mesures "per solucionar de manera immediata les diferències dels serveis de transport públics a les comarques de ponent, la implantació real del transport solidari i el foment del transporte no contaminant”.

Aquesta marxa, paral·lela a la celebración de l'Assemblea General de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya va comptar amb la participació dels Geganters de Tàrrega i altres persones no vinculades al moviment escolta i guia. Els actes festius van seguir a la marxa, amb un sopar popular a les instalacions del CEIP Jacint Verdaguer, correfoc pels carrers de la capital i concert a càrrec de la Familia Torelli al Mercat Municipal. Podreu trobar algunes fotografies de l'Assemblea General: http://picasaweb.google.es/tresinord/AssembleaGeneral.Etiquetes

Comparteix