Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

19.03.2008

Monografies d'història de l'escoltisme, la nova publicació de MEG

La recuperació de la memòria històrica és una tasca que ens pertany a tots i totes. El nostre moviment i la nostra entitat tenen una llarga història que hem volgut donar a conèixer d’una manera atractiva i entenedora i per això ha noscut una nova publicació: les monografies d'història d'escoltisme. A través d’elles s'expliquen amb petits capítols fets concrets de la nostra història per arribar a tots els i les joves educadors del nostre moviment. Molts d’ells coneixen la història i els fets que han marcat el provenir del nostre país, però pocs tenen coneixement que el moviment escolta i guia i, potser el seu propi agrupament, van participar-hi activament.

Amb un format de fascicles col·leccionables, s'expliquen diferents moments rellevants de la història de l’escoltisme i el guiatge a Catalunya durant el període de la dictadura i la transició per tal de mostrar la nostra implicació en la construcció i recuperació de les institucions democràtiques. Aquestes monografies es distribuiran amb la revista El Correu i se'ls ha donat un disseny jove, actualitzat i dinàmic per tal d'engrescar els joves a la seva lectura.

A mesura que la cerca d'informació i documentació avançava, hem percebut, per una banda, una necessitat d’explicar els fets passats per part del Grup d’Antics Escoltes i Guies i de rememorar la dura i fatídica història que van viured'uns protagonistes que, molts cops, han quedat en l’anonimat. . I, per altra, s'ha evidenciat l’interès de molts i moltes caps i joves educadors per conèixer aquests fets en boca dels mateixos protagonistes.

Poder enllaçar aquestes dues generacions a través d’aquests relats, recuperar la memòria històrica de molts i moltes que no s’havien pogut projectar per falta d’infraestructura i poder-ho fer als joves que avui en dia estan al moviment i treballen per a la transformació social, és la conseqüència més positiva d’aquest projecte.

Si voleu demanar en paper el primer fascicle dels col·leccionables, "L'ascens a la Pica d'Estats" (en motiu de la pujada a la Pica d'Estats d'un grup de joves dels Minyons de Muntanya encapçalats per Mossèn Batlle el mateix dia que es produia l'alçament militar), poseu-vos en contacte amb comunicacio@escoltesiguies.cat.Comparteix