Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

21.12.2007

L'Ajuntament rep la Llum de la Pau de les agrupacions escoltes de la demarcació de Lleida

L'alcalde de Lleida ha rebut aquest migdia la Llum de la Pau de mans de les associacions escoltes de la demarcació de Lleida: la Demarcació de Lleida/Solsona/Urgell de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), la Vegueria de Lleida d’Escoltes Catalans i l’Agrupament Escolta i Guia Garbí del Centre Marista d’Escoltes (CMS). El paer en cap, que ha agraït la tasca solidària i educativa que realitzen les agrupacions escoltes, ha col·locat la Llum de la Pau al pessebre del Pati del Palau de la Paeria.

La Llum de la Pau és un projecte escolta i guia a nivell internacional que van iniciar els escoltes austríacs el 1986. Es tractava d’encendre, en un lloc on hi ha conflictes bèl·lics, una Llum que es porta a Viena, des d’on es reparteix a tot el món. El lloc triat va ser Palestina, concretament Betlem, i cada any un nen escolta o una nena guia viatgen fins a la zona en conflicte a encendre aquesta Llum de la Pau que després reparteixen a Viena a més de 30 països dels cinc continents que hi envien les seues delegacions oficials.

Fa dos anys, la Demarcació de Lleida/Solsona/Urgell de MEG va ser la delegació oficial encarregada d’anar a buscar la Llum de la Pau 2005 a Viena, i des de llavors treballa perquè la rebuda de la Llum de la Pau sigui un acte obert a tota la ciutadania de Lleida i les comarques de Ponent, on s’aposti pel diàleg intercultural com l’única manera d’establir els nous marcs de convivència que reclama la societat del segle XXI. Enguany s’han sumat al projecte la Vegueria de Lleida d’Escoltes Catalans i l’Agrupament Escolta i Guia Garbí del Centre Marista d’Escoltes, la qual cosa suposa la unió de l’escoltisme de Ponent per tancar l’any del Centenari.

Els actes de la Llum de la Pau se celebraran el dissabte 22 de desembre a partir de les 17h al pavelló de la Bordeta i consistiran en un espectacle infantil i un cercavila. Tothom qui ho desitgi se'n podrà endur la llum de la pau a les seves llars.

Els actes de rebuda de la Llum de la Pau 2007 serveixen enguany per tancar els actes del Centenari del naixement de l’Escoltisme a nivell mundial.

 

Notícia extreta de: lapaeria.esEtiquetes

Comparteix